自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

我想隔星期返男家食飯 , 我應該點講 ? 99攻勢強勁 ,隔日問幾次真係好難拒絕 !而家每星期兩次同99食飯 , 隔日都叫我地回家食 , 我拒絕 , 99會打比老公問 , 亦會重複問幾次 ,你老婆話唔返你點睇! 再拒絕 , 佢會話自己有野唔識整重要事 , 買晒餸 , 順便叫埋孫返去食 , 6299好掛住粒孫 ,買左好多野比佢 , 要拎走 , 我要如何拒絕 !有時99放工即興過黎食飯 , 總之一星期最少見面2次 , 62今曰同我講最少一星期返一次 , 其實我一星期已2次,唔明點解咁講 !而且99攻勢好強 , 我拒絕 , 有時會打比我媽叫我回家 , 又會自己問3歲孫會唔會同嫲嫲食 , 用零食利誘 ,呀女係唔係都答好 , 99就話你個女話返黎食飯架 ,唔好呃老人家 , 我要如何拒絕 !

珍珠宮

回覆樓主

「唔識出攪」係咩嚟?

呢啲嘢肯定要你老公出面㗎啦。

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

YKU_123 發表於 18-8-7 00:32
平日99先放2日假 , 所以每星期有2天返99到食飯 !大家要返工返學 !來回車程2小時 , 好攰 !我想2星期返一 ...

佢想見下個仔,叫佢個仔自己返去食,你就一或兩星期一次。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咪叫隻C6 反去囉, 阿囡想嘅咪跟埋DADDY, 而你在家休息!!!

已經係一人讓一步!!

男爵府

回覆樓主:

咪話放工好攰想早啲返屋企休息,下次先見

wcpcelia    發表於 18-8-9 11:00

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓上講得啱, 99 主打都係想見個仔, 跟住係孫, 新抱就...!!! 送呢2個人過去, 佢地應該收貨LA!

你C6 返到去, 咪先叫佢講囉!! 其實你照講話攰都無問題呀, 攰咪攰囉!!

男爵府

cy101 發表於 18-8-7 00:43
咪叫隻C6 反去囉, 阿囡想嘅咪跟埋DADDY, 而你在家休息!!!

已經係一人讓一步!! ...

我有同老公咁講你自己返 , 老公話玩野咩 , 老人家想見孫 , 我就叫佢帶埋個女返去 , 老公話個女痴我 , 冇我攪唔掂個女 ! 同埋我唔出席比老人家印象唔好 ! 我都唔識答佢

大宅

回覆樓主

講大d,聽日返工開大會,要早d休息同凖備,唔係工都無。

一係有應酬去唔到。

琥珀宮

YKU_123 發表於 18-8-7 01:01
我有同老公咁講你自己返 , 老公話玩野咩 , 老人家想見孫 , 我就叫佢帶埋個女返去 , 老公話個女痴我 , 冇我 ...
印象唔好, 有身家分咩, 同佢講做人老公做人個仔, 就係要2邊搵個位做平衡, 老婆話攰都要番, 陣間返到去可能黑面(睇你都唔會扮到), 個女唔痴佢, 叫佢檢討下, 依家俾機會佢照顧下個女!

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

我有同老公咁講你自己返 , 老公話玩野咩 , 老人家想見孫 , 我就叫佢帶埋個女返去 , 老公話個女痴我 , 冇我 ...

唉,真係有啲咁嘅人... 完全明白

琥珀宮

仲有嘅, 你可以話要返外家! 唔係只有佢有父母!!

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cy101 發表於 18-8-7 01:15
印象唔好, 有身家分咩, 同佢講做人老公做人個仔, 就係要2邊搵個位做平衡, 老婆話攰都要番, 陣間返到去可能 ...

非常同意

侯爵府

印象唔好?so what?

子爵府

YKU_123 發表於 18-8-7 00:32
99平日放假兩天 , 每星期有2天同99到食飯 !大家要返工返學!來回車程2小時 , 好攰 !我想隔星期返一次 !: ...

叫你老公帶埋佢個仔返

男爵府

回覆樓主

小朋同爸爸返咪無問題囉

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

感受到佢真係好煩, 其實99 最想見係個仔同個孫, 叫你c6 帶阿女一星期返2次, 你自己隔星期先返去

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

mmk 發表於 18-8-7 00:47
咪話放工好攰想早啲返屋企休息,下次先見

男爵府

BK Milk勳章

可能會印象唔好都唔奇, 但有時真係好攰都冇計,
或者你叫你C6話你在家拖緊地/見到小強所以要大掃除....

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

我以前好似你咁,順佢地意一星期兩日(六日)去男家,之前佢地覺唔夠,星期五都要我去埋,我開始成日去好煩,如約左人,99會對住小朋友話,做咩約人呀,唔想見麻麻啦等等比說話我聽,因為呢件事同老公成日嘈,但老公覺得返自己屋企唔覺問題(但星期六要我自己去),再之後99發皮氣話我屋企人可以一星期1至4來我家玩,唔公平(我屋企人唔會咁無聊星日日來,個果都返工),之後我爆老公,好啦,要分就公平d,星期一至5,全世界唔好去或來,小朋友大要溫書,現在終於變左星期日去99到,星期六去我媽到,但99永遠都會覺得唔夠,得閒就借d2上來,但爆完,收斂再同埋老公自己招呼佢媽。

首頁
12345...7

尾頁

跳至