興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問領養程序係點?我今日去咗屯門一間話非牟利機構,一見鍾情睇中隻貴婦,佢話要審批,填問卷,最尾兩條問會每月捐款嗎?同捐幾多 ,要做autopay,另一條問即場會捐某幾個價錢任你選,可比一包糧嘅價錢、藥物嘅價錢等,咁其實又我唔介意捐,問題係咪我捐得多,我可領養機會就高啲?定我有冇比人呃?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

點解規定要每月捐錢, 無得迫人啵.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

miriam 發表於 18-8-6 14:56
點解規定要每月捐錢, 無得迫人啵.

又唔算迫嘅,但如果唔捐,會唔會唔批比我呢?

複式洋房

回覆樓主:

聽說要人捐好多錢先領養到。

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

hyngok 發表於 18-8-6 15:31
又唔算迫嘅,但如果唔捐,會唔會唔批比我呢?

去SPCA ...

佢地都會收「費」,但係是包埋狗狗做絕育,打針同狗牌,所謂名種狗都好似1000蚊....

最重要,個D狗狗一定係浪浪,唔係無良的人,迫狗仔交配,生左BB出來,就收領養費比人領養,自己從中取利

伯爵府

回覆樓主

一定要有品種嗎?如果靚唐狗或混亂種狗,有好多機構可以免費領養,我係暫托義工,其實唐狗都有大身、細身,亦好聰明好乖的,有興趣可以俾多D資料你

別墅

回覆 hyngok 的帖子

其實領養要數番一定費用係好正常既, 因為狗狗番來實在有好多醫療費, 最基本的檢查,打針, 絶育等等.... 不過如果明示暗示要每月供款就好似有少少奇怪, 其實等待領養既狗狗多的是, 萬一佢地結果吾俾你, 仲有好多選擇啊
最近在HKDR facebook 都睇到好多小型貴婦, 有時間都可以去看看啊: https://www.facebook.com/111369775542430/posts/2119081898104531/

Address: Shop A, G/F, 5 Wai Fung Street, Ap Lei Chau, Hong Kong
Opening Hours:
10a.m. to 6p.m. Every Day

首頁

尾頁

跳至