懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

31週,第一胎,早上6點老婆起身話感覺不妥,昨晚起感覺不到胎動,立刻飛的去急症,幸好check到有心跳,現在上產房等待醫生檢查,不過都仲係好擔心,懷孕以來佢都好健康好正常,係有少少姙辰糖尿,現在自己在產房外等緊。。好驚好害怕。。。

大宅

回覆樓主

入左醫院就唔驚,有咩最多早啲生出來。祝母子平安!

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

好彩你地都可以及時發現,並且去醫院!到醫院起碼可以放心小小吖,加油,bb一定會健康出世既

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主

好彩你地反應快,唔好睇擔心,祝一切順利

民房

luv_miyuko 發表於 18-8-8 09:24
有心跳就安心喇,請問除左檢查心跳之外仲有咩檢查?

現在老婆說有返胎動,感恩,不過都要留院觀察下再見醫生,擔心死我了。。。。

男爵府

有心跳無問題了,可能BB訓佐覺,31周應該算穩定了,怕就怕臍帶繞頸這些,如果照過無,又系醫院觀察,你就可以安心,醫院甘多醫生睇實,自己再注意下無問題了,放鬆D心情,祝大小平安

民房

回覆樓主:

有諗過買胎心機,in case下次會不會再杞人憂天,不過又聽說坊間自用的會有高頻率影響bb

民房

回覆樓主:

多謝甘多位,有心,現在同老婆食緊早餐中,希望bb平平安安在肚裡過埋兩個月出來見我地啦(emoji)

侯爵府

lollipop_kid 發表於 18-8-8 10:18
有諗過買胎心機,in case下次會不會再杞人憂天,不過又聽說坊間自用的會有高頻率影響bb
...

最好買返部,我後期成日用,因為有時拍下bb都無反應我會好擔心,即刻拎部機出黎聽,聽完安心d

子爵府

回覆樓主:

感恩冇事,有d bb係會斯文d好少郁 一定會健康出世

大宅

Poo得好勳章

回覆 luv_miyuko 的帖子

驗尿照超聲波陰道檢查

民房

回覆樓主:

現在老婆話bb已經同佢玩返。。。嚇到我地成日魂不守舍,唔知大家有沒有買過胎心機用?

珍珠宮

回覆樓主

cheak到心跳都唔使咁驚啦,可能bb頭先訓緊覺吖。祝福母子平安

珍珠宮

lollipop_kid 發表於 18-8-8 14:29
現在老婆話bb已經同佢玩返。。。嚇到我地成日魂不守舍,唔知大家有沒有買過胎心機用?
...

我無買過,驚自己唔識用唔識聽仲擔心

大宅

lollipop_kid 發表於 18-8-8 14:29
...

有買呀,feel 到唔對路可以check. 同埋呢排天氣時熱時凍,媽媽just in case 病左時都可以keep 住check BB 心跳會唔會過速。

都好易用,基本上用下D aquas cream/ sorbolene cream 揸係個肚度,一放部機就聽到

祝一切順利

大宅

RubyYu07 發表於 18-8-8 15:04
我無買過,驚自己唔識用唔識聽仲擔心

而家有D有個mon, 用顏色分normal , 或者過速,都ok 易明。詳細真係要睇說明書

禁止訪問

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

lollipop_kid 發表於 18-8-8 09:42
現在老婆說有返胎動,感恩,不過都要留院觀察下再見醫生,擔心死我了。。。。
...

一切順利

大宅

lollipop_kid 發表於 18-8-8 08:40
31週,第一胎,早上6點老婆起身話感覺不妥,昨晚起感覺不到胎動,立刻飛的去急症,幸好check到有心跳,現在 ...

加油!祝bb健康

首頁

尾頁

跳至