自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

pugpugyan 發表於 18-8-9 23:28
這個價錢已經好多年,真心我又唔覺得貴,有心搵工既人好似請Admin呢啲post, 好多應徵者都鍾意睇JobsDB,你 ...

咪係
又話要請英文好
但落廣告都嫌貴...

珊瑚宮

二世龜 發表於 18-8-8 22:56
Admin聽得多

Membership 係咩post?

Membership , 負責會籍工作,細公司就 customer service 負責做埋,大機構就會自成一個部門,好似會所個類機構,一定有一個部門專責處理會員事務,馬會,遊艇會……咁囉

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Edelweiss88 發表於 18-8-8 22:48
公司要請admin 同 membership 兩個post
原來每個job ad 要成$1000

$1000 比agent已經平,唔駛錢可以係bk 勞工署

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

青青河邊草 發表於 18-10-17 09:35
咪係
又話要請英文好
但落廣告都嫌貴...

份job 嘅日幾人工,比例上唔算貴啦

珊瑚宮

bing-jing 發表於 18-10-17 09:52
Membership , 負責會籍工作,細公司就 customer service 負責做埋,大機構就會自成一個部門,好似會所個類 ...

但樓主公司應該係中小企,所以對做廣告budget 冇咩概念

珍珠宮

wannabe118 發表於 18-10-16 23:37
唔興啦。feedback最好仍然係jobsdb,收得最多同質素好d 既cv.

依家好多website既工 都係agent post上去的 ...

想再請教你,我有一排冇搵工,有d out,請問ajobsdb咪有個帳戶,可以畀人login, send cv,請問多人用呢個方法嗎?因為我之前搵工都係用自己電郵,然後send covering letter , cv,係咪已經好out㗎啦

珍珠宮

wannabe118 發表於 18-8-9 23:51

以前可以upgrade個package 架,即係依家買左2個ad, 7日內 ...

另外jobsdb有個function畀你upload CV ,so that其他公司覺得你profile啱, 可以approach你,但怕唔怕upload咗上去,自己依家做緊嘅公司睇到你自己upload呢? 因為公司依家都請緊自己隔離㖭相類似經驗嘅人。 求指教,謝謝你。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

可愛教主2 發表於 18-10-17 10:12
另外jobsdb有個function畀你upload CV ,so that其他公司覺得你profile啱, 可以approach你,但怕唔怕upload ...

你可以揀唔比人睇。
淨係你send既公司先睇到。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Edelweiss88 發表於 18-8-8 22:54
但係我哋公司需要啲英文比較好嘅,能夠同外國人溝通

公爵府

可愛教主2 發表於 18-10-17 10:10
想再請教你,我有一排冇搵工,有d out,請問ajobsdb咪有個帳戶,可以畀人login, send cv,請問多人用呢個 ...

佢地(jobsdb, careertimes etc)而家好多都改曬要login 入去upload cv, send比僱主。因為僱主都唔比直接落email係個job ad度啦,局人地經佢地send cv.

公爵府

可愛教主2 發表於 18-10-17 10:12
另外jobsdb有個function畀你upload CV ,so that其他公司覺得你profile啱, 可以approach你,但怕唔怕upload ...

都有咁既可能。我自己就長期hidden, 唔比人搵到的, 唔想太open

我又用過呢個function搵人黎in , 但無人so 我

珍珠宮

wannabe118 發表於 18-10-17 10:43
都有咁既可能。我自己就長期hidden, 唔比人搵到的, 唔想太open

我又用過呢個function搵人黎in , 但 ...

明白我剛login見到可以upload resume ,ok嘅,但係佢又要人另外寫啲detail位,eg education, etc, 係咪可以唔使寫㗎?

珍珠宮

wannabe118 發表於 18-10-17 10:43

我又用過呢個function搵人黎in , 但 ...

太耐無搵工, 唔係好知市價,如果我寫expected salary,寫一個range,係咪都可以接受?

男爵府

$1000 一個post 好耐都無加價啦.

大宅

同我公司一樣,
明明唔夠人(好彩我做parttime)
提議佢佢出廣告請人又話貴,
我係覺得貴極請左人
工作能力大增 效率大增
到時出廣告既費用根本抵消有突啦

大宅

回覆樓主:

linkedin又幾錢呢

侯爵府

2024年龍年勳章

喺度問有無JM 有興趣仲好啦

複式洋房

Edelweiss88 發表於 18-8-8 22:48
公司要請admin 同 membership 兩個post
原來每個job ad 要成$1000

奴工處呢?

寶石宮

可愛教主2 發表於 18-10-17 10:57
太耐無搵工, 唔係好知市價,如果我寫expected salary,寫一個range,係咪都可以接受?
...

咁對方會唔會覺得你接受最低嘅人工?

子爵府

回覆樓主:

cpjobs= south china morning post網站,做緊promo, 5 free posts until end of the year.

你上網站搵佢個電話打去問下。

首頁

尾頁

跳至