論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

屋企整齊生活舒適,唔駛休冇飯開,有少少小問題,問自己係咪真係大問題,可唔可以算,唔得就講清楚自己目的,問清楚姐姐目的,減少誤會,因理解而合作,當然唔會被佔便宜,一樣可以講清楚。

wcpcelia    發表於 18-7-30 11:13

別墅

回覆 juanmc 的帖子

男爵府

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

最怕工主打蛇隨棍上,人善被人欺,妹仔大過主人婆,我真心尊重佢地當佢地係家庭合作伙伴,叫佢做野都唔該前唔該後,兩次換來都係工人惡過我!

男爵府

suetfunglui 發表於 18-7-31 23:02
最怕工主打蛇隨棍上,人善被人欺,妹仔大過主人婆,我真心尊重佢地當佢地係家庭合作伙伴,叫佢做野都唔該前 ...
係咪兩個年紀都大過你?搵啲看似乖啲嗰啲

男爵府

BB防敏心得分享勳章

juanmc 發表於 18-8-2 06:42
係咪兩個年紀都大過你?搵啲看似乖啲嗰啲

大我一兩年,衰工人無樣睇,好多工人工作態度練精學懶!

別墅

juanmc 發表於 18-7-29 11:42
屋企整齊生活舒適,唔駛休冇飯開,有少少小問題,問自己係咪真係大問題,可唔可以算,唔得就講清楚自己目的 ...

我個舊工人如果真系你講咁簡單就好, 佢唔係壞既,系怪lo,要求食物質數仲好過我一家食個d,要求我提供天然沐浴露洗頭水,仲要food allowance, 做野就一星期都未必掃一次地,提都未必記得,我一翻工bb都未訓佢已經訓, 煮個餐飯永遠唔跟你今日餐單食咩,大雜薈咁將所有食物切粒炒埋一牒, 似豬食個d ,傾又傾過,仲要你一返到佢就黑面,好似間屋係佢既, 話又話過,人地懶理得你,之後忍左年半炒左,講真解決到都五想曬成皮幾請過個新,但換左個正常感覺生活回復正軌一樣

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Agency就係咁同我講架啦。
弊在好聲好氣, 話知道。 態度照舊。你講得咁輕鬆。
你咁了解工人, 乜又咁多古靈精怪問題上來講?

男爵府

lily-of-valley 發表於 18-8-2 09:40
Agency就係咁同我講架啦。
弊在好聲好氣, 話知道。 態度照舊。你講得咁輕鬆。
你咁了解工人, 乜又咁多古 ...
呢個世界乜人都有

首頁

尾頁

跳至