少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 妹妹頭 的帖子

別墅

妹妹頭 發表於 20-5-18 10:36
我女1月去大口環覆診, 冇增加度數, 9月再覆診, 加照ELBOW 同埋手掌, 度下骨齡, 如果都冇惡化, 可以不須要再 ...

很擔心!想問問我有兩個仔12,14歲,細佬A R T2姑娘話正常但阿哥A R T4-5,高164左右,已變聲及長毛,長高的高峰期已過,哥哥在健康院已做了幾次moire topography ,最後一次在8月頭,ART是否做完moire的結果?下次1/2021再覆,是否不太差?

大宅

2020勳章

octbrenda 發表於 20-9-26 16:30
很擔心!想問問我有兩個仔12,14歲,細佬A R T2姑娘話正常但阿哥A R T4-5,高164左右,已變聲及長毛,長高的 ...

如果冇轉介去專科,都未算嚴重,放心。

大宅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
好唔開心,尋日同阿女去睇私家睇x-ray, S型,上面38度。上年響健康院睇都唔嚴重,唔知點解一年會惡化咁多。而家會安排做架、治療、做運動。希望可以改善啦。好唔開心,訓唔著

大宅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
回覆 Mkwksab 的帖子

你囡囡來咗月經未?如果未來月經,就好大機會會再惡化,所以一定叫囡囡聽話,要帶架帶足時間呀!

大宅

發表於 前天 00:18 |顯示全部帖子
katychole 發表於 20-10-23 21:50
回覆 Mkwksab 的帖子

你囡囡來咗月經未?如果未來月經,就好大機會會再惡化,所以一定叫囡囡聽話,要帶架 ...

上年年中已嚟M, 九月去健康院話情況輕微,一年後,即上個月本來要返健康院再睇,但話疫情關係,所以postpone 到另行通知。我見阿女好似嚴重左,拿拿臨搵私家醫生睇,點知,一年已經咁變得咁嚴重了 好後悔唔一早搵私家睇

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊