美容扮靚

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

今日係A妹打完pico塊面係咁樣仲幾痛下
好驚,係咪燒傷,會唔會毁容
有冇sis 都試過
真係會好返

複式洋房

onion555 發表於 18-8-8 03:33
有冇sis 都試過

你喺邊間打架?a-plus?
真係好嚴重,建議sis去睇醫生,聽聽醫生點講會比較好。

大宅

shirley630 發表於 18-8-8 03:37
你喺邊間打架?a-plus?
真係好嚴重,建議sis去睇醫生,聽聽醫生點講會比較好。
...

係a plus 銅鑼灣分店

男爵府

onion555 發表於 18-8-8 03:33
有冇sis 都試過

我好似之前見過有jm post 咗張相與你相似,你塊面應該好乾所以downtime 反應噤大,你打幾多度?

珍珠宮

回覆樓主:

咁嚴重嘅 如何返工
我都考慮打不打combo但又怕downtime
他們有醫生,去看看吧!

男爵府

回覆樓主

A妹應有提供消炎膏給你搽,你試試搽再問問A妹或她的醫生!皮膚缺水down time狀況會差些,會好紅及起沙,如你打結焦又會有更多紅焦點!有無買蝸牛精華及蠶絲mask, 要連敷多日加強保濕,復原會快一點!

大宅

issactmaria 發表於 18-8-8 06:06
我好似之前見過有jm post 咗張相與你相似,你塊面應該好乾所以downtime 反應噤大,你打幾多度?
...

佢話0.8, 但係T字位重點打多啲

男爵府

onion555 發表於 18-8-8 07:44
佢話0.8, 但係T字位重點打多啲

我第一次只打0.5,第三及四次才打0.8及結焦,你第一次打而本身皮膚乾無做足保濕,downtime狀況會差好多!

珍珠宮

issactmaria 發表於 18-8-8 06:06
...

其實有冇其他機有收毛孔作用有冇downtime㗎

大宅

issactmaria 發表於 18-8-8 08:06
我第一次只打0.5,第三及四次才打0.8及結焦,你第一次打而本身皮膚乾無做足保濕,downtime狀況會差好多!
...

你咁寫係咪打手嚟嘅,問題係顧客度,因為保濕做得唔好?
尋日打完已經出水, 係blister, 已經係燒傷
美容師仲話冇傷口!

男爵府

onion555 發表於 18-8-8 08:21
美容師仲 ...

你睇返我D舊post, 就知我是用家!只不過我睇咗美容版做足功課及準備,事前治療師知我擔心返工downtime 狀況,打到中途有給我睇是否接受到!
這裏大把jm做足功課及準備才去做,好意提你你就當我係打手!

男爵府

issactmaria 發表於 18-8-8 08:27
你睇返我D舊post, 就知我是用家!只不過我睇咗美容版做足功課及準備,事前治療師知我擔心返工downtime 狀 ...

塊面係自己,我之前又無做過,我當然唔會只信及靠醫美店,有時有病醫生説的我也不會盡信!
事前多準備,事後咪少煩惱!
你現在的情況,可以問問佢地嘅醫生,因佢地會負責及跟進!

男爵府

sabun 發表於 18-8-8 07:29
咁嚴重嘅 如何返工
我都考慮打不打combo但又怕downtime
他們有醫生,去看看吧!

事前做足保濕,downtime就唔會無噤嚴重。我做咗幾次都只是紅少少,最多出幾粒蚊爛及白頭,打結焦的位置及範圍,你可與治療師傾好再打,這樣返工應可接受!
基本上,我無用過她的消炎膏!

珍珠宮

美容師仲 ...

呢位jm不是打手啊,她出好意回post啊!

珍珠宮

issactmaria 發表於 18-8-8 08:44
事前做足保濕,downtime就唔會無噤嚴重。我做咗幾次都只是紅少少,最多出幾粒蚊爛及白頭,打結焦的位置及 ...

jm,我都有tzone毛孔大問題,但皮膚绝不粗糙,成面冇斑好滑溜的,我join了A妹的38000plan,佢哋都建議我可試pico combo,但我因要返工绝不可耍downtime,我一向在A記打1064都不错,我諗住下次做1064前做埋hydrafacial加tns才打,可能更好,因我都不夠保濕,jm妳可否分享吓用什麼產品保濕及方法?

大宅

sabun 發表於 18-8-8 09:05
呢位jm不是打手啊,她出好意回post啊!

Sorry 咁係搞錯咗
好唔開心好驚會有疤痕
之前jm post 過嘅係咪真係會好返
有冇jm
試過,要等幾耐

珍珠宮

美容師仲 ...

你出水,流膿嗎?

珍珠宮

onion555 發表於 18-8-8 09:12
Sorry 咁係搞錯咗
好唔開心好驚會有疤痕
之前jm post 過嘅係咪真係會好返

明白妳心情,定是焦急同擔心,jm明白的

大宅

sabun 發表於 18-8-8 09:13
你出水,流膿嗎?

出水有
冇流膿,通常發炎冇咁快

男爵府

回覆樓主

你可用返A+或A妹的蝸牛精華及蠶(emoji)mask, 平常護膚,我只是用回我的精油產品或自己DIY!

首頁
12345...13

尾頁

跳至