夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Nancy20090615 發表於 18-8-1 17:52
你坐緊月都係學住做媽媽, 邊个未生識做呀媽架? 你重要餵人奶咁煩咁吃力, 佢淨係識鬧識批評, 人前就讚自己, ...

娘家可以返,但阿媽極之反對..話c6已經俾好多男人好,我的問題係小問題,因爲我老豆仲離譜

RAA    發表於 18-8-2 16:54

瑪瑙宮

Pokemongo 發表於 18-8-1 23:17
娘家可以返,但阿媽極之反對..話c6已經俾好多男人好,我的問題係小問題,因爲我老豆仲離譜

...

咁忍到你忍唔到時再籌算吧. 唔好屈到自己病, 有咩事搵社工商量.

別墅

Pokemongo 發表於 18-8-1 22:46
點解你老公會咁講嘅?你唔嬲?

男人睇外表好正常啦 見到個老婆走晒樣 好口既會忍住唔講
好似我老公口衰衰既未up兩句,係難聽過粗口嫁 不過當激勵自己減肥囉
總之放產假其間放鬆心情湊b啦 好好enjoy bb細細粒咁得意 玩多幾個月就大左嫁喇
老公既野 岩聽就聽 唔岩聽就忘記佢啦

大宅

回覆樓主

係咪產前/後抑鬱?
冇理由突然咁大轉變㗎

JessicaElla    發表於 18-8-2 09:35

琥珀宮

咁峰迴路轉?陀住都仲好恩愛,一生完就"接左bb返屋企,佢同我講:我唔愛你,而家只愛bb"咩原因令到佢會咁講?陀住好地地,一出世就咁講嘢?

仲有你諗住同佢生第二個?唔係化?

瑪瑙宮

tansyneko 發表於 18-8-2 13:44
咁峰迴路轉?陀住都仲好恩愛,一生完就"接左bb返屋企,佢同我講:我唔愛你,而家只愛bb" ...

呢下真係好奇怪. 唔愛對方應該都蘊釀一段時間先由愛變無咁愛變好肯定唔愛/討厭, 會唔會有 D 野發生左樓主無留意到呢?

男爵府

其實成篇野我一啲都睇唔到你地2公婆感情深厚。
我甚至覺得你c6好討厭你, 睇唔起你。
連生仔開刀既錢都係你出? 唔好玩啦, 痛同辛苦果個係你, 條c6最底限度可以做到出錢!
其實你老公係唔係一直都係咁既人? 只係你一直都唔敢面對?
到個b出左世, 只係把你地原本已有既矛盾激化左。
其實你提到你爸爸到係啲咁既人... 會唔會係你既潛意識一直傾向找個同爸爸同類既人做老公 (只係你自已無意識到)。

別墅

回覆樓主

我都奇怪點解突然會360度轉變呢?

琥珀宮

Nancy20090615 發表於 18-8-2 14:22
呢下真係好奇怪. 唔愛對方應該都蘊釀一段時間先由愛變無咁愛變好肯定唔愛/討厭, 會唔會有 D 野發生左樓主 ...

係囉,每件事每樣嘢每段關係都應該有一個過渡期,點會失驚無神就咁?即係昨日仲如膠似漆?今日就突然話唔愛?

大宅

回覆樓主:

10幾年唔代表感情深厚,你當初已經嫁錯左,你仲想錯落去?
離婚啦
岩岩睇返,原來bb係做ivf嘅,根本一開始就唔應該去做,完全錯哂!

大宅

回覆樓主

直到出院前c6都係好關心我,會幫我周圍搵上奶茶,扶我去洗手間,醫院未開門已經喺出面等,我都希望有人話我知點解會變成咁

我未接受到佢已經唔愛我,我地以前會日日錫,攬住訓或拖手訓

可能佢有野對我不滿但我冇為意,又或者佢一直咁好戲啦,十幾年原來我未了解佢

複式洋房

Pokemongo 發表於 18-8-1 22:45
放完產假後就返工,做唔到ftm,bb由工人睇,c6睇錢好緊要,我而家咁已經俾佢話我歎世界
我只係想佢知我盡左 ...

正常無啦啦唔會咁講喎,是否有BB前已經有野發生左,走唔走都好,現今社會無所謂,最緊要自已情緒好及身體好。

大宅

Solarflare 發表於 18-8-2 14:47
其實成篇野我一啲都睇唔到你地2公婆感情深厚。
我甚至覺得你c6好討厭你, 睇唔起你。
連生仔開刀既錢都係你 ...

錢如果開口問佢攞佢會俾,但唔會主動幫我俾,佢睇錢好重我識佢時已知。所以我唔會做ftm

我阿爸係唔飲酒,唔吸毒,其餘咩衰野都有佢份

瑪瑙宮

Pokemongo 發表於 18-8-2 16:52
直到出院前c6都係好關心我,會幫我周圍搵上奶茶,扶我去洗手間,醫院未開門已經喺出面等,我都希望有人話我 ...

咁會唔會佢發現你同你 ex d 咩對話呀, 相呀咁, 懷疑你一番之後就憎你. (尼度有 d jm 係咁喎, 巢番九世前 ge 野黎計數)

瑪瑙宮

直到出院前c6都係好關心我,會幫我周圍搵上奶茶,扶我去洗手間,醫院未開門已經喺出面等,我都希望有人話我 ...

唔明佢咁做有咩意思, 要扮十幾年對你好, 然後對你差, 除非你係 ftm, 但你重有份工, 唔係靠佢.

男爵府

呢個情況有啲似啲女人生完仔之後, 眼中就無左老公只有個仔。而你既情況就剛好相反。
我諗你要令c6明白, 你先至係陪佢一齊老果個人。
個仔/女大個左之後會有自已既家庭, 自已既生活。
到時老左有咩病痛訓醫院果啲, 你估真係有咁多孝子? 最後都係靠個老伴架咋。
夫妻關係永遠要放係親子關係之上, 個家庭先會和諧。
叫你c6好好諗清楚。

水晶宮

回覆樓主:

係咪坐月時一個月無沖涼洗頭?

男爵府

既然你都唔知佢點解生前生後咁大轉變,你無問佢點解?我忍唔到自己死得不明不白

男爵府

佢淨係同你講「自己會出去搞掂」已經係好唔掂啦
白D講,佢只係想搵個乾淨既女人幫佢生仔
你而家任務完成,咪黎料囉

JM, 唔好咁傻喇
既然有BACK UP, 開佢拖同佢攤牌啦
當佢有一刻話唔愛你, 7年,10年都好, 幾多年都係冇 _ 用
有時你單方面覺得恩愛, 其實實情可能未必係咁
我唔係想Hurt你, 我係過來人
你俾出黎既野or你放大既野 (拖手瞓), 根本唔係對方要既野

專心湊好小朋友先
做左人媽媽喇, 要堅強d, 要頂住
唔好下下乜都say yes, 唔好乜都聽佢支笛
當你完全就哂佢, 你就會冇左自我, 亦冇自信
冇自信既女人, 係最唔起眼的

祝福你, 希望你走得出困境!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

其實你c6已經表晒態

首頁

尾頁

跳至