婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

瑤瑤~ 發表於 18-10-13 01:30
唔係講風涼話, 你有得匿0係房已經唔算最差
我以前新婚試過同男家住左幾個月(唔係因為無錢搬, 而係老人家要 ...

我之前都係差唔多!
虧阿奶奶仲好意思問我老公點解我會變左?結婚之前都好好傾,有講有笑,婚後成日唔陪佢地傾計,成日匿入房。
佢唔問下自己點樣反對我呢樣反對我個樣?有咩好傾?對幾分鐘都唔係太願意

大宅

fwwwf 發表於 18-10-7 16:39
我奶奶存在感極高 係房喂人奶會開你門

我奶奶算好D,係不停敲敲敲同響門口叫入黎。
老爺係直接開門,超級討厭!佢唔知我地響房做緊咩,佢亦唔會諗,鐘意開就開。

洋房

ccjelly 發表於 18-10-18 14:57

我奶奶算好D,係不停敲敲敲同響門口叫入黎。

老爺咁癲(emoji)(emoji)

大宅

我婚前都同99住埋一齊差不多2年, 一直都好好去到我同C6要結婚, 佢就皇太后上身, 咩都想要咩都想理
成個婚禮都係我地兩老婆俾錢, 話事都應該係我地
但佢就成日發表偉論, 我當然不聽從, 佢有佢講我有我做
後來佢發脾氣, 既然係咁, 我都唔想自己委屈
結果搬走了

有次佢上來我們新居, 講左句「都幾好啊, 2個人人住, 點叫都得」
呢個人.....把口快過個腦(即係講野不用腦)
以前點對佢好都無用, 我而家知道, 不用做多, 也不要做少
邊有人會想同99住
相處到都係因為是旦一方忍, 但萬忍終有一爆
因為99永遠是對的, 有佢講無你講

被同住的JM們, 真係加油

子爵府

Wish1388 發表於 18-8-1 09:41
講下我自己先,因為99做大龍鳳,迫我同老公同佢同住,供樓同屋企所有支出我地比,仲有比家用,一齊住左2年 ...

嘩,幾乎same case

子爵府

bac1234 發表於 18-10-19 11:52
我婚前都同99住埋一齊差不多2年, 一直都好好去到我同C6要結婚, 佢就皇太后上身, 咩都想要咩都想理
成個婚禮 ...

佢....咩叫點叫都得?痴線

洋房

Sweetbabymom 發表於 18-9-23 23:23
我都係同99 住呀。可以一齊討論

我都係同99同老爺一齊住,可以分享下(emoji)

複式洋房

回覆樓主:

我係因為大肚先搬返來住 因為之前第一胎試過胎停 所以呢胎特別重視 就辭職係屋企 老公就話搬來同99住有照應 第時可以幫手湊下阿b又可以唔使咁大使費 同埋驚佢媽辛苦仲請埋工人(工人臨生出年1月先到) 多少都仲可以存啲錢 點知工人話想放禮拜日(我同老公都放唔到得99可以)佢就一句我要打牌 唔會犧牲果日幫你湊b 試問各位聽到會點 再來 我就係特意辭職係屋企養胎 99自己懶到死 自己唔做就點我做 當我阿x咁使 大佬 我大肚啊 仲要叫我做呢樣果樣 咁都算 仲要閒家用俾得少 話我地搬返來使費多咗呢樣果樣 最後我終於頂佢唔順 同佢嘈鍋金 結果佢直接攆我地走 叫我地搬!真係嬲到震!!

複式洋房

回覆樓主:

雖然後尾老公度過要請工人又要租大啲 唔夠開支 最尾都係同佢媽傾返(俾多啲家用佢)但我就憎佢憎到死!!無奈大肚無做嘢 又租咩存款谷住要繼續係度住 不過就真係無嘢同佢媽講 除咗廁所 佢地收工係屋企我就自己係房 當正住緊劏房咁 放假就叫老公買幾日餸係雪櫃 煮食做乜全部都係靠自己!其他時間就扮聾搬啞扮自閉! 唯有希望快趣拿到公屋或者等阿b幼稚園再搬返出去

別墅

講下我自己先,因為99做大龍鳳,迫我同老公同佢同住,供樓同屋企所有支出我地比,仲有比家用,一齊住左2年 ...
噤仲呻?
愛吃貨的胖胖 Jade  

大宅

ccjelly 發表於 18-10-18 14:55
我之前都係差唔多!
虧阿奶奶仲好意思問我老公點解我會變左?結婚之前都好好傾,有講有笑,婚後成日唔陪 ...

我都係啊, 99問C6我做咩事, 係咪有咩唔高興, 可以攤出黎講
佢話佢份人就最講道理啊啦
唔通我真係同你講, 話你煩, 行街食咩都要知要理
話你黑口黑臉, 大力關門啊, 俾氣我受啊
總知一屋只能有一個女主人, 果個一定係99

別墅

ALVIS823 發表於 18-10-2 22:12
我都係同99住,住埋自私姑仔2母子一齊住左8年,如有吐苦水群組 ,加埋我啦
...

me too,家有99加姑奶

男爵府

Wish1388 發表於 18-8-1 11:17
佢喊苦喊忽打比個女話我老公搬走唔理佢, 等佢個女再打比我老公, 鬧我老公好攪喊個阿媽。
又係咁叫我搬入去 ...

到呀 每日都係忍忍忍

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

shannon_fky4186 發表於 18-8-1 13:01

所以話問題係你老公!

同意

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

做個靚太 發表於 18-9-28 00:18
其實睇下邊個妥協先~正常老公應該係了解99嘅~知佢係咪扮野~
我99當年為左想同住,乜野招都出齊,仲試過話要 ...

別墅

我想入grp呀

大宅

可唔可以add 我如有谷,好想呻

複式洋房

回覆樓主:

有無group ar?我都想入呀,呻下都好

別墅

回覆樓主:

我都想入,可以加我嗎?

洋房

yeungmiranda 發表於 18-12-2 23:50
有無group ar?我都想入呀,呻下都好

我都想入gp 我d朋友個個未結婚 佢地冇咩共鳴

首頁

尾頁

跳至