使用意見

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家會員係度討論會員私隱權益問題, 點解突然由自己廣場搬去使用意見, 咁即係唔想比其他會員見到姐....

標題: 大家有無收到 "親子王國"寄來你屋企的信呀?
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2172290&extra=page%3D1&page=10

真係有點失望, 我本來都唔覺得bk係呢件事上錯哂, 但真係唔需要咁囉, 呢度只不過係一個吹水平台, 一定講既野有好有唔好架啦... 點解唔聽聽會員心聲呢

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我諗大臣唔係咁意思,而係個topic真係同bk使用有關(當初留資料),另外自由依度post太多,一日就可能去到唔知第幾版,未必個個會員都睇到,放去使用意見可以俾對bk有疑問嘅會員入去個版,從而發現依個問題,又可以集中d處理。
盡我一己之力,發放正能量!

男爵府

係啦! 有無搞錯,搬去果度成日督眼督鼻,左住晒, 由得佢係自由慢慢石沉大海咪好囉, 真係好做唔做,驚c無人知,e+咪俾人入左位,抽晒水, bk以後點見人

大宅

我同意21g的講法, 等大家討論夠自然係自由廣場下沉, 總好過比人懷疑動機。

加上, 亦都可以借呢個機會睇下會員對bk幫客戶寄宣傳單張的反應。雖然有人覺得侵犯私隱, 但亦有人覺得呢個係參加講座或填問題玩遊戲的等價交換。即使人多意見多, 但有時好既意見1, 2個就可以幫到好多, 下次可以寄宣傳單寄得大家開心d。

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

討論會員私穩是有關使用的意見, 我覺得是頗嚴肅的問題, 我無意阻礙大家發表意見, 但不想有人隨便發意見或不明白全個故事就加入討論, 這會令事件更多誤會, 如果要澄清問題, 我歡迎隨時與我查詢, 或在辦公時間至電我們公司查詢.

而有意在該TOPIC中繼續討論者亦可以自便, 我只是將題移到合適的位置.

大臣

原帖由 catcat888 於 09-4-4 20:10 發表
大家會員係度討論會員私隱權益問題, 點解突然由自己廣場搬去使用意見, 咁即係唔想比其他會員見到姐....

標題: 大家有無收到 "親子王國"寄來你屋企的信呀?
http://forum.baby-kingdom.com/vi ...

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

幾天來收集的意見已很多, 但更多見到的是會員對10多頁的討論未看完就加入討論, 令內容更多誤會, 這不是收集意見的好方法.

我們這麼多年來都樂意接受批評, 希望大家明白我們處理這事的方法.

大臣

原帖由 catcat888 於 09-4-5 00:01 發表
我同意21g的講法, 等大家討論夠自然係自由廣場下沉, 總好過比人懷疑動機。

加上, 亦都可以借呢個機會睇下會員對bk幫客戶寄宣傳單張的反應。雖然有人覺得侵犯私隱, 但亦有人覺得呢個係參加講座或填問題玩遊戲的等價 ...

等待驗證會員

我copy番過尼度先:

我同意talkymum嘅憂慮,咁大臣為甚麼會給版主有權力知道我們的IP,如須去到check IP.是否應該由BK嘅正式員工去執行呢?萬一.........版主當中真有電腦高手能破解IP,咁我地咪好冇保障,因他們不是BK正式員工.

管理員

我去政府的私隱部門了解過, IP並不是個人資料, 我們開放給版主執行版務, 並非違法.

BK過去有不少會員, 用分身去騙其他會員. 在網絡世界, IP有些像我們的通訊地址, 能有效判BK別會員的身份. 為保障BK的治安, 會員的安全, 開放檢驗IP的權力給版主是必需的.

挑選版主嚴格, 我們的版主也是成熟而老經驗的會員, 能善用我們給他的各項權力, 讓會員在BK能有好的討論環境.

有關電腦高手一詞, 我相信網絡上很多電腦高手, 他們能破解國防部的守護, 他們不需要我們開放IP就能犯案...

在BK的管理方針上, 是主要依賴大家都熟識的版主去參與管理, 全職員會過於官僚, 不是會員所願見到的.

謝謝你的意見及支持

大臣

原帖由 polar 於 09-4-5 01:10 發表
我copy番過尼度先:

我同意talkymum嘅憂慮,咁大臣為甚麼會給版主有權力知道我們的IP,如須去到check IP.是否應該由BK嘅正式員工去執行呢?萬一.........版主當中真有電腦高手能破解IP,咁我地咪好冇保障,因他們不是BK ...

首頁

尾頁

跳至