婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

禁止訪問

回覆樓主:

洋房

wingyi0303 發表於 18-10-3 23:13
我都係同奶奶一齊住,如果有谷我都想入(emoji)(emoji)

我都係一齊住T.T

別墅

fwwwf 發表於 18-10-7 02:57
我都係一齊住T.T

但而家已經互當透明.. 而家返去都淨係匿係房...唔想多作溝通..

洋房

wingyi0303 發表於 18-10-7 08:30
但而家已經互當透明.. 而家返去都淨係匿係房...唔想多作溝通..

我奶奶存在感極高 係房喂人奶會開你門

複式洋房

回覆樓主:

我同99同住三年,未生b前都相處ok,生左後關係開始差,而家同佢除了朝早或者我放工返黎叫聲佢,其餘時間都無咩兩句

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wingyi0303 發表於 18-10-7 08:30
唔係講風涼話, 你有得匿0係房已經唔算最差
我以前新婚試過同男家住左幾個月(唔係因為無錢搬, 而係老人家要求一齊住), 老人家除左訓覺入房, 其他時間都係出廳坐
我同佢溝通唔到, 生活上好多磨擦, 所以我都係留0係房廢事出廳對住佢(但打招呼0個D基本禮貌我會做)
我唔會要佢服侍我, 所有洗衫/家務都係自己做, 廚房佢主場(佢自己煮自己食), 我唔會爭用, 多數出街食, 家用當然俾足啦
都無用, 結果佢都係周圍同人講, 話我成日匿入房, 當呢度酒店呀? 當佢係同屋主呀?
佢心目中既生活係你一放工要即刻仆返去陪住佢, 就算無野傾/唔岩傾都要同佢坐0係廳你眼望我眼, 佢唔恩准你入房, 你千祈咪入房, 入房都唔好關門, 因為佢要隨時裝入黎睇你做緊乜, 無晒私隱咁先叫孝順
我自認不孝啦, 我同老公即刻搵屋搬左, 佢既晚年咪做獨居老人囉

別墅

yeungmiranda 發表於 18-10-13 00:29
我同99同住三年,未生b前都相處ok,生左後關係開始差,而家同佢除了朝早或者我放工返黎叫聲佢,其餘時間都無 ...

same same有時候老公未返我都唔想返去...

別墅

瑤瑤~ 發表於 18-10-13 01:30
唔係講風涼話, 你有得匿0係房已經唔算最差
我以前新婚試過同男家住左幾個月(唔係因為無錢搬, 而係老人家要 ...

我明,放工返到去真係好想靜下做自己野,但佢又話你黑面唔彩佢,唔同佢傾計..大佬,佢成日係我面前重複又重複咁講我老公既衰野,成日話同佢溝通唔到...你想我點應你..久而久之我真係唔想同佢溝通..成日入房避佢...

複式洋房

wingyi0303 發表於 18-10-13 11:17
same same有時候老公未返我都唔想返去...

逢星期六我老公返工,我就寧願同我仔返娘家,好彩我娘家近炸,我覺得無左我老公係度我好晤自在

洋房

wingyi0303 發表於 18-10-13 11:20
我明,放工返到去真係好想靜下做自己野,但佢又話你黑面唔彩佢,唔同佢傾計..大佬,佢成日係我面前重複又 ...

我明×2 我ftm重要成日對住佢~冇話題同佢傾又話我黑面 入房又話我冇家教 出街又話唔痴家(朋友話我宅女)有時真係想×佢

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wingyi0303 發表於 18-10-13 11:20
我明,放工返到去真係好想靜下做自己野,但佢又話你黑面唔彩佢,唔同佢傾計..大佬,佢成日係我面前重複又 ...

你99咁特別既,竟然係對新抱講個仔壞話
因為通常都係掉返轉,99覺得新抱搶左佢個仔,猛咁講新抱壞話先係

珍珠宮

fwwwf 發表於 18-10-14 03:26
我明×2 我ftm重要成日對住佢~冇話題同佢傾又話我黑面 入房又話我冇家教 出街又話唔痴家(朋友話我宅女) ...

你99係咪妒忌你搶左佢個仔?
如果係就明晒啦,憎1個人時,真係連呼吸也是錯
你99呢種已經去到盲目針對,無得攪架喇,只有搬走先可解決
你地搬出去成全佢做獨居老人啦,等佢對住4幅牆無人再俾佢鬧,佢就知味道
嗰時我都係搬走左,男家長老先減少針對我咋,佢再亂講野我咪見都唔見佢囉

別墅

yeungmiranda 發表於 18-10-13 15:58
逢星期六我老公返工,我就寧願同我仔返娘家,好彩我娘家近炸,我覺得無左我老公係度我好晤自在
...

係,好彩我兩個小朋友係我媽咪度住,我經常返媽咪度..唔到我媽趕我走我都唔想返去對住佢..就血返到去都係9秒9入房...

別墅

瑤瑤~ 發表於 18-10-14 06:55
你99咁特別既,竟然係對新抱講個仔壞話
因為通常都係掉返轉,99覺得新抱搶左佢個仔,猛咁講新抱壞話先係 : ...

佢係我面前數我老公,亦會係我背後,對住老公數我。佢都唔係第一次啦,仲試過係我媽面前數我添!(當然又係我背後做,事後我媽講返比我聽啦)

別墅

fwwwf 發表於 18-10-14 03:26
我明×2 我ftm重要成日對住佢~冇話題同佢傾又話我黑面 入房又話我冇家教 出街又話唔痴家(朋友話我宅女) ...

神又係佢,鬼又係佢,我就唔會理佢,繼續做返自己。

洋房

wingyi0303 發表於 18-10-14 12:07
神又係佢,鬼又係佢,我就唔會理佢,繼續做返自己。

真係好q煩

洋房

瑤瑤~ 發表於 18-10-14 07:17
你99係咪妒忌你搶左佢個仔?
如果係就明晒啦,憎1個人時,真係連呼吸也是錯
你99呢種已經去到盲目針對,無 ...

最慘 佢個仔話要照啊媽唔肯自己搬出去

珍珠宮

fwwwf 發表於 18-10-15 00:29
最慘 佢個仔話要照啊媽唔肯自己搬出去
c6知唔知99的衰野?
唔知既你就錄音又好拍片又好, 俾證據c6睇
如果佢知99係咁都仲唔肯搬, 你要認真考慮, 你自己有無能力搬出去? 或者娘家有無地方收留你?
唔搬遲早攬炒, 一係等到99百年歸老

洋房

瑤瑤~ 發表於 18-10-15 00:47
c6知唔知99的衰野?
唔知既你就錄音又好拍片又好, 俾證據c6睇
如果佢知99係咁都仲唔肯搬, 你要認真考慮, 你 ...

我c6都知自己老母惡頂~但99呢排成日係咁講我老啦重有幾年命 我c6心軟

首頁

尾頁

跳至