自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wan_sosin 發表於 18-8-8 10:20
我都可以話你係碎料,我唔係直入急症,我可以直入ICU添啦!

輕鬆回應啫,你咁緊張,好快icu

除左做運動,保持心境開朗都好重主要,唔洗見有jm寸我誤導就圍攻我嫁樓主

大家上嚟吹水,唔係拗交、心跳快咪抖陣再行囉

珍珠宮

feclagnes 發表於 18-8-8 10:23
醫緊,我知係心臟有事,食緊藥,諗住輕鬆回應樓主,就比你樓上個jm寸我誤導,講真,有病係要保持心境開朗 ...

你對你自己輕輕鬆鬆當然好,但唔係放在別人身上,我是長期病患,也是永久傷殘,先會夠膽回應你。對別人說話要負下責任

珍珠宮

feclagnes 發表於 18-8-8 10:26
輕鬆回應啫,你咁緊張,好快icu

除左做運動,保持心境開朗都好重主要,唔洗見有jm寸我誤導就圍攻我嫁樓主 ...

多謝你,我ICU無所謂,我唔想別人入ICU

珍珠宮

sabun 發表於 18-8-8 08:39
常聽醫生說要每天30分鐘帶氧運動,如我只選擇每晚以步行加急步行行十個運動場圈,對改善體質有效果嗎?算帶 ...

急步行是對小運動的人來講是最簡易及健康的運動。重點在於要每天做。

珍珠宮

回覆樓主:

坦白講,我唔會搵別人健康來講笑!健康無價,無論身心都是,現在有的要好好珍惜,醫生建議要聽,樓主好好,坐言起行!保持落下必有進步

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wan_sosin 發表於 18-8-8 10:28
你對你自己輕輕鬆鬆當然好,但唔係放在別人身上,我是長期病患,也是永久傷殘,先會夠膽回應你。對別人說 ...

你咁病就唔好咁緊張,抖下,大家都係長期病患者,開心面對,同緊張面對,都係咁過,上嚟吹水,我都有解釋我心臟有問題,亦有叫樓主加油做運動。

你自己都要注意自己心情,心情唔好影響病情

伯爵府

wan_sosin 發表於 18-8-8 10:35
坦白講,我唔會搵別人健康來講笑!健康無價,無論身心都是,現在有的要好好珍惜,醫生建議要聽,樓主好好, ...

你太言重(話人講笑)樓主未回應,你就係咁攻擊

珍珠宮

991129 發表於 18-8-8 09:27
急步行心跳都試過去到180? 嘩, 小心... 我跑步跑足1小時(non-stop), 最高心跳都只係去到140左 ...

你咁犀利嘅 行路我130 跑去到170

珍珠宮

常聽醫生說要每天30分鐘帶氧運動,如我只選擇每晚以步行加急步行行十個運動場圈,對改善體質有效果嗎?算帶 ...

要出汗才是心肺“活動”達標,呢個level keep到20-30分鐘

珍珠宮

sabun 發表於 18-8-8 09:54
不知是否同我0運動有關

yes

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

系帶氧運動,心率甘高

珍珠宮

feclagnes 發表於 18-8-8 10:39
你太言重(話人講笑)樓主未回應,你就係咁攻擊

你覺得我攻擊咪攻擊囉,你都要保重,認真減磅,減磅對心臟一定有好處

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

mmya 發表於 18-8-8 10:39
你咁犀利嘅 行路我130 跑去到170

我一般心跳偏低, 靜止狀態大約65-70, 一般活動都係80到, 所以跑足一個鐘都係130咋!

珍珠宮

feclagnes 發表於 18-8-8 10:23
醫緊,我知係心臟有事,食緊藥,諗住輕鬆回應樓主,就比你樓上個jm寸我誤導,講真,有病係要保持心境開朗 ...

多謝妳!妳心態好樂觀!

珍珠宮

Alex123 發表於 18-8-8 10:34
急步行是對小運動的人來講是最簡易及健康的運動。重點在於要每天做。
...

知道!

珍珠宮

wan_sosin 發表於 18-8-8 10:35
坦白講,我唔會搵別人健康來講笑!健康無價,無論身心都是,現在有的要好好珍惜,醫生建議要聽,樓主好好, ...

大家要為我post而傷和氣

珍珠宮

mmya 發表於 18-8-8 10:40
yes

咁如每天持之已行去步行,會否心跳會慢返一些呢?

珍珠宮

991129 發表於 18-8-8 11:03
我一般心跳偏低, 靜止狀態大約65-70, 一般活動都係80到, 所以跑足一個鐘都係130咋!
...

jm妳一定長壽又健康

珍珠宮

sabun 發表於 18-8-8 11:24
咁如每天持之已行去步行,會否心跳會慢返一些呢?

sure ! 因為身體會適應 而且你運動耐咗 心臟亦會強化咗!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

sabun 發表於 18-8-8 11:25
jm妳一定長壽又健康

其實現今世代, 咁多奇難雜症, 長壽健康都唔一定, 唯有儘力做好本份, 均衡飲食、多做運動、保持心境愉快, 其餘交比老天爺決定了!

首頁

尾頁

跳至