自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

母子檔買開學野除左會比二手書店撩,真係估唔到依家連電話上台都會撩。

話說琴日同阿仔執完書行過smartone,sales佬撩我話依家做緊開學優惠上台送智能錶同買皮鞋優惠卷。我自己未夠期轉台無鬼理佢,但想返起都覺得幾搞笑,為左做媽媽生意咁都可以將兩樣無關既野扯埋黎講,真係服左佢!

大宅

不過我都鄧佢地慘,大熱天時企係鋪門口見到媽媽就走出黎sell佢地,真係搵食艱難

複式洋房

BB來了食住個勢,港媽王國抬頭呀麻!

大宅

證明C9有市場潛力話到事囉! 女人錢不嬲好賺!
BTW我都有比佢sell, 佢送果個DR KONG現金卷係就係靚野黎,不過我都係比佢穿返普通皮鞋算

大宅

Kim23456 發表於 18-8-8 12:22
母子檔買開學野除左會比二手書店撩,真係估唔到依家連電話上台都會撩。話說琴日同阿仔執完書行過smartone,個 ...

JM你邊間門店比人sell,我果日個sales哥哥小鮮肉黎,應該係剛剛出黎做野,都幾靚仔

所以停底比個機會佢聽佢講幾句

大宅

cindy203 發表於 18-8-8 12:46
JM你邊間門店比人sell,我果日個sales哥哥小鮮肉黎,應該係剛剛出黎做野,都幾靚仔

所以停底比個機 ...

旺角,我果日果個都係哥哥仔黎,唔靚仔但見佢都身水身汗舉住個牌..........
dr kong不嬲都係走中高檔市場.......反而我對隻智能錶有興趣,佢講到可以定位小朋友位置同做家長管制,我都想知如果唔同佢買係咪普通andriod smartwatch都有呢類功能?

wcpcelia    發表於 18-8-9 10:39

別墅

xpxp2013 發表於 18-8-8 12:26
BB來了食住個勢,港媽王國抬頭呀麻!

港媽

琥珀宮

噱頭嘢嚟啫,為咗做生意巧立明目,當然如果有需要用到而又著數既,一家便宜兩家著都唔錯既

別墅

Kim23456 發表於 18-8-8 13:00
旺角,我果日果個都係哥哥仔黎,唔靚仔但見佢都身水身汗舉住個牌..........
dr kong不嬲都係走中高檔市場... ...

食飯落開去睇,普通野黎隻dokiwatch,不過係多左個返學模式可以設定唔響,係專for小朋友用既錶,出面賣千零蚊左右......唔算係好野,一定差過sony andriod錶,如果你開學要買新鞋搭佢張dr kong卷都算抵既,剩係為隻錶幫襯佢就自己出街買算把啦

大宅

jipjipjip 發表於 18-8-8 13:35
食飯落開去睇,普通野黎隻dokiwatch,不過係多左個返學模式可以設定唔響,係專for小朋友用既錶,出面賣千零蚊 ...

咁隻錶都ok wo.....起碼都唔係話送手機配件喇爸同耳筒咁cheap

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

cindy203 發表於 18-8-8 12:46

所以停底比個機 ...

別墅

下送DR KONG現金劵咁荀?
好野黎架bor,一對鞋都成800蚊起跳........係咪有使用限制呃人架?

大宅

Angelmme 發表於 18-8-8 14:36
下送DR KONG現金劵咁荀?
好野黎架bor,一對鞋都成800蚊起跳........係咪有使用限制呃人架? ...

印象中佢講果張現金劵係500蚊,應該無伏因為佢要你簽成24個月家庭計劃......本身都綁死左你一大舊錢
其實間野係sell專業幫你度哂腳配哂鞋墊好似好關注健康,如果小朋友唔係有扁平足/生長痛問題唔洗著佢D鞋啦......
咪又係皮鞋一對

別墅

回覆 Kim23456 的帖子

哦........原來要升級上家庭plan,仲以為普通續約就送咁多野咁正
不過如果張coupon無使用限制既話都制得過,唔該哂JM先!等我放工落去問清楚佢係點玩法!

大宅

Angelmme 發表於 18-8-8 14:54

哦........原來要升級上家庭plan,仲以為普通續約就送咁多野咁正

唔洗客氣,其實我都唔係好清楚佢sell咩,純粹覺得佢好無厘頭幾得意就擺上黎分享下

子爵府

又幾搞笑喎!可能真係同上面講的一樣,係套TBB劇帶動左港媽呢個藍海市場!

Kim23456    發表於 18-8-8 16:03

大宅

Vin828 發表於 18-8-8 15:59
又幾搞笑喎!可能真係同上面講的一樣,係套TBB劇帶動左港媽呢個藍海市場! ...

係呀我都諗緊係咪套BB來了同電話公司合作搞既campaign專攻 "港媽王國",原來唔係只係暑假package

男爵府

依家D師奶好鬼有錢架,成日去玩同食好野,不過果個唔係我咁解者

男爵府

講起電訊商,我反而覺得多數都請中年女性做客服櫃面,,唔知係咪我果區先係咁分佈定係佢地請店面職員有自己既preference覺得女性做CS較好........

小鮮肉真係絕少,好好珍惜

大宅

Alicham 發表於 18-8-9 09:32
講起電訊商,我反而覺得多數都請中年女性做客服櫃面,,唔知係咪我果區先係咁分佈定係佢地請店面職員有自己既p ...

3就店面經理/掃把多數係阿姐, 同埋都睇地區既........深水埗都係多叔叔當更,講真街邊店企得辛苦唔係個個後生肯做,唔同商場入面既鋪位,成30度企街鋪仲要sell人比我就暈底

不過打份工唔會因為佢年紀同樣去幫襯。如果佢個plan本身係搵笨既搵彭宇晏黎都無用啦,5G時代應該未來臨,果時剛剛有4G要成日跌落3G要一年左右先穩定......但多數要你簽24個月真係唔咸唔淡,到5G PLAN普及會蝕少少

首頁

尾頁

跳至