母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

餵人奶的.. 請問有冇人有經驗,流鮮血係咩問題..?

複式洋房

GracefromGod 發表於 18-8-6 11:27

你流得多定少? 我順產生第二胎後都係咁, 子宮照過超聲波無問題, 但醫生話見到有卵泡,即係開始排卵, 但人奶可以抑制排卵, 但抑制唔住, 醫生話正常無問題, 但記得避孕, 好易中招...哈哈。其實都建議你檢查吓好啲

別墅

nnmami 發表於 18-8-6 19:38
你流得多定少? 我順產生第二胎後都係咁, 子宮照過超聲波無問題, 但醫生話見到有卵泡,即係開始排卵, 但人奶 ...

都唔算多血

弓你去私家睇嗎?

複式洋房

GracefromGod 發表於 18-8-7 06:38
都唔算多血

弓你去私家睇嗎?

我喺QE生, 所以健康院出信叫我去QE登記婦科做產後檢查的, 檢查完無事都放心啲

別墅

nnmami 發表於 18-8-7 09:41
我喺QE生, 所以健康院出信叫我去QE登記婦科做產後檢查的, 檢查完無事都放心啲
...

謝謝您呢

別墅

nnmami 發表於 18-8-7 09:41
...

健康院寫信後,醫院幾耐先會幫你照?我兩個月啦,仲有紅,停左變黃又紅返,好煩

複式洋房

ting_3 發表於 18-8-8 12:03
健康院寫信後,醫院幾耐先會幫你照?我兩個月啦,仲有紅,停左變黃又紅返,好煩
...

我用醫管局個apps 預約通booking婦科的, 佢話10日內有回覆, 我等咗好似4-5日QE就打電話嚟約喇, 算快。我情況同你差唔多, 斷斷續續流血又唔多

別墅

nnmami 發表於 18-8-8 12:28
我用醫管局個apps 預約通booking婦科的, 佢話10日內有回覆, 我等咗好似4-5日QE就打電話嚟約喇, 算快。我情 ...

係呀,斷斷續續,我擔心有咩事,下星期一去健康院再檢查

複式洋房

回覆樓主

我都有,不過幾滴唔多,唔知係黎m定惡露未清晒?

別墅

coleeee 發表於 18-8-15 02:12
我都有,不過幾滴唔多,唔知係黎m定惡露未清晒?

我去左私家睇了,係m .. 照超聲波見到排卵了

大宅

應該黎m,代表媽媽身體回覆得好先會有m到
我第二胎第30日就m
唔洗咁驚
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

別墅

lavenderwong 發表於 18-8-21 02:35
我第二胎第30日就m
唔洗咁驚

謝謝您啊

大宅

GracefromGod 發表於 18-8-21 17:02
謝謝您啊

同埋每次黎m,奶量少左係正常,黎完m奶量又會正常番
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

別墅

lavenderwong 發表於 18-8-21 02:35
我第二胎第30日就m
唔洗咁驚

我顺产 喂人奶 都系6个星期到来m 我想问你地d m 多吗 来左几日?我第5日 仲系有新红血 头几日都几多血 不过唔系好多血块 唔知正唔正常

大宅

tpy0624 發表於 18-8-30 00:52
我顺产 喂人奶 都系6个星期到来m 我想问你地d m 多吗 来左几日?我第5日 仲系有新红血 头几日都几多血 不 ...

我味好似平時咁黎7日
生完第一次黎m量都比較多
之後再黎就無咁勁

大宅

我又係!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊