夫婦情感

跳至

首頁
34567...12

尾頁

侯爵府

cheese1987 發表於 18-8-19 12:39
都識好多人離婚。。

如果有小朋友點處理

侯爵府

藍藍 發表於 18-8-18 15:28
Yes,結婚十年,16年頭離婚,果一刻簡直爽晒,放監既感覺,終於還我自由,雖然離婚後我一直獨力養3個仔, ...

講得好啱

男爵府

BK Milk勳章

princesscupcake 發表於 18-8-20 02:26
咁個女點?

跟媽咪,佢個ex掛住溝女,一星期只探半天
又放假!!!

男爵府

BK Milk勳章

利斯 發表於 18-8-18 19:33
可能過一排老婆會提出離婚了,佢有第三者,刺激到佢終於可以正視同我唔夾咗好耐
我哋兩個都係30歲上下,未 ...

無小朋友無物業,咁就容易好多。
同普通情侶分手一樣,收拾心情重新上路啦

又放假!!!

伯爵府

MMKK 發表於 18-8-19 23:17
你地用咩理由離?我也好想~·~

性格不合,不能共同生活
大b駿逸細b駿晞

伯爵府

princesscupcake 發表於 18-8-20 02:27
如果有小朋友點處理

睇自己意願,若果能力許可,我相信大部份媽媽都會揀自己要返,而且事實身邊大部份離婚了既朋友,都係男方唔願意接收小朋友,我前夫就係,當日簽紙佢唔願要返3個仔,佢話如果我唔肯要撫養權,咁佢就唔簽離婚,要拖我十年八載。我無所謂,反正同佢開口講離婚時,我已預左小朋友跟晒我,跟佢,死路一條。
大b駿逸細b駿晞

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 親子達人勳章

藍藍 發表於 18-8-20 15:49
睇自己意願,若果能力許可,我相信大部份媽媽都會揀自己要返,而且事實身邊大部份離婚了既朋友,都係男方 ...

咁贍養費方面呢? 佢肯唔肯俾呀? 我而家重係傾緊階段,小朋友跟我,但佢死都話俾唔到贍養費

大宅

MGM_DRAGON 發表於 18-8-14 00:24

Same here

我也有這想法,不過年紀大了,要生也不易!

伯爵府

心傷 發表於 18-8-20 16:15
咁贍養費方面呢? 佢肯唔肯俾呀? 我而家重係傾緊階段,小朋友跟我,但佢死都話俾唔到贍養費

...

無,佢成日都話唔夠錢洗,所以無比多,就算有,都係比1千左右,所以我唔理佢比唔比
大b駿逸細b駿晞

大宅

siufcat 發表於 18-8-1 12:24
男女都可以share
我就决定以後都不會過分投入對一個沒有血緣關係的人
孤獨一個都不錯

最多變數, 最脆弱的愛情,
偏偏生產出最堅固的親情 (母子, 姊妹)

你說神不神奇?

大宅

藍藍 發表於 18-8-20 15:49
睇自己意願,若果能力許可,我相信大部份媽媽都會揀自己要返,而且事實身邊大部份離婚了既朋友,都係男方 ...

師姐, 想問吓, 點解感情有問題, 都會生三個?

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 親子達人勳章

藍藍 發表於 18-8-21 07:33
無,佢成日都話唔夠錢洗,所以無比多,就算有,都係比1千左右,所以我唔理佢比唔比
...

而家佢講到係唔會有任何贍養費

複式洋房

3年前離婚 ,有小朋友 , 今年年頭再婚 , 暫時都係開心幸福的

樓主,加油 !
HEY YO

伯爵府

Mcmanaman 發表於 18-8-21 08:50
師姐, 想問吓, 點解感情有問題, 都會生三個?

咁初初一定唔會係感情差架,如果睇過我既舊文就知,8年前老三歲多佢有婚外情,半年之後返返黎重新開始,曾經我都以為大家會好起來,但之後近依幾年,生活上轉變,心境亦轉變,我倆之間既鴻溝漸大,直至我覺得唔可能再一齊為止。
大b駿逸細b駿晞

伯爵府

心傷 發表於 18-8-21 11:13
而家佢講到係唔會有任何贍養費

其實同佢咁多年夫妻,都知佢係咩人,佢係好計較錢銀同自私既人,我同佢由8年前開始,大家一直都經濟分開,佢只會比屋租同水電,其他一切洗費開支都係我負擔,離婚後有一年仲係同居的,果時佢只肯比租,水電話同我除二,3個仔生活開支佢唔理,所以到佢搬走後後我一早預左佢唔會比,我亦唔志在佢比唔比,雖然個官判左佢要每月比3千,但我情願自己搵多果3千,都唔想同佢浪費時間。佢唔比由佢。
大b駿逸細b駿晞

男爵府

藍藍 發表於 18-8-21 23:11
其實同佢咁多年夫妻,都知佢係咩人,佢係好計較錢銀同自私既人,我同佢由8年前開始,大家一直都經濟分開, ...

都係既, 真係唔想再浪費呢d時間

珍珠宮

開心吸收勳章

siufcat 發表於 18-8-1 12:24
男女都可以share
我就决定以後都不會過分投入對一個沒有血緣關係的人
孤獨一個都不錯

離咗十幾年,現奉行佛系生活法,不拍拖,不主動,緣份到了自然會有人吼!

不過依然好掛住個女,唔知佢DSE考成點,入咗邊間U...

百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

wing1388 發表於 18-8-22 12:32
離咗十幾年,現奉行佛系生活法,不拍拖,不主動,緣份到了自然會有人吼!

師兄點解你吾直接打電話比個女?關心問吓好閒啫倆父女?

珍珠宮

開心吸收勳章

stella^^ 發表於 18-8-22 15:13
師兄點解你吾直接打電話比個女?關心問吓好閒啫倆父女?

一言難盡!我而家連最基本嘅都已經做唔到啦!

百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

wing1388 發表於 18-8-22 15:36
一言難盡!我而家連最基本嘅都已經做唔到啦!

我未又係離婚拾幾年!不冇見前夫拾幾年亦都吾想見!但是我吾會阻止佢約两个仔見面、紅、白、2事我亦吾會出現!可以咁講我已經對佢冇乜感覺!

首頁
34567...12

尾頁

跳至