懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆 pinky0501 的帖子

到時可以分享一下過程嗎,謝謝

複式洋房

回覆 laughinggor 的帖子

今日去左卓越診所做Nifty Pro了(過程約1.5小時,可能因為我係平日無咁多人),流程如下:1)第一次睇,先登記,順便填埋個份美贊臣入會表格,診所會即刻送你Mustela妊娠紋膏150ml.
2) 過左一陣姑娘會叫你度血壓、度高、磅重,之後就等叫醫生
3)本身我book左孫醫生既,入到房大概等左10-15分鐘醫生仲未入黎,咁姑娘就話楊醫生而家$2800 Nifty Pro不用再加診金,問我考唔考慮? 佢話你可以下次都book番孫醫生,由於我超級趕時間咁就轉左楊醫生了,我就照左3D同4D,但由於bb背住左我睇唔清楚,最後尾出黎得3張相,比我之前上網睇話孫醫生有十幾張相有差別(可能因為不同醫生啦)
4)照完之後,醫生會同你解釋一次Nifty Pro & T21 既分別,醫生話Nifty Pro比T21驗多4種野而佢亦都包括T21所驗既野。 同埋話比你聽幾多週要做d咩,政府包邊幾項咁樣。
5)見完醫生之後,就會叫你落樓下12樓一間化驗中心做抽血,完成之後就上番診所交錢(拎番d超聲波相、藥、DVD),完成

P.S.: Nifty Pro 報告約5-7個工作天。

禁止訪問

複式洋房

回覆 triangel2018 的帖子

我無問AR

洋房

多謝你講解得好詳細, 原來過程中要去另一間化驗所抽血, 這點之前真的不知道

大宅

回覆 BelovedJamie 的帖子

劉醫生都可以做Nifty Pro,我今日先剛剛做完

洋房

shcahn 發表於 18-9-4 16:56
回覆 BelovedJamie 的帖子

劉醫生都可以做Nifty Pro,我今日先剛剛做完
那就好了, 之前還在想是不是要換醫生

洋房

pinky0501 發表於 18-9-3 21:17

今日去左卓越診所做Nifty Pro了(過程約1.5小時,可能因為我係平日無咁多人), ...

可能真係你個BB 吾o岩位照吾到
上次楊醫生同我做NIfty Pro ,BB 原本吾o岩位,後來突然轉左身,醫生即刻開4D, 睇到BB郁手郁腳,錄埋video 俾我,cap 左7張相燒左碟,我都係第一次咁細週數睇4D,另外print 左3張3D圖出黎
所以真係睇BB乖吾乖

洋房

laughinggor 發表於 18-9-4 13:30

多謝你講解得好詳細, 原來過程中要去另一間化驗所抽血, 這點之前真的不知道 ...

我係去石門分店做,楊醫生親自抽血,手勢唔錯

別墅

回覆樓主

想問依家nify pro系味驗多野過t21 express la依家?

複式洋房

PhoenixKa 發表於 18-8-7 12:42
無知新手媽一問
大家認為做吾做nifty好
有上網搵好多資料

是1年多前的經驗來的,有能力便做吧!我醫院check Oscar 無事,做T21發現亞B染色體異常...

別墅

babymm33 發表於 18-9-5 23:49
想問依家nify pro系味驗多野過t21 express la依家?

Nifty pro驗既野係多過 t21
其實同級比較既話,應該係
Nifty 普通版 vs t21普通版
Nifty pro vs t21 進階版
but t21普通版比Nifty pro更貴...有好多jm 做果陣無留意版本問題

別墅

tiredfatmama 發表於 18-9-6 18:36

Nifty pro驗既野係多過 t21

Nify pro sd 大陸其實系味都好準啦依家?知前覺得t21驗多d又sd 外國。但nify pro驗多過t21express又平好多諗緊簡唔簡nify pro

別墅

babymm33 發表於 18-9-6 22:20
Nify pro sd 大陸其實系味都好準啦依家?知前覺得t21驗多d又sd 外國。但nify pro驗多過t21express又平好多 ...

Nifty在香港做的,其實官方有在這個版面作介紹
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21198248
網上太多謠言小心判斷,如果Nifty是大陸做的話無可能在香港市場生存

複式洋房

pinky0501 發表於 18-9-3 21:17

今日去左卓越診所做Nifty Pro了(過程約1.5小時,可能因為我係平日無咁多人), ...

我一直之前睇開孫醫生,從來未收過十幾張相,一般比2,3張加碟,你轉醫生都岩,2800仲包診金,抵啦,孫醫生診金都1200啦

洋房

可以做,不過留意有兩個版本

別墅

回覆樓主:

我係楊醫生做 ,過程感覺好好,楊醫生都好細心,有問題都會耐心答,咁岩照既時候bb醒左,所以照到4D,有相同片,2800 做到nifty pro 感覺值得

禁止訪問

民房

triangel2018 發表於 18-9-16 18:00
楊醫生真係好細心, 2800呢個價, 診所應該無嘧錢賺, 相信都應該係短期內先有既優惠價

...

聽講t21都有減價,咁而家邊隻抵d?

別墅

mickeycaka 發表於 18-9-20 08:21
聽講t21都有減價,咁而家邊隻抵d?

版本問題
這裏說的nifty推廣,是nifty pro版本
另外一隻品牌只考慮進階版就可以了,因為普通版即使減價後,仍然比nifty pro貴,但驗既野仲少過nifty pro,我無理解錯的話另一排子說的減價應該是指普通版

首頁

尾頁

跳至