嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

week 12 + 1 孖胎可以驗T21嗎?聽説 孖胎不可以太早驗但我 week 12+2 到 week 13不在香港 。 如果week 12驗不到結果,再抽血要付款嗎?T21 vs 教授版 驗d項一樣嗎?除了教授版有中大教授出報告,有什麽不同?

水晶宮

回覆樓主

我10周5驗,無問題

大宅

回覆樓主

我就week 12血濃度不夠
Week15再抽就夠 t21就唔洗俾多次錢
但就當多次產檢咁 收診金

大宅

limelicious 發表於 18-8-6 15:15
week 12 + 1 孖胎可以驗T21嗎?聽説 孖胎不可以太早驗但我 week 12+2 到 week 13不在香港 。 如 ...

我11w5 同12w5 抽T21都唔夠dna濃度。嚇到我死,係咁喊好驚BBs有事。但醫生解釋好多時Twins 12w做都太早,但當然有人係12w出到結果啦。重抽不用再比錢。
最後13w5 我轉做nifty , 出到結果。
所以太早做未必好。不如等你13w返來先做

大宅

回覆 limelicious 的帖子

twins 一定要至少12 weeks 先可以驗。 做T21間公司嘅website都有咁寫。 如果 BB's DNA 唔夠需要再驗會免費再抽一次。
我 12w +5 驗。。仲等緊結果

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章

我足12w當日抽血,順利出到結果﹗

洋房

limelicious 發表於 18-8-6 15:15
week 12 + 1 孖胎可以驗T21嗎?聽説 孖胎不可以太早驗但我 week 12+2 到 week 13不在香港 。 如 ...

孖係要滿12周驗,你可以問私家的測試期,我之前都係剛滿12周驗的,太早擔心DNA的濃度唔够

首頁

尾頁

跳至