嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

過去十二個月,換過幾次 bottle brush. 想同各位媽媽share 一下。(其實係咪可以開名㗎?)

Joovy bottle brush
BB 出世之第三個月都有用。因為個手把可以轉,覺得洗樽好方便,用埋有跟個奶咀擦,都好好用。不過第三個月之後就覺得個擦開始好難塞入個樽。可能C6 洗樽時太大力,塞到D擦毛開花。之後就放棄了。

Dr. Browns Bottle Brush
因為我用Dr. Browns 嘅奶樽,所以就換咗Dr. Browns 嘅擦。。唔得囉。個把手好似好脆弱,重點係D海綿好易甩。

Munchkin Bottle Brush
哩個同 Dr. Browns 嘅一樣,如果唔Fing 乾D 水, 海綿都好易甩。有跟奶咀擦,不過唔太好用。

Nuby Bottle Brush
現在用。哩個無海綿,同埋有幾塊好似網嘅織x. 好似海綿咁可以好易起泡。唯一美中不足嘅係唔跟奶咀擦。要另外買。

Nuk
買咗未用

謝多多指教。你可以share 一下你用嘅Bottle brush ?

大宅

Fiona_chou 發表於 18-8-2 13:23
過去十二個月,換過幾次 bottle brush. 想同各位媽媽share 一下。(其實係咪可以開名㗎?)

Joovy bottle ...

咁岩想買奶樽擦!謝謝
之前用avent藍柄都好用!
黃色鴨仔d海綿好快爛!

大宅

回覆樓主:

Nuby奶樽擦邊度有得買?

別墅

yinu 發表於 18-9-6 11:33
Nuby奶樽擦邊度有得買?

依家好似浄係得Amazon 有

首頁

尾頁