夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

有冇兩個人去行下街?呢個好重要

子爵府

回覆樓主:

你老公應該覺得你掛住湊仔,完全冷落左佢囉。

男爵府

shukkwan001 發表於 18-8-3 08:21
距可以成晚都唔同我講一句說話

距可以成晚都唔同我講一句說話<<< 好平常,如果咁啱冇話題,又冇家事既話。

大宅

回覆樓主:

我同我老公都係咁。
每日我都好討厭佢,佢做咩我都睇唔過眼。對住我d朋友,我可以講好多野,但對住佢,我除左講個女既野,我都唔知講乜好。
大家價值觀差太遠,我嫁左黎外國,經濟上要靠佢,所以冇離婚既本錢,而佢對個女係又唔差,唔想個女冇左個爸爸。
但每一日對住佢我都好難受,佢眼中只有佢自己既野,我完全明白咩叫同床異夢。佢對我我覺得只係比對工人好少少。
老實講,我對佢亦好心淡,即使佢出面有第個,我諗我都唔會傷心。有時,我講笑同朋友講我想出軌都冇對象。
我唔知明明有大好人生,而家每日都活喺唔開心中。

別墅

mrs_D 發表於 18-8-5 11:03
我同我老公都係咁。
每日我都好討厭佢,佢做咩我都睇唔過眼。對住我d朋友,我可以講好多野,但對住佢,我除 ...

真係好明白你感受,我都希望個仔有個完整家庭

子爵府

回覆樓主:

搵人揍住,搵一次兩個人拍吓拖,有返二人世界先。好多人生咗子女都有咁情況,要刻意去經營返。有時感覺嘅嘢唔一定信得過,個人輕鬆開心返,感覺又會變好。最緊要大家係有共同目標,唔係有不良嗜好無第三者

公爵府

mrs_D 發表於 18-8-5 11:03
我同我老公都係咁。
每日我都好討厭佢,佢做咩我都睇唔過眼。對住我d朋友,我可以講好多野,但對住佢,我除 ...

我同我老公都係咁!佢覺得我睇佢唔順眼,我經濟上依賴佢嘅唔多,而佢依賴我嘅太多。屋企所有野唔想理,唔係因為煩,而係無目標,即使有都係迎合我思想,但實際上並無體會。除左返工同係屋企,總之行出屋企都係跟係我後面,所有野都係我打頭陣,小事到連唔識路都係我問路,我睇google,佢寧願行錯十條街都唔會開問人,更唔好講其他大啲嘅事,問佢等於白問,佢唔會有比到任何意見。我今日先係度發自己悶氣,明知佢唔會知自己問題,明知講左等於白講,但嬲自己仲會因為咁而沮喪。
同佢之間未至於無野講,但真係好似湊緊一個仔,做保姆,無教化可言。

大宅

anyuser18 發表於 18-8-5 22:22
搵人揍住,搵一次兩個人拍吓拖,有返二人世界先。好多人生咗子女都有咁情況,要刻意去經營返。有時感覺嘅嘢 ...

有時唔係你想出去食下飯, 行下就可以彌補, 他不想, 不願意做的話, 是沒有辦法的.

大宅

shukkwan001 發表於 18-8-3 08:21
距可以成晚都唔同我講一句說話

我老公可以幾日唔同我講野

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

2boy1ma 發表於 18-8-7 21:50
想問一下。佢追你時呢?都係咁既人?

唔好講以前,如果有得揀我寧願從來無遇到佢。

如果廿歲時我有咁心智絕對唔會揀佢。好多野係要一齊生活一齊面對先了解得透徹。講真我責任都好大,因為由頭到尾佢都無變過,只係我長大左。我父母祖父母都係勤勞上進嘅人,我以為呢啲係人嘅本質,我爸爸爺爺都係家庭帶領者,我以為男人都係咁樣,就算無佢地咁成功,都未至於佢做絲蘿,我要做喬木。

禁止訪問

公爵府

2boy1ma 發表於 18-8-7 23:09
同我一樣.....當初你一定覺得佢有樣野吸引到你。 而你。。可能覺得佢會為自己而改變! 只不過原來一個人既 ...

我唔會離婚,因為佢屋企所有人都係離婚,而我屋企果邊無人離過婚,呢十幾年,我太了解離婚對下一代嘅影響,我唔想小朋友因家庭問題而前路難行。

朋友,既然離唔到,就諗一個折衷啲嘅方法相處,當唔到佢情人,惟有當佢係仔咁湊,當唔到係仔就當佢係老闆,否則好容易屈到病。

禁止訪問

別墅

回覆樓主

沒辦法,大家角色都不同。他仍在拼命工作的男人,但你就家庭主婦。我想你真的要向對方坦承說出現狀,回到初衷,為什麼做家庭主婦,目的是教育好下一代,照顧丈夫起居飲食,有健康身體才有力拼博工作。試分析如果你出外工作,影響到先生、孩子的生活。你先生就會知道你的付出是無施,扮演著又是老師又是工人又是情人,永遠沒有放假的工作。男人有時蒙失方向,試試講出你的心底話

洋房

老公有冇一齊湊仔?
平日有冇幫手餵食、換片、幫小朋友沖涼、一齊玩玩具、唱下歌、講下故事比小朋友聽?
假日有冇帶小朋友出街、幫忙買下食材、煮返一、兩道菜?
有嘅話應該有好多話題,就算大部份話題都係圍繞住小朋友都好~

如果冇,會唔會係佢份工好忙?放工太攰,所以玩下手機等大腦放鬆下?

複式洋房

ccjelly 發表於 18-8-7 21:26
我老公可以幾日唔同我講野
有無同佢正視吓個問題定佢本身個人都係咁?

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至