想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

等待是漫長的

別墅

回覆樓主:

del

複式洋房

我都係岩岩做完朱古力,你喺邊check 輸卵管呀?

別墅

natalie_man 發表於 18-8-13 13:53
我都係岩岩做完朱古力,你喺邊check 輸卵管呀?

我係割瘤既時候一次過check埋架!

大宅

Cakelee 發表於 18-8-11 10:53
請求大家意見分析,岩岩做完腹腔鏡割了朱古力瘤,check到兩邊輸卵管嚴重塞晒通唔返,已排政府,12月會見第二 ...

我會聽婦科醫生講食避孕藥,Ivf都係婦科醫生做,聽佢講穩振啲,如果要試其他野,最好問下婦科醫生,唔係覆發就影響子宮第時ivf成功率

別墅

cacamon 發表於 18-8-14 21:23
我會聽婦科醫生講食避孕藥,Ivf都係婦科醫生做,聽佢講穩振啲,如果要試其他野,最好問下婦科醫生,唔係覆 ...

咁我都係決定食避孕藥了。

別墅

回覆 Cakelee 的帖子

有朱古力瘤唔建議食養宮丹
我之前做左微創,醫生知我想生,所以無開避孕丸比我
我自己戒口,避開有雌激素嘅食物:燕窩,雞鴨鵝,仲有海鮮, 當歸等
試左一年都唔成功,睇左家計會有信轉仲排政府但個期係3年幾後。如到時39/40歲,政府唔會同你做

所以我最後自己去左私家做iui (我輸卵管正常)
我bingo 前一路食Q10,維他命D, E, 葉酸

你做手術時,醫生係咪唔可以通埋輸卵管?好奇問而已
如果經濟許可,可以好似其他姐妹考慮去台灣做ivf, 唔洗等政府咁耐

祝好孕

別墅

carolhui007 發表於 18-8-18 11:24

有朱古力瘤唔建議食養宮丹

醫生已嘗試幫我通都通唔到,我塞既位置係最接近子宮個兩條最幼既
因為之前冇過兩次,用左好多錢去做檢查,所以暫時都未會去台灣,諗住12月見埋醫生再決定啦!希望會早d la.

別墅

我排政府輔助生育,2018年3月排,收到信第一次見醫生係2021年4月後生女就可以等到嘅

你無左2次,驗唔驗到咩原因,有無搵中醫調理下?

別墅

carolhui007 發表於 18-8-18 20:03

我排政府輔助生育,2018年3月排,收到信第一次見醫生係2021年4月後生女就可以等到嘅

我地上年check左發現老公精子唔理想,over35%崎型,我就有凝血問題,所以有機係本身胚胎唔靚又可能我供唔到血俾佢而流走。醫生都有話直接ivf啦!但老公想試多年先,醫生就叫佢可以食d藥輔助,食左半年藥已有改善左一半叫我地都可再自然試,但都唔中。我係上年12月聽完講座今年6月已見第一次醫生,算好快。但就係6月見時先發現有朱古力瘤,政府冇叫我做手術,要我check埋卵巢機能先決定洗唔洗做,但我唔想等所以自己搵私家評估同割左先,就順便check埋輸卵管先知塞埋。其實我都唔算後生架啦!由32第一次搞到而家都34尾了 岩岩先係做完手術後一個月,再搵中醫調理。

別墅

咁醫生有無話塞左仲做唔做到ivf?

別墅

carolhui007 發表於 18-8-18 23:35

咁醫生有無話塞左仲做唔做到ivf?

做到的,也是我暫時唯一的出路了

首頁

尾頁

跳至