親子旅遊

跳至
[澳紐] Uber

首頁

尾頁

男爵府

請問 Uber Apps要在香港 download 先 或是去到澳洲才download?容易用嗎?因為從來未用過!請指教! 謝謝!

大宅

回覆 hhtang 的帖子

download from HK, very convenience, 40% cheaper than taxi

wcpcelia    發表於 18-8-9 14:55

男爵府

lkf_leung 發表於 18-8-9 14:24
回覆 hhtang 的帖子

download from HK, very convenience, 40% cheaper than taxi

請問可有在MELBOURNE / SYDNEY 成功用過UBER嗎? THANK YOU!

男爵府

BK Milk勳章

coney 發表於 18-8-15 22:09
請問可有在MELBOURNE / SYDNEY 成功用過UBER嗎? THANK YOU!

Sydney 可以
非常方便
每次都好快有車

禁止訪問

大宅

KKLmama 發表於 18-8-23 16:31
回覆 lkf_leung 的帖子

請問download完仲有冇咩要做? 點比$? 另外, 我香港個電話號碼已經收唔到電話, 因為 ...

要登記信用卡,電話sim card 換左冇問題。 gps好準未試過需要通電話。

Sydney and Gold Coast 完全冇問題,基本2-3分鐘就有車到。

禁止訪問

大宅

KKLmama 發表於 18-8-24 10:16
回覆 Wakamama 的帖子

thank you! 請問是否在香港登記咗先就ok? 用hk任何credit card都用到?咁佢點charge ...

Hk/au 登記都冇問題。本身我已有hk acc 登記hk信用卡
收au dollar , 到時銀行再兌番hkd 收錢(同信用卡海外簽賬一樣)
Charge 睇番邊張信用卡

禁止訪問

大宅

KKLmama 發表於 18-8-26 00:19
回覆 Wakamama 的帖子

即係唔可以用銀聯? 銀聯海外簽賑抵啲, 又唔駛手續費

I think union is no problem

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至