興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

Up

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

tsung 發表於 18-8-7 04:57
Up

FB search Mack Leung ,我隻狗狗都係搵佢訓練

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

八婆仔@ 發表於 18-8-7 21:45
FB search Mack Leung ,我隻狗狗都係搵佢訓練

大宅

請問大約幾錢?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

佢唔係訓練狗,係訓練主人,但對我黎講他的理論冇效,我都係睇左呢度的jm介紹去找他上堂。跟佢方法好勤力練左成個月都冇乜改善。

後來揾左dog paradise,寄宿一個月,我自己也要上堂和練習,坤sir的理論我好buy亦都work.

Mack sir 係要捕足和獎賞狗狗平静, 不用chok chain
坤係要令狗亦來順受,要用chok chain

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

ballball411 發表於 18-8-8 03:24
請問大約幾錢?

Mack一次要比兩堂2千蚊,週未2千5
我上了一堂就冇上了
你狗狗係什麼問題? 或者我可以分享我學左既野比你

大宅

vet 發表於 18-8-11 03:15
我上了一堂就冇上了

唉…就係亂咁吠, 同佢出去食野, 有人行過會吠人, 但又唔係個個都吠, 有人好快跑或車好快駛過又會吠

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

ballball411 發表於 18-8-13 02:30
唉…就係亂咁吠, 同佢出去食野, 有人行過會吠人, 但又唔係個個都吠, 有人好快跑或車好快駛過又會吠
...

係咪好少出街,我地狗狗的問題唔同。
少出街,幼犬時社會化晤夠便會亂吠,比較敏感。

大宅

vet 發表於 18-8-13 15:56
係咪好少出街,我地狗狗的問題唔同。
少出街,幼犬時社會化晤夠便會亂吠,比較敏感。
...

係呀,狗狗係5歲時我先領養返黎, 佢5歲前除左睇醫生就無出過街啦…
而家仲有無得改? 我問過人,話佢咁大個就算上堂都未必有效, 狗狗而家8歲

男爵府

vet 發表於 18-8-11 03:15
我上了一堂就冇上了

我都係上咗1堂就無上

佢一味講理論,掂都無掂過我隻狗,連我隻狗叫咩名佢都唔知

要達到佢要求先上第2堂,都唔知何年何月先得

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

super_cat 發表於 18-8-13 21:32
我都係上咗1堂就無上

佢一味講理論,掂都無掂過我隻狗,連我隻狗叫咩名佢都唔知

所以佢一次收哂兩堂錢
袋左先

男爵府

vet 發表於 18-8-13 23:20
所以佢一次收哂兩堂錢
袋左先

我心急想快啲搵人教我隻狗狗,所以搵咗佢,但上完堂後朋友提醒先覺得正常一個trainer 邊有可能今日搵聽日就有時間上到堂

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

super_cat 發表於 18-8-13 23:24
我心急想快啲搵人教我隻狗狗,所以搵咗佢,但上完堂後朋友提醒先覺得正常一個trainer 邊有可能今日搵聽日 ...

咁你有冇再揾trainer? 教得好唔好?

男爵府

vet 發表於 18-8-14 00:11
咁你有冇再揾trainer? 教得好唔好?

未呀,我隻狗狗啱啱做完絕育,睇吓做完後脾氣有無改善先

男爵府

請問當時係佢親自訓練定係教完你你自己做架?(emoji)

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

kkuen1992 發表於 18-8-25 06:29
請問當時係佢親自訓練定係教完你你自己做架?(emoji)

我地會同狗狗一齊上堂,最重要主人每日重覆做練習,因為是主人往後每日同狗狗一同生活的

男爵府

八婆仔@ 發表於 18-8-25 06:58
我地會同狗狗一齊上堂,最重要主人每日重覆做練習,因為是主人往後每日同狗狗一同生活的
...

咁而家真係唔同左了,我狗友十年前搵佢train都係一齊train,train得好,所以我都搵左佢
但係而家佢只係兩個鐘之內將課程內容話晒你知。之後自己做

首頁

尾頁

跳至