夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆樓主:

我同你嘅情況好似,我地冇話題,講野都係我主動問佢就答!我主動講小朋友,佢就聽!我地分房訓,可以話係冇性生活!我地有傾過依個問題,佢嫌我肥,我就減肥!我地嘗試返搞野,點知搞極都搞唔到,後尾我發現,原來佢出面有第二個,唔怪得知對我冇晒興趣!我同佢暗士過好多次,如果佢唔再愛我,就唔好拖住我,唔好一腳踏兩船,但係佢死口唔應,仲話唔會放棄我!我真係好唔開心呀!同佢喺屋企真係好似同屋主咁,佢有佢忙,我有我忙!但係佢又會做到好似好錫我咁,逢星期日都會同我睇戲食飯,會同小朋友出去玩,會同我地去旅行 ... 但係佢都有keep住同出面嗰個一齊!我知道真係好唔開心好矛盾好唔知點算!我好想離婚,唔想阻住佢,但係我又唔捨得佢,又唔想小朋友冇左完正嘅家!我真係唔知可以點呀!

大宅

Yen2013i 發表於 18-8-8 23:57
我同你嘅情況好似,我地冇話題,講野都係我主動問佢就答!我主動講小朋友,佢就聽!我地分房訓,可以話係冇 ...

你好似唔多介意佢有第個咁呢, 仲可以繼續同佢係一齊.
而佢見你唔介意, 咁應該會KEEP住依家個關係

複式洋房

shukkwan001 發表於 18-8-2 21:18
同c6結果3年了,但最近發現我地之間沒有了話題,剩低的只有距玩距的電話,我湊我仔,感受同屋下的陌生人, ...

我同你好似,結左婚2年咋。。bb出左世3個月
之前一直好恩愛,bb出左世後,我個世界就改變哂。。。
我老公世界得返個囡同手機。。
連攬下我,錫下我都唔想,我問佢點解,佢話冇feel ,真係想講粗口。。。
性生活都冇發生好耐。。。
我今日真係忍唔住開口問,點解你唔需要我,佢話冇再諗,同埋唔想再要bb,所以自己搞店。。。
一段冇性又冇愛既關係,我真係唔知點維繫。。
我仲好愛佢,但佢已經唔愛我。。。

禁止訪問

男爵府

BB防敏心得分享勳章

shukkwan001 發表於 18-8-3 08:47
好好傾,對我都好好

要認真傾下大家心入面既感受,或者佢有野不滿你,所以費事同你講咁!之前我老公都係咁差點鬧出個小三,原來佢心入面有野唔妥我,覺得我強權唔會改所以唔講,大家愈黎愈冷淡!
樓主踏出第一步去解開哩個結!

男爵府

BB防敏心得分享勳章

Yen2013i 發表於 18-8-8 23:57
我同你嘅情況好似,我地冇話題,講野都係我主動問佢就答!我主動講小朋友,佢就聽!我地分房訓,可以話係冇 ...

你老公真係好自私,佢唔坦白都係唔想承認破壞家庭,怕被親戚指點,佢就享齊人之福,太可惡樓主要自強,儲多D錢做彈藥,盡量係老公身上拎得就拎,將來佢真係同你分開都有個保障!

洋房

venf 發表於 18-8-13 10:39
你好似唔多介意佢有第個咁呢, 仲可以繼續同佢係一齊.
而佢見你唔介意, 咁應該會KEEP住依家個關係
...

我唔係唔介意,我好介意!所以我都有同佢講,如果佢有第二個,我係唔會爭,我會走!我話我唔會嬲,只要你同我坦白!我真係唔想知,我情願一世都唔知!但係 d 野就偏偏要比我知道,我又唔可以同佢講我知!ai ... 真係好唔知點,我見到佢,我就會幻想佢同出面嗰個會點點點 ... 一諗到我就好想喊!佢要求又高,我身型又走晒樣,點減個肚都仲喺到,想話玩下情趣,自己見到都想嘔 ! 佢出面嗰個又瘦又大波,見到我咁玩,我驚佢真係會嘔!

洋房

suetfunglui 發表於 18-8-14 18:09
你老公真係好自私,佢唔坦白都係唔想承認破壞家庭,怕被親戚指點,佢就享齊人之福,太可惡樓主要自強,儲 ...

錢我有,要分開真係一 d 問題都冇!但係最大問題我真係唔想分開,我唔捨得佢,唔捨得 d小朋友冇左個家!但係我又諗,夾硬要佢斷左出面嗰個返嚟我到,但係佢唔再中意我,咁一齊嚟又有咩意思!所以有左小朋友真係好麻煩,咩都制住晒。

民房

我同我老婆結婚超過10年,有了小朋友後我們大家基本上是沒有什麼溝通,不是我不想和她溝通,我是感覺到她冷落我,我自問對她好好很愛她,無出去偷食也無婚外情,可是我們基本上是沒有什麼溝通,每次談到大家問題,她就迴避不想談。性方面對我來說是一種奢侈品,因為我太太好少會比我,一年三次左右,避孕套都可以放到過期,今年我們一家去過幾次旅行她也不會給我一次都無,我感覺好無奈,摸她還被她鬧,唔知道以後條路點走,我好疲累,我好愛我太太,但他這樣冷落我我已經感到很沒有尊嚴,精神上也感到很大壓力,因為以後條路唔知道點行,需然我很愛我太太,我太太是我一生最愛的女人;現在是以後也是。我以為離婚本來是一種解脫,但小朋友還在讀小學,我真不想小朋友在一個單親家庭長大,加上我無錢無得走,我不想因為我同太太的問題對小朋友做成傷害,我在這裡說出我的想法會令自己舒服一點而已。

男爵府

回覆樓主

大家也好多問題,唉!傷心人別有懷抱

珍珠宮

王國教室勳章

shukkwan001 發表於 18-8-3 08:21
距可以成晚都唔同我講一句說話

可能需要火花,兩個人可以有個家庭唔容易。
我朋友之前由大肚開始同老公吵架,到個女出世,關係好差。之後有工人,兩個直情唔需要溝通。
有一晚佢同我講好討厭佢,兩個好似strangers ,好想離婚。
我問佢真係唔care? 佢話兩個人無講話,無交流,一有whatsapp都係吵架。
我話不如行出第一步,你約佢出去食飯。佢最初要面唔肯。
我話女都有,真係可以一句bye? 諗返你地以色列點解會一齊?點解結婚?
係咪大家未適應做父母?大家都有壓力?
佢打機都係一種逃避。
之後佢地真係出去食飯,當然有吵架,但講講下,至少大家都係想好好湊大個女。
都講左好多餐飯,慢慢又開始溝通返,
宜家好左好多啦。
祝福你

男爵府

BB防敏心得分享勳章

Yen2013i 發表於 18-8-15 01:09
錢我有,要分開真係一 d 問題都冇!但係最大問題我真係唔想分開,我唔捨得佢,唔捨得 d小朋友冇左個家!但 ...

我都明感覺前路漫漫,而家既決定有無錯,怕行錯一步將來後悔,話說之前我發現C6同同事有曖昧對話時我都有咁既考慮,我有朋友同我講,婚隨時都可以離,但而家選擇離婚錯左就返唔到轉頭,最後同我老公攤牌,好彩佢都選擇我地,!所以樓主要定條底線比自己,如果真係愈來越過分就唔好忍嘞!

男爵府

BB防敏心得分享勳章

SKY3388 發表於 18-8-15 01:47
我同我老婆結婚超過10年,有了小朋友後我們大家基本上是沒有什麼溝通,不是我不想和她溝通,我是感覺到她冷 ...

你真係好好先生,有冇試過同老婆傾下個問題呢?你要比佢知你感受呀⋯⋯一段感情得一個努力想維繫都無用呀!

大宅

betsybetsy 發表於 18-8-14 11:29
我同你好似,結左婚2年咋。。bb出左世3個月
之前一直好恩愛,bb出左世後,我個世界就改變哂。。。
我老公 ...

我家完全相反啊, 我C9話唔想再要B, 所以唔駛再做...叫我自己搞掂...
我時間長你少少, 我已經覺得維繫唔到, 最初我好似你咁, 我仲好愛她, 但佢唔愛我喇, 到依家我都唔太愛她喇... 單方面愛真係維持唔到幾耐, 又無任何身體接觸, 基本上已經係好似親生家人咁.

大宅

SKY3388 發表於 18-8-15 01:47
我同我老婆結婚超過10年,有了小朋友後我們大家基本上是沒有什麼溝通,不是我不想和她溝通,我是感覺到她冷 ...

我完全明白你的感受~ 我依家都唔敢亂摸佢, 一被拒絕就會諗埋一邊...

男爵府

venf 發表於 18-8-15 09:38
我家完全相反啊, 我C9話唔想再要B, 所以唔駛再做...叫我自己搞掂...
我時間長你少少, 我已經覺得維繫唔到 ...

男爵府

回覆 Yen2013i 的帖子

重心要去返你自己度,多做自己舒服感覺好的事,唔好諗佢兩個嘅嘢咁多,至於減肥減極都有個肚腩我都有呢啲問題,就算落返10x幾磅,個肚都係有少少收唔到,可能裏面內臟因為陀BB走咗位同日積月累嘅問題,我都開始上網睇緊一啲主要做裏面肌肉回復嘅運動你都睇下,唔好諗住減肥瘦身係為佢,係令自己開心,祝福你早日搵到方向,同埋如果佢唔知你知的話,我諗你起碼要暗示俾佢知你接受唔到

大宅

beebee67890 發表於 18-8-15 11:37

重心要去返你自己度,多做自己舒服感覺好的事,唔好諗佢兩個嘅嘢咁多,至於減肥減極 ...

無錯呀, 自己的身體, 身型只需要為左自己就得, 唔駛為左老公而減.
減肥唔難架, 多啲帶氧運動就得, 要FIRM一啲位置, 就專做果個部位的重訓.

洋房

beebee67890 發表於 18-8-15 11:37

重心要去返你自己度,多做自己舒服感覺好的事,唔好諗佢兩個嘅嘢咁多,至於減肥減極 ...

我而家個肚好似漏氣咁,減極都係dum左落嚟,好核突!自己見到都唔開胃!我都覺得減肥要係為自己,因為下下諗住係為佢而佢又唔領情,我會更加唔開心。會有運動係做裡面肌肉嘅?

洋房

suetfunglui 發表於 18-8-15 07:25
我都明感覺前路漫漫,而家既決定有無錯,怕行錯一步將來後悔,話說之前我發現C6同同事有曖昧對話時我都有 ...

我最近又同佢暗士過嘈過,佢都係死口話冇,佢話應承過我唔會有就唔會有!咁我而家決定咩都唔好諗,既然佢都仲好 care我同個屋企,咁我都無謂做咁多野去破壞依個家。唯有再信佢多一次!

首頁

尾頁

跳至