興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

間屋是買的... 你知啦, 而家香港地一賣一買好煩又多洗費...而家第二間會唔會都有呢....
一路同住會有咩影響?
我只係覺得自己永遠草唔到錢....

別墅

poodlema 發表於 18-8-9 17:28
間屋是買的... 你知啦, 而家香港地一賣一買好煩又多洗費...而家第二間會唔會都有呢....
一路同住會有咩影響 ...

你入住前有冇拜四角?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你點樣覺得會有佢哋嘅存在??感覺到、見到定係已經騷擾緊你?
我家由小學中學嘅時候,成日都會感覺到,最終我都冇搬走
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

我都係。住左好多年,雖然知道有,但個心唔驚所以一直住。但係老公一出trip, 我同仔女一定是但有個病或受傷。最大鑊係老公生意乜都唔順,好多阻滯。最後我賣左搬走,真係唔到你唔信,樣樣順番晒,仲突然有好多新機遇自動送上門

男爵府

我係由細到大都感覺到,但touch wood好彩見唔到。住過咁多屋,真係得兩.三間無野。其他有既就分感覺心寒定感覺良心,有d真係住到好驚,我啱啱賣嗰間就感覺良好只係因為事事不順先逼住搬。

伯爵府

回覆樓主

我係有啲感應嘅人,我半夜常聽到廁所傳來歌聲,但有時在身邊說話,佢無特別傷害我,反而去酒店住我先最驚,因為有些好惡會傷害我,係屋企反而個心會定啲。但好似樓上個jm咁,諸事不順,未話去到絕路,但無好過⋯我們都決定搬走試試啦⋯

伯爵府

jessiemom 發表於 18-8-11 12:46
我都係。住左好多年,雖然知道有,但個心唔驚所以一直住。但係老公一出trip, 我同仔女一定是但有個病或受 ...

咁你新樓有無特別拜四角或搵師父睇睇先?好怕遇到更差⋯

男爵府

poodlema 發表於 18-8-11 15:21
咁你新樓有無特別拜四角或搵師父睇睇先?好怕遇到更差⋯
我間間入住前都拜4角,睇日曆,結果都係一樣。所以今次間屋除左望下通勝無話不宜搬遷就算,4角都無拜。但我地決定唔再買屋自住,要搬容易d

男爵府

poodlema 發表於 18-8-11 15:19
我係有啲感應嘅人,我半夜常聽到廁所傳來歌聲,但有時在身邊說話,佢無特別傷害我,反而去酒店住我先最驚, ...
我都係感應到,聽到佢地用物件發出既聲音,甚至聞到味(所以都幾肯定上次屋內既同屋飄飄係女人), 好彩唔見亦聽唔到發聲,touch wood.
唯一一次聽到係我細佬回魂嗰晚番黎叫我

翡翠宮

若$問題搬吾到。唯有揾法科師父搞搞睇吓可否收走佢或和平共處?

大宅

回覆樓主

曾經經歷過,所以下年搬屋一定請師傅過來望下及貼符(師傅講過即使新樓,本身塊地都可能有住係度先),唔想再同一齊生活了。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我搬左幾次屋都有,我唔係有好強烈feeling, 但知道有。上一間果搞我多d,反而佢對我女無野, 初頭搬入去,一瞓落床就聽到有野打落地下的聲音,搬入頭2年發生左d野(可能我同C6運程麻麻),之後我媽咪揾人搞左d野(唔好叫我介紹師傅我都唔識),就好左d。宜家住呢度, 我有親戚的小孩在我家附近(當晚佢一家來我屋企食飯)遇到, 之後我女發夢又見到, 最後又做左少少野,宜家叫好少少,我女果時去廁所/屋內某位置都要我陪……

公爵府

回覆樓主

樓主如果你覚得不能共存,又冇大舊錢可以搬的,你試下打去搵Edmond poon求助。

男爵府

回覆樓主:

運仔差,選果層樓都會差,包括風水上。
化份大神衣有埋屋契,安大神菩薩,或者化間屋等佢地搬~

洋房

回覆樓主:

.

首頁

尾頁

跳至