自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

我朋友因為甘而離婚,

大宅

我都唔想生, 但我婚前口輕輕應承左: 應該會要一個....

個肚係我度, 我可以堅持唔生, 但易地而處, 咁同騙婚有咩分別?

所以唔願意都好, 只要佢仲想, 都會配合。當然我地2個都係D 好負責任既人黎, 而且經濟已經負擔到。(呢個好重要!!)

呢個係承諾, 同婚姻承諾一樣, 應承左, 就要盡量做。

當然都會睇情況, 若能力上未許可或覺得大家未夠成熟, 唔生都係負責任的決定

伯爵府

cloudwingwing 發表於 18-8-7 13:02
朋友case,結婚前話會考慮生, 婚後5年以上了,都唔肯,但另一方超想生,咁你會唔會選擇離婚搵第二個?

* ...
我會,感覺被騙

伯爵府

回覆樓主:

我等唔到咁耐,應該一早離左,揾個適合自己嘅另一半。

男爵府

回覆樓主:

如生理問題生唔到,何不選擇領養呢?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

冇共識,快閃

大宅

HiPP勳章(1)

不過男人到老左點都後悔唔生

公爵府

2018復活節勳章

睇吓老伴重要,定係仔女重要。
如果傾唔掂,唔好拖住人放生,無可厚非。

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

朋友case :

結婚前, 女嘅已經同個男講明結婚後係要生兒育女, 如果同意先會嫁, 當時個男嘅真係有應成, 但結婚超過5年, 男嘅反口話唔會生, 女嘅好嬲, 覺得男浪費咗佢嘅青春, 最後佢哋真係為咗咁樣離婚, 女嘅上年再嫁 , 雖然依家未生, 但我都好希望佢哋幸福

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

moonday 發表於 18-8-7 14:01
有仔女都唔代表易維持,大把人有仔女都去玩,去同其他人去認真。有啲男人去玩都係女人縱容,因為有愛同小 ...

犯賎專攪有小孩家庭

首頁

尾頁

跳至