美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

跟住,Dr Yeung出現,打個招呼就開始treatment,治療師幫我搽gel,先打雙下巴,打左5下,痛,忽然停機,5係我嗌停呀⋯⋯

男爵府

2024年龍年勳章

跟住,Dr Yeung就戴住囗罩出現,大家打左個招呼就開始做treatment喇。治療師幫我搽gel,先打雙下巴位置。打左5下,痛呀!跟住醫生停左手,5係我嗌停喎!

男爵府

2024年龍年勳章

我問咩事,佢哋話:啱啱淨番幾線,所以要換過果機頭,但換左個頭,部機為安全起見就自己lock左機(咁上下意思,我5知係5係)。下?咁我點呀?

男爵府

2024年龍年勳章

跟住,好快就有個女人拎住部手機入黎,佢冇自我介紹,我5知佢咩身份。佢對住部ulthera Po 機睇左一陣就出返去。治療師話佢係睇部機嘅serial number,然後報話上去,要求解鎖喎。

男爵府

2024年龍年勳章

我就梗係忐忑不安啦,諗住5係天意吖嘛,不如下次先啦,因為都不知攪幾耐。於是,我就開聲提議,不如下次啦!

珍珠宮

2015PY 發表於 18-8-10 09:18
我就梗係忐忑不安啦,諗住5係天意吖嘛,不如下次先啦,因為都不知攪幾耐。於是,我就開聲提議,不如下次啦 ...

咁都得!咁你快些報第一個做返,通常換新機頭做效果最靓(有錯請指正!)

男爵府

2024年龍年勳章

其實如果真係要等下次,都5知又要儲幾耐勇氣先得⋯⋯

停左一分鐘度,仲未有動靜,我又再開聲問情況,治療師話已經解左鎖喇。下?咁點解仲5開始?原來仲要5知點樣接觸番果機頭(我見治療師用消毒紙巾抹下機頭e度果度,我5知係米咁就叫做接觸機頭)。跟住20seconds就撹掂,部機ok,就繼續個treatment

係e段等嘅時間,因為百無聊賴,e生就同我分析下我面上邊d係斑,乜野斑,邊d係油脂粒,邊d係疣(唯有當賺左,因為consult醫生,$500/次)

男爵府

2024年龍年勳章

做treatment嘅全個過程,治療師同Koey都響度。治療師幫手睇住部機之外,會間5中同我報下缐數,同我倒數下,Koey就主要鼓勵我,一直拍住我膊頭安慰,因為真係痛 痛 痛!重要嘅說話講三次!

Treatment用5同機頭先做下巴中間,下巴右面,下巴左面,然後右邊面,左邊面,右邊額,左邊額,右眼肚,左眼肚,一共522發,大約個零鐘頭!

男爵府

2024年龍年勳章

漏左講 : 搽麻膏之前有影相,打完之後再影相,因為實在太樣衰,自我保護機制自然啟動,skip左e個過程

男爵府

2024年龍年勳章

做完treatment,塊面即時係覺得熱、紅同埋腫。

大約一個鐘頭後返到屋企,塊面d紅開始退左d,即刻敷個蠶絲面膜,好神奇,敷完d紅退曬,塊面已經5紅5熱。

今朝瞓醒,㩒落腮骨有d痛,面就依然腫,有d變左「國」字面,因主要腫響腮位。

至於效果,暫時係未見到!

男爵府

2024年龍年勳章

我要特別多謝e度嘅JM MongLeung,多謝你私訊俾我嘅分享同鼓勵,希望大家一齊靚啦!

男爵府

2015PY 發表於 18-8-10 09:57
其實如果真係要等下次,都5知又要儲幾耐勇氣先得⋯⋯

停左一分鐘度,仲未有動靜,我又再開聲問情況,治療 ...

咁個醫生都唔係真係咁cool, 之前有jm分享話覺得佢唔係真係好暖男feel
不過講真,最緊要效果佢係咪暖男,我鬼事咩
因為兩年後我要再做都要搵呢個醫生( 如果佢仲喺度做嘅話)所以想知道佢手勢好唔好囉。我朋友都有試過嘅,就話覺得OK,都做得足嘅!

男爵府

2015PY 發表於 18-8-10 10:26
我要特別多謝e度嘅JM MongLeung,多謝你私訊俾我嘅分享同鼓勵,希望大家一齊靚啦! ...

唔好客氣啦!我都係將自己嘅經歷分享出嚟。
做醫美係一條不歸路,因為靚咗後生咗就一定想保持落去。但自己又唔係啲咩富太,用有限嘅budget 去扮靚,所以如果多啲人肯真心分享,大家就可以行少啲冤枉路,唔使曬咗啲錢
有時候真係唔明一啲擺到明係黑店嘅,竟然都有jm分享話覺得好,真係令我百思不得其解

男爵府

2024年龍年勳章

補充 。。。

好搞笑,睇番以上嘅分享,Dr Yeung出現個段post有兩個版本,點解嘅?因我寫完第一次send左,但畫面冇野出現,我就以為send 5度啦,咁米唯有cc地氣再寫多次,但因為我冇原稿㗎嘛,冇可能一字一句完全一樣,我只係寫番當時嘅實際情況出黎⋯估5到e+又見返段post,所以有兩個版本,睇番字句係極接近,因為內容就係咁吖嘛

男爵府

2015PY 發表於 18-8-10 10:23
做完treatment,塊面即時係覺得熱、紅同埋腫。

大約一個鐘頭後返到屋企,塊面d紅開始退左d,即刻敷個蠶絲 ...

俾啲耐性慢慢等效果啦!

男爵府

2024年龍年勳章

sabun 發表於 18-8-10 09:32
咁都得!咁你快些報第一個做返,通常換新機頭做效果最靓(有錯請指正!)
...

係咩!乜原來要換新機頭嘅咩!我以為5好彩先會遇到e d情況咋!咁我米賺左⋯計埋e生解釋個次,米賺左兩次,巧抵呀!

男爵府

2015PY 發表於 18-8-10 10:45
係咩!乜原來要換新機頭嘅咩!我以為5好彩先會遇到e d情況咋!咁我米賺左⋯計埋e生解釋個次,米賺左兩次, ...

以我所知就唔會好大分別嘅!本身一個幾頭有2000線,所以係可以打到幾個客人嘅。
呢樣野只係證明佢哋有足夠存貨囉

男爵府

2024年龍年勳章

MongLeung 發表於 18-8-10 10:38
咁個醫生都唔係真係咁cool, 之前有jm分享話覺得佢唔係真係好暖男feel
不過講真,最緊要效 ...
醫生,我5覺得佢係暖男,但我亦5需要佢係暖男。Treatment 前,大家打左一句招呼,冇多冇少,只係一句,我話:Dr Yeung,你好。佢話:嗯,你好!

百無聊賴等嘅時候,係佢主動分析我塊面,除左分析,大概來回問答左幾條問題。

我:點解我d疣主要生響眼肚位置?
e生:e個係常見情況,你d疣好細粒啫,5洗太擔心。
我:有冇得撹?洗5洗撹?
e生:有得撹,你可考慮撹。

我:乜e粒5係疣咩?(不嬲幫襯開一個細美容舖,老闆娘話係疣)
e生:5係,e粒係油脂粒。
我:哦!

我:我d斑算5算嚴重?
e生:浮面嘅碎斑5算多,底個層就咁肉眼睇都知有d斑喇!
我:5理住得5得?
e生:得!

男爵府

2024年龍年勳章

MongLeung 發表於 18-8-10 10:38
不過講真,最緊要效 ...
正式做treatment 前,e生講左一句:一陣盡量保持住位置,盡量5好郁⋯treatment時,我有一次郁左一郁,係想就e生打嘅位置,真係只微微郁左一郁,半洗半秒,e生即刻出聲,叫我5好郁(e生絶對啱嘅)Treatment後,就答左我幾條問題!我5知點樣先叫手勢好,可能要遅d睇到有冇效果先知,但整體感覺,個e生都ok嘅!

男爵府

2015PY 發表於 18-8-10 11:47
醫生,我5覺得佢係暖男,但我亦5需要佢係暖男。Treatment 前,大家打左一句招呼,冇多冇少,只係一句,我話 ...

都OK啦,起碼唔係黑口黑面
不過護士朋友都話,大部份醫生嘅性格都係比較沉實,唔多說話,因為係佢哋嘅training, 都係教佢地要慎言,所以佢哋都好少會主動講嘢。

首頁

尾頁

跳至