夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Peter2012 發表於 18-10-30 08:24
我是單爸,有个10歲仔,而家識左个3O多歲的单身女, 我地相處都OK,,,,佢在10多歲時,試過腦小中风,在医 ...

坦白講....人係現實嘅,生一個小朋友好易,教養一個小朋友難,你仲要諗埋你個仔嘅感受,比我就唔會再生。

複式洋房

2019勳章

siufcat 發表於 18-8-1 12:24
男女都可以share
我就决定以後都不會過分投入對一個沒有血緣關係的人
孤獨一個都不錯

離婚十年,今年再婚,依家陀緊孖B 本身有兩個囡,自己亦無後悔離婚,上天對我好好,識到現任老公,對我同兩個囡都好好

大宅

2019勳章

wing1388 發表於 18-8-24 16:44
但我相信係EX唔想我接觸個女多啲,所以根本唔需要搵佢...因為我個女幼稚園,小學,中學畢業,佢寧願叫其 ...
唔係係你傷口上灑鹽,但係由細到大有冇話一個星期或者一個月帶個女出去食下野或者玩吓呢?如果有嘅話關係都仲係咁疏離咩?可能前妻唔鍾意你搵個女,但嗰個係你個女嚟㗎嘛,你有權見佢㗎。幼稚園畢業個女可能唔知,但係小學中學嘅畢業禮咁大個都應該知道日期啦,唔話俾你知係咪連個女都唔想你去?我男朋友嗰2個仔佢地阿媽幾個月先搵佢地一次,成日話忙,其實忙極一個星期都可以講10分鐘電話掛?而家哥哥開始大都好似知知地佢阿媽唔想理佢地。感情你唔用心去維繫就好快淡,仲要你同你囡囡咁細個就分開左。隨緣啦,你覺得自己盡咗責任咪算囉。

珍珠宮

開心吸收勳章

Panda366 發表於 18-11-8 11:14
唔係係你傷口上灑鹽,但係由細到大有冇話一個星期或者一個月帶個女出去食下野或者玩吓呢?如果有嘅話關係都 ...

我當然知我有權見個女啦,但係離婚協議訂明要EX在場,我亦唔可以自行上門搵人,我有努力咁約,但可惜嘅係EX話個女要補習,溫書,有活動,唔得閒....總之用盡一切藉口阻止我見,一個月約到一次已經萬幸。EX有拖拍嗰期就更加唔使旨意見到個女,如果可以的話我一星期見一次都得,但控制權唔响我手上嘛!

到而家我個女都成年了,有小人出現並給予咗EX一個藉口完全BLOCK咗我嘅聯絡,我唔想好似痴漢咁去佢樓下等個女出現呀,因為咁做都無補於事。

我諗我真係要隨緣了。

百花叢裡過,片葉不沾身。

複式洋房

希望各位(包括我)都能走出困局,活得自在。

複式洋房

2019勳章

我自己無離過婚,係我老公之前離過。so far他都覺得之前的婚姻係噩夢,拍拖到結婚離婚耽誤佐10年。依家我和他結婚都六年了。今年仲有埋bb,依家都好幸福,等緊bb明年一月出世~

翡翠宮

2019新春慶豚圓

好自在, 自己時間自己安排做乜做乜.

未有再婚對象, 如果有第二段緣份出現我都唔知點, 我而家無咩時間顧多一個人.

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

離左絢有4-5年多...好開心...仔女大了...又有個得意的男友...對我好,佢係好孝順的男人但唔係愚孝,有自己主見的...

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

離婚到而家差不多5年,之後都拍過兩次拖,但都好難再投入落去,好enjoy 而家自由自在既生活,冇壓力,只為自己而活

ying_mail    發表於 19-8-8 17:03

男爵府

2019勳章

wing1388 發表於 18-8-23 09:42
我如今已經冇嘢再敢奢望,個女幼稚園,小學,中學嘅畢業禮寧願叫第二個去都唔俾我去,我亦唔知幾時舉行咗 ...

好慘呀!

複式洋房

分咗居,等簽紙,無小朋友
以前咩事都以佢為先,所以時間都陪住佢,依家不用了,可以去邊就去邊,感覺自由

洋房

有無男女都離婚, 然後再婚的例子?

複式洋房

回覆 Spababy 的帖子

希望我都做到💪🏻

複式洋房

離婚差不多5年,因為ex勁廢,所以過得更自由開心。同而家男友拍左兩年拖,佢好錫我同小朋友,剛影左pre wedding 剛分開時我要生要死,日子耐左就發現ex根本不算什麼,世上比佢好嘅男人真係好多好多

複式洋房

回覆 houvanje 的帖子

好幸福, 你地點認識架?

複式洋房

我而家分左居,未簽紙,有個女,好辛苦。希望有一日都可以好似你甘幸福。

侯爵府

點樣離婚先係最慳?

複式洋房

minna456 發表於 19-8-23 10:37

好幸福, 你地點認識架?

我地上網識嘅

複式洋房

yybaby2016 發表於 19-8-24 23:10

我而家分左居,未簽紙,有個女,好辛苦。希望有一日都可以好似你甘幸福。 ...

剛分居時我同你一樣,日日喊,食唔落野,唔知日子點過,小朋友未夠兩歲,當時我睇左半年心理醫生。。過左咁多年回頭一望,其實冇野值得我留戀。而家我都唔係叫幸福,一樣有好多野煩好多野諗,或者同ex離婚先係最幸福嘅事

加油,你的好日子在前面!

複式洋房

houvanje 發表於 19-8-25 23:17
我地上網識嘅

交友app?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊