親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

cibewong 發表於 18-8-3 19:08
心情好興奮,未試過坐郵輪去玩,又同幾家人嘅朋友一齊去玩,好期待呀。
...

上岸那天很多人排隊落船,我係坐8月5日海洋航行者號,我們2點開始排隊4點先過完關。
船上只有3間免費餐廳,11樓的自助餐廳唔好食,3樓餐廳還可以,唔夠食可以reorder。
每次用餐都要排隊的,預早15-30分鐘排隊。
應該講玩乜都要排.....
Amanda

子爵府

bobochan0101 發表於 18-8-17 13:17
簡單食物唔使例如生果,yogurt , doughnut , 牛角包. 蛋嗰啲就要

thanks

大宅

amandalln 發表於 18-8-17 13:54
上岸那天很多人排隊落船,我係坐8月5日海洋航行者號,我們2點開始排隊4點先過完關。
船上只有3間免費餐廳 ...

上岸嗰日我1:45排,3:15 過完關上的士,好彩好多的士。
另外我一行11人,第一晚主餐廳個侍應問我地洗唔洗book埋以下日子嘅晚餐,用返呢張枱,我哋梗係book啦,所以之後嗰幾晚都唔使排隊直入。早餐同lunch 要排隊,排15 Min’s 度啦。
其他表演我都早30 Min’s 排,溜冰表演我坐到第二排正中,第一排係for 俾錢睇的vip , 有嘢飲的)。呢個表演好睇!

別墅

bobochan0101 發表於 18-8-17 16:27
上岸嗰日我1:45排,3:15 過完關上的士,好彩好多的士。
另外我一行11人,第一晚主餐廳個侍應問我地洗唔洗b ...

我們冇book,但都唔駛點排因為老人家行動不便不用排,我們包車只去了Aeon和國際通,第二天去了附近的24hours Aeon 和泊漁市場,刺身很正!

Amanda

別墅

sweetcandychan 發表於 18-8-17 12:15
我都係訂左呢隻房,請問room service要額外收費嗎?

美式早餐free, 歐式早餐好似8美元左右
Amanda

大宅

amandalln 發表於 18-8-17 16:32
我們冇book,但都唔駛點排因為老人家行動不便不用排,我們包車只去了Aeon和國際通,第二天去了附近的24hour ...

我第一日去新都心行,食燒肉放題,再去國際通行,及去24小時超市。第二日我一家再快閃國際通食鹽雪糕,好好味,再去超市買壽司。我另外屋企人都係第二日一早去漁市場食魚生!

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

想問下船上有咩玩咁架?
有興趣去,幾錢位左右呢?

侯爵府

yokulami 發表於 18-8-17 18:51
想問下船上有咩玩咁架?
有興趣去,幾錢位左右呢?

泳池、溜冰場、攀石、睇魔術表演、籃球場、哥爾夫球、睇show , 青少年遊戲機中心、麻雀房、圖書館電腦室、有幾間舖頭shopping、做Spa等等。

首頁

尾頁

跳至