自由講場

跳至

首頁
45678...18

尾頁

象牙宮

ddkaka 發表於 18-8-1 20:28
如果驚,可以綁完之後即刻解綁咪得囉,我見有jm係咁講

我想問係咪要對住電話掃code先比到人仔我?搵到人幫手開通,但係見唔到佢真人喎

公爵府

回覆樓主

請問是否一定要有大陸電話號碼和大陸戶口?咁咪一定要返大陸攪?
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

水晶宮

無話可說 發表於 18-8-1 21:14
下,解綁,第時要入人仔咪好煩,都係開個人仔戶口啦

唔關事,綁信用卡又好,解綁信用卡都好,入人仔都一樣要係找換店充值,長遠計更係開個大陸戶口方便啲,唔駛去找換店充值

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

kclchan 發表於 18-8-1 20:26
有大陸錢包,但唔可以入錢落去,祗可以比錢。啲錢使晒啦…。 BTW 頭先入信用卡,但去到電話號碼嗰欄又話個 ...

請朋友幫手俾人仔紅包

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

無話可說 發表於 18-8-1 21:20
我想問係咪要對住電話掃code先比到人仔我?搵到人幫手開通,但係見唔到佢真人喎
...

send 紅包俾你

水晶宮

...

你朋友應該識架,叫佢click呢到轉人民幣比你

瑪瑙宮

Mrs.Luckycat 發表於 18-8-1 21:33
請問是否一定要有大陸電話號碼和大陸戶口?咁咪一定要返大陸攪?

唔使
,睇#65樓

當然長遠就最好開哂電話,銀行,咁就唔使下下揾人過紅包

水晶宮

...

你地大家係咪wechat朋友?如果未係 你要加咗做朋友先可以轉到錢。

click呢到,cap個QR code send 比你朋友

公爵府

cindy618 發表於 18-8-1 21:46
唔使
,睇#65樓

ic.... 綁定一張香港信用咭.....請問銀聯咭可以嗎?

象牙宮

ddkaka 發表於 18-8-1 21:52

你地大家係咪wechat朋友?如果未係 你要加咗做朋友先可以轉到 ...

應該唔係朋友,但係我通訊錄有佢個名囉,只係公司既司機咋,佢都唔太識用 ,佢用黎放假出街消費, 我試下叫佢搞搞先

象牙宮

ddkaka 發表於 18-8-1 21:37

唔關事,綁信用卡又好,解綁信用卡都好,入人仔都一樣要係找 ...

就係唔想下下搵找換店充值囉,我都唔知屯門元朗邊度有,唯有自己係上面開個戶口啦

公爵府

無話可說 發表於 18-8-1 22:31
就係唔想下下搵找換店充值囉,我都唔知屯門元朗邊度有,唯有自己係上面開個戶口啦
...

元朗暫時知道 3間找換店充支付寶要 30蚊手續費,一間 968巴士總站,一間西裕街,一間千色樓下,我覺得貴,如果有幾個 fd 攤分就唔同~

象牙宮

MiuMiuLi 發表於 18-8-1 22:51
元朗暫時知道 3間找換店充支付寶要 30蚊手續費,一間 968巴士總站,一間西裕街,一間千色樓下,我覺得貴, ...

充支付寶,咁微信係咪一樣可以?$30又唔太貴,因為自己都唔係成日上去,不過要同老公傾下先 thanks

伯爵府

回覆樓主

睇哂你地寫嘅野我都唔係好明

我本人冇大陸戶口冇大陸地址冇大陸電話號碼
我用wechat add左香港信用卡
係咪要搵人比紅包我先可以開到大陸錢包呢?
麻煩請賜教

水晶宮

ddkaka 發表於 18-8-1 11:51
一定要搵人發個紅包比你,打開紅包時綁一張香港信用卡,就開通到微信大陸錢包
...

甘是否微信又要另開一個大陸微信,好似支付宝甘?但可綁香港信用咭嗎?

公爵府

無話可說 發表於 18-8-1 22:54
充支付寶,咁微信係咪一樣可以?$30又唔太貴,因為自己都唔係成日上去,不過要同老公傾下先 thank ...

3間都有貼微信標誌,不過只係問左支付寶,因為我有淘寶,所以支付寶人仔餘額對我用途會大 D,微信手續費我估一樣啩

水晶宮

HLDMaMa 發表於 18-8-1 23:06
甘是否微信又要另開一個大陸微信,好似支付宝甘?但可綁香港信用咭嗎?
...

唔駛開另一個微信,搵人發個人民幣紅包比你,打開紅包時入香港信用卡資料,咁就開通到大陸錢包,係大陸用時切換地區(中國) 就得

水晶宮

菲比108 發表於 18-8-1 22:57
睇哂你地寫嘅野我都唔係好明

我本人冇大陸戶口冇大陸地址冇大陸電話號碼

睇117樓,仲有係大陸要上到網先用到手機支付

公爵府

回覆樓主

請教jm們,我已收到大陸朋友的紅包,並照填所需資料。電話號碼—我當然填香港的手機號碼啦,但佢話手機號碼格式不正確。何解呢?

侯爵府

ddkaka 發表於 18-8-1 11:42
係呀,唔想去大陸開戶口嘅jm快啲綁香港卡,開通定大陸錢包先

你指Wechat?使唔使認証左回鄉卡等?我個Wechat只用過通訊,無做認証,無大陸手機,無大陸銀行,無做過仼何野,包括香港買野
,綁卡綁MasterCard得嗎?

首頁
45678...18

尾頁

跳至