懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

斷空我 發表於 18-8-2 01:20
回覆 LittleSesame715 的帖子

Haha, 因為諗住呢個第二個,唔會再生,老套D人一世物一世,所以試下。。。但 ...

政府都俾無痛你,so lucky
聯合講明俾yoga波,教呼吸法減輕痛楚

男爵府

BK Milk勳章

好感動你肯覆我!! 我PM你可以嗎?

大宅

斷空我 發表於 18-8-1 02:01
我第一胎仁安開刀,第二胎剛十日前係威爾斯順產。個人更喜歡順產,順産復完快,基本上生完都可以行到。2個 ...

請問威院順產有咩止痛方式俾你?

大宅

回覆 trinicecwy 的帖子

有比笑氣,但我覺得冇用,所以request無痛,好彩安排到

大宅

甘威爾斯算幾好。佢都有叫我玩波,但我係痛到成個人震晒,我開左兩度佢都比我去產前房聞笑氣(上網睇話4度先過)

大宅

回覆 April_B 的帖子

仁安下面有jm覆左我唔多講了。但補充一下係最後幾錢真係冇保證。我3年前6萬頭埋單,bb冇特別需要。但我朋友同我都係同年生,佢bb有D野要follow,住多幾日,最後埋單十幾萬。所以如果錢唔係一個好大問題,去仁安當係買佢的服務。
至於政府就資源Back up一定夠晒。但就真係冇保證可以做到無痛,同埋生完bb自己睇。我7月生唔係peak season,房都唔full, 房有足夠姑娘,多數都好nice,好肯幫你

男爵府

BK Milk勳章

斷空我 發表於 18-8-6 03:25
回覆 April_B 的帖子

仁安下面有jm覆左我唔多講了。但補充一下係最後幾錢真係冇保證。我3年前6萬頭埋單,b ...
多謝你回覆!
好似好多人開刀去私家,
去得私家又好似好少人順產....
我再周圍睇多D資料先!

別墅

我第一胎要緊急開刀,在東區生,生完第一日想落床就見頭暈,麻醉藥過左傷口好痛要食止痛藥,要第二日先落到床,傷口到第三日先慢慢無咁痛。

第二胎順產,在威爾斯生,bb剛4個月,前後都痛左18個鐘,我開左兩度醫院俾我聞笑氣,聞左一個鐘左右突然穿左水,果時已開四度,醫生即刻推我落產房。下面有剪所以生完頭幾日要坐水泡。

有得俾我揀我都會揀順產,雖然好痛但復原快

別墅

私家醫生多數主張開刀, 因快靚正, 唔使一個小時就可以收工。順產要等你N 個小時後,再來搞過 。

男爵府

BK Milk勳章

tselaiman 發表於 18-8-9 07:39
我第一胎要緊急開刀,在東區生,生完第一日想落床就見頭暈,麻醉藥過左傷口好痛要食止痛藥,要第二日先落到 ...

緊急開刀可以好危險!會好擔心....
辛苦媽媽了...
順產剪嘅傷口聽過有D情況又要再睇醫生, 我唔知係護士整得唔好, 定係媽媽本身體質原因...
多謝你的回覆,可以俾我知道多D!

別墅

畀面勳章

斷空我 發表於 18-8-1 02:01
我第一胎仁安開刀,第二胎剛十日前係威爾斯順產。個人更喜歡順產,順産復完快,基本上生完都可以行到。2個 ...

你第二順產由開始陣痛到生..痛左幾耐呀?

大宅

回覆 ccwemma 的帖子

我其實唔係痛左好耐,我凌晨2点入院,到朝早8点左右就可以去產前房聞笑氣,但笑氣我覺得只係幫到少少,所以不停request無痛。我好似十点左右就落產房做無痛了。到夜晚十点先生到,所以無痛真係救我一命,無佢我都唔知点捱多12個鐘

首頁

尾頁

跳至