興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家,如果想要返骨灰,可以點安排最經濟方法?

大宅

回覆樓主:

如果要返骨灰就要做獨立火化, 我3星期前狗狗走左, 用左1600+200(沖涼)。

禁止訪問

洋房

你好,想了解下,不幸貓或狗狗在家中離世,第一時間怎樣處理?打畀寵物善終公司?要準備啲乜?

男爵府

回覆樓主

我之前是、貓貓離開之後,打電話比善終公司,他們會講大約來帶貓走的時間,他們會有獨立膠箱及毛巾帶走,之後就是公司約你火花時間,我們有大概一小時追思,可播放生前的相,當中可以預備生前鐘意的食物,就可以,火化的東西要全棉,火化後約一小時可帶回家!

大宅

有無jm用過觀塘區的寵物善終公司推介, 想要獨立火化, 其他一切從簡, 謝謝~

水晶宮

-maymay- 發表於 18-8-22 11:56
有無jm用過觀塘區的寵物善終公司推介, 想要獨立火化, 其他一切從簡, 謝謝~

寵樂緣

大宅

我想講果d所謂廿四小時服務嘅寵物善終公司都係吹水, 我隻仔上年有晚半夜一點幾係屋企走咗, 我打電話去哂咁多間所謂廿四小時服務嘅寵物善終公司都無一個電話係有人聽. 後尾無助到打去問睇開間獸醫診所可以點, 佢話可以將條屍放係房度然後較到個冷氣最低, 無咩就唔好出入間房. 終於到第二朝10點幾先有一間寵物善終公司有人聽電話, 然後佢話要上門收既話又要再等多幾個鐘, 於是我自己用毛巾包住阿仔條屍就搭的士送過去俾佢地算.

首頁

尾頁

跳至