親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

不過如果撇除樓主既主觀因素,其實菲律賓同其他東南亞國家既匯率低係抵玩,同埋菲律賓多平價海鮮餐食,所以係其中一個昋港人鍾意暑假去消暑既旅遊地點黎

大宅

manman豬 發表於 18-8-3 10:19
不過如果撇除樓主既主觀因素,其實菲律賓同其他東南亞國家既匯率低係抵玩,同埋菲律賓多平價海鮮餐食,所以係 ...

講海鮮餐食物質素就一定係日本最好,不過價錢緊係貴過菲律賓同泰國啦
同埋菲律賓真係無咩保障,泰國都還好真係對遊客好友善,比人恐佈襲擊炸四面佛果次個個都爭住捐血救遊客,睇得出係一個好好既佛教國家同係有心搞好旅遊業

大宅

回覆 sweetyhome 的帖子

要平又要近緊係返大陸啦! 人山人海酒店自助餐基本上夠做!
選個多些香港人去既場就唔會同當地人餓狗搶屎爭崩頭! 搭飛機既離境稅都夠你食一餐中低價放題!

咁當然我最支持本地消費,自己地方有得食有得玩,選個閒日唔好同內地旅行迫咪得!

大宅

回覆 manman豬 的帖子

東南亞地區不作考慮啦,有一定危險,呢個價錢去台灣好過啦!

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 aaa_m 的帖子

上星期去黃金海岸迫人呀,不過閒日會唔會鬆動少少就唔知
同埋依家多左好多內地驢友為左慳錢唔住酒店係海灘同淺灣紮營,大家如果去既話就小心看管財物............

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果我自己要再去玩水應該真係去室內水上樂園好過留係香港,又多垃圾又迫,谷鬼氣!

用戶要求終止服務

牛年勳章

manman豬 發表於 18-8-3 10:19
不過如果撇除樓主既主觀因素,其實菲律賓同其他東南亞國家既匯率低係抵玩,同埋菲律賓多平價海鮮餐食,所以係 ...

客觀因素嚟講,菲律賓係東南亞旅遊地區中唔算吸引,雖然天然沙灘一流。
未經許可,請勿轉載

大宅

投訴之都的旅客難招呼唔係第一日既事,之不過今次醜出國際同影響哂香港人既利益同形象咁解

大宅

totoA 發表於 18-8-3 10:55

投訴之都的旅客難招呼唔係第一日既事,之不過今次醜出國際同影響哂香港人既利益同 ...

大嘥鬼!唔去唔緊要,預早通知一個電話好閒,佢一個no show人地準備既新鮮食材同張台比佢一鑊蹺起,呢D咁唔負任既香港人真係唔適合外遊囉!影衰哂大家仲搞到要down payment!
學校都有教同理心將心比己,如果佢做老闆遇到咁既客真係前世唔修!

大宅

大笨鐘 發表於 18-8-3 10:55
客觀因素嚟講,菲律賓係東南亞旅遊地區中唔算吸引,雖然天然沙灘一流。
...

佢係勝在夠平同近海地區多海鮮食......但佢地個烹調方法多數係乾燒同BBQ加醬汁,如果香港人口味應該都係日本 / 內地 / 泰國會較好

珍珠宮

manman豬 發表於 18-8-3 10:17
我都有睇facebook,香港旅客真係好無品!做壞哂規舉!
人地日本同台灣都對旅客好好,會準備哂食材整 ...

係 hk 生活多年,從不覺自身質素良好

但笑人就好叻

珍珠宮

大笨鐘 發表於 18-8-3 10:55
...

佢的海灘好靚

大宅

回覆 youhello507 的帖子

我覺得即使係當日先決定唔去,都可以比個email /facebook inbox話行程有變或者作個借口話去唔成台灣,唔應該no show咩都唔交帶..........

男爵府

Angelmme 發表於 18-8-2 11:54
我岩岩去完返黎,原來佢今年新開左個360旋轉滑梯,係真係幾正。香港應該無地方搞d咁大舊既水上滑梯。

新 ...

好似幾剌激咁啵!浪下浪下!有無JM玩過?

別墅

Alicham 發表於 18-8-3 12:47
好似幾剌激咁啵!浪下浪下!有無JM玩過?

我可以大概形容下自己經驗gei:
就係因為你係入面不斷兜圍同旋轉,你唔知自己邊一刻會碌到去出口,所以到真係跌出去長滑梯加速果一下會覺得好剌激好過癮

Alicham    發表於 18-8-3 14:12
sweetyhome    發表於 18-8-3 13:07

大宅

Angelmme 發表於 18-8-3 12:52
就係因為你係入面不斷兜圍同旋轉,你唔知自己邊一刻會碌到去出口,所以到真係 ...

咁聽落都幾過癮好似幾好玩

男爵府

Angelmme 發表於 18-8-3 12:52
就係因為你係入面不斷兜圍同旋轉,你唔知自己邊一刻會碌到去出口,所以到真係 ...

正呀!月尾返開大陸探親順手試下先!

大宅

Alicham 發表於 18-8-3 14:15
正呀!月尾返開大陸探親順手試下先!

如果有親友係附近,兼且佢地又係住大屋可以借住1-2晚既話,返大陸玩真係無敵(咁當然你都要識做買禮物去探親 /佢地黎香港招呼返人地) , 我C6個拉叔係廣西果頭有間祖屋,基本上如果去果頭玩真係1千都唔洗,超抵!

男爵府

YES!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至