自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

一家十一口領綜援家庭,父母育有9名子女,其中5名屬智障人士。其中現年22歲的健全胞兄涉於兩年前非禮當時12歲智障女幼妹,包括以手指插入其肛門及撫弄其胸部等。涉案胞兄任職侍應今在區域法院承認非禮及向16歲以下兒童作出嚴重猥褻作為罪,法官先索取被告的心理報告及事主創傷報告等,押後至8月31日判刑,被告期間還押候判。

控方透露,被告一家11口同住一公屋單位,領取綜援為生,當中5名子女屬智障,被告則智力健全。

案情指,事主X被侵犯後,向社工透露被告對她做了某些事情,因而揭發事件。X表示於2016年11月25日,被被告帶到家中睡房,當時X面向地下,趴在桌上,被告站在X的背後,並用物件插入X的肛門,但X未能看見是什麼物件,她感到痛苦並制止被告,X見到被告用手把陰莖搖上搖下,其後看到一些白色液體,被告以紙巾抹掉,及被告取笑X,說她應該把白色液體吞下肚。

被告於同年12月7日被捕,在警誡下承認以右手手指插入X的肛門,否認用陰莖插入,並用陰莖磨擦X的臀部,撫弄其胸部,最後自瀆。

大宅

9名子女???

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

難以想像,一屋十一人

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

生咁多,其中5個智障,點照顧呀

大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

reego 發表於 18-8-1 09:21
生咁多,其中5個智障,點照顧呀

慘, 阿哥冇人性

珍珠宮

回覆樓主:

無話可說

子爵府

回覆樓主:

悲劇

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 sfuhsg 的帖子

一家十一口領綜援家庭,父母育有9名子女,其中5名屬智障人士

公爵府

回覆樓主

有可能父母其中一人是智障,先生咁多,痴缐,浪費資源。

男爵府

個標題真係夠哂 juicy...
btw, 仔女一半係智障人士, 應該係基因問題就唔好再生...

伯爵府

HiPP勳章(2)

hellohelloruby 發表於 18-8-1 09:32
回覆 sfuhsg 的帖子

一家十一口領綜援家庭,父母育有9名子女,其中5名屬智障人士 ...

真係唔知講咩好

水晶宮

sfuhsg 發表於 18-8-1 09:01
一家十一口領綜援家庭,父母育有9名子女,其中5名屬智障人士。其中現年22歲的健全胞兄涉於兩年前非禮當時12 ...

生啦生啦!我正常人有車有樓都唔敢生多件,頂佢仲要係咁生,正垃圾!

公爵府

畀面勳章

呢對父母真係好大責任囉...生咁多做咩呀?!

禁止訪問

回覆樓主:

用戶要求終止服務

回覆樓主

反而係健全嗰個最癈柴

kcpak    發表於 18-8-2 03:13

子爵府

Poo得好勳章

回覆樓主

其實對父母本身係咪智障?

用戶要求終止服務

hayley_leung 發表於 18-8-1 10:03
其實對父母本身係咪智障?

應該都係

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

咩屋企?正常人都變痴線
你若盛開, 蝴蝶便來!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

父母都有問題

子爵府

回覆樓主:

父母造成。会吾会父係正常,母是智障?好多男人揾吾到老婆求其都娶,為傳宗接待。唉!11人拎综緩,又係纳稅人養呢班人!!

首頁

尾頁

跳至