論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

[quote]原帖由 Casttle 於 09-4-4 01:43 發表 我對佢都好客氣, 大家都好有禮貌咁對待大家, 所以我地相處得都開心,
好工人我相信係會有, 真係廣彩數, 工人同僱主係相對

agree!!
我個工人都ok,今次係我第一次請工人,專登請佢返來湊bb,但佢湊bb同做家務同時都兼顧得好好,就算bb剛出世嗰陣成日扭計,搞到佢無覺好瞓,見佢個樣攰都不得了,都無怨言,無面色睇,仲錫到bb不得了添,大家好似一家人咁,而家做咗8個月暫時都未變型,希望一路都係咁就好!

複式洋房

其實請工人有時系好講彩so, agent只係after sales service有無做好or只係得過且過, 有無呃人和不負責任, 有時你請得好不=我也一様ga.

複式洋房

My maid is Ok ga Woh!
原帖由 laitaitai 於 09-4-3 15:42 發表
成日係BK到見到好多衰工人,態度差,工作表現劣。

請問有冇媽咪請到好工人呢!可唔可以分享吓—選工人方面或與工人相處方面有咩心得?

我將炒第二個工人(同一個agent) ,我有D氣餒,如果新o黎的工人(即第三個) 都唔ok!我想 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個bun bun黎咗幾日, 之前喺星加玻做, 叫佢放假佢又唔出街, 佢話唔知去邊.
so far 佢朝朝好早起身, 自動自覺搵野做...而家我成屋d清潔已經比佢大做過一次...阿b又未出世, 都煩緊仲有d咩比佢做. 希望我地平日番咗工佢都禁勤力, 少d吞pok.
有無人可以比d意見平時可以比d咩佢做?

民房

回覆 #17 的文章

Dear Casttle;
You're very lucky.I hope I can lucky too. Pls PM your agent to me. Thanks!

首頁

尾頁

跳至