懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

27wks 買左好多野啦 唔買唔安心 走佬袋都執埋

準備左少D煩惱 可以安心等等BB出世

別墅

我今日都30wks, 只係好快肚餓, 同埋好易好累, 以家就準備睇下邊度買薑煲薑醋

複式洋房

suki-c 發表於 18-8-7 13:11
如題

今天剛剛分泌物有些血絲,你們有這個情況嗎?

大宅

珍惜眼前 發表於 18-8-9 00:00
Aeon 岩岩上網搵過往都係9月,不過我b 9月尾先預產期唔知佢會唔會遲出黎10月先見人不過我都好似買 ...

知唔知係9月頭/中/尾呀?

別墅

回覆 kmbb519 的帖子

我而家27週 bb都係10月出世 ..第一胎仔仔 決定開刀生

大宅

DoReMiFaSol 發表於 18-8-9 15:36
今天剛剛分泌物有些血絲,你們有這個情況嗎?

如果你擔心快D去照下有冇事。

複式洋房

lovelyfreda 發表於 18-8-9 16:56
如果你擔心快D去照下有冇事。

你講得啱,所以我頭先都book咗睇醫生

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 suki-c 的帖子

系吖,我都系,行兩步就要從底休息下。

別墅

回覆樓主

我買野都買得7788啦。10月頭生,第一胎,開始有d緊張... 唔知道生既時候會點,又唔知湊唔湊得掂...

大宅

sammiyummy 發表於 18-8-9 19:31
我買野都買得7788啦。10月頭生,第一胎,開始有d緊張... 唔知道生既時候會點,又唔知湊唔湊得掂...
...

第一胎估估下d感覺會好d,唔識驚,唔識煩! 第二胎就會時間好快過,但就乜都擔心一餐!

洋房

Ying2018 發表於 18-8-9 13:34
我同事話第一胎通常會遲(emoji)
我10月中預產,乜都未買呀

係呀!我就買得8899 啦,快 d 買啦,遲下個肚再大會好攰 唔想郁

洋房

agneau 發表於 18-8-9 13:35
唔一定,有朋友第一胎41週都冇肯出。

所以個個唔一樣,睇阿 b

洋房

jessieyip28 發表於 18-8-9 15:17
我今日都30wks, 只係好快肚餓, 同埋好易好累, 以家就準備睇下邊度買薑煲薑醋

...

要咁早就煲嫁啦(emoji)(emoji)

別墅

回覆 HelenLeung2006 的帖子

搵得來差唔多啦, 因為我以家仲未行動

珍珠宮

Amyamy0000 發表於 18-8-7 16:09
尋日28週,去完一轉bb展,成個人散。。。。

想問問大家,你地bb係活躍定唔係好點郁架。。

可能你bb斯文D,產檢一切正常就可以了。

複式洋房

我都係十月尾生,宜加28週了,BB日踢夜踢,仲好中意打C EGG。
上個月私家檢查醫生話佢打橫左,成日大細肚可以摸到佢個背好得意
我是第一胎,成日都好緊張,身邊朋友都好細個⋯⋯無咩生仔經驗

複式洋房

Amyamy0000 發表於 18-8-7 16:09
尋日28週,去完一轉bb展,成個人散。。。。

想問問大家,你地bb係活躍定唔係好點郁架。。

岩岩30w,bb由朝郁到晚,攪到我訓都訓唔到

大宅

回覆 1717fung 的帖子

31周,晚晚半夜去完洗手間後便失眠到天光。

大家會剪BB 衫內的招牌嗎?我大果個每次換完衫就哭好耐,初時找不到原因,直至發現在招牌位置皮膚變得紅紅的,我便將所有招牌都剪走。之後換衫都無再哭了。

複式洋房

回覆樓主

30 weeks la, 今日照左醫生話中碼偏細dd. 但叫我唔好谷佢怕難生

Btw, 想問下有冇whatsapp group 可以join?

複式洋房

32weeks, 預產十月頭, 但預計九月底開刀
第一胎囡囡, 好活躍, 成日肚度打功夫
半夜去完廁所想瞓番但佢係咁扭來扭去, 無覺好瞓.......
而家成日頂上橫隔膜, 不時摸到佢突起, 唔知係咩位置
呼吸都有點不順

好多野要買咁, 但未買齊, 怕買多了用不著
打算出世後睇有咩唔夠再買

首頁

尾頁

跳至