單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

我今年29 懷孕已經30週 10月bb會岀身
本來前幾個月會註冊 但後來無去無註冊 原因6299註冊前右毛啦啦上黎我屋企 同埋62吹晒所有親戚 明明講好低調處理 好嬲好嬲 個日我一早去左剪髮 剪完後我系街上不停喊 吾想結
所以無註冊 因為我感到壓力

c6本身夜間工作 我懷孕前都系夜間工作
懷孕後就無工作
c6成日都飲醉酒因工作 飲到醉回家 我好嬲好嬲
右臭 開始每次都會嘈交 我已經忍吾到落去
星期一先嘈完 今日星期六在嘈
我懷孕後對煙酒覺得真系好臭 同埋我喊到好累
上次同今日嘈到我要叫距離開 但上次無走 今次我幫距整晒距d衫系個旅行箱 叫距走 右吾走 醉左死都訓覺 今次最難聽説話系 大肚婆吾系大晒

我好累 累到成日喊 我好辛苦 我想放棄所有野

大宅

eyesss 發表於 18-8-11 12:21
本來前幾個月會註冊 但後來無去無註冊 原因6299註冊前右毛啦啦上黎我 ...

好多孕媽咪都會有憂慮情況
同朋友家人傾多啲

因工作要煙酒,咁都無辦法
你先生唔做嘢咪重大問題
放鬆啲就無事
得閒食喜歡嘅食物

6299搞大都無可厚非
喜事嘛,有啲新抱反而會話6299咩都唔理
咁佢地都係開心,所以先同親戚講
佢地都係錫你地

睇多啲喜劇會有幫助

別墅

haydenden1023 發表於 18-8-11 15:19
好多孕媽咪都會有憂慮情況
同朋友家人傾多啲

我家人不在世 得番我一個在家 朋友個個忙工作

吾明點樣可以正面 面對距地 見到個右臭右醉酒佬 想踢走距
錢方面我人生儲既錢我借晒俾距
距話屋企有事咪借俾距 知後先知道距有數系身
距有無還過俾我 無 知後我就有左
本身想放棄肚個bb 但諗左好耐最後而家都30週
我系距身上開支都系屋企水電費個d野我用得距5千蚊內 我無岀街 因為無錢岀

大宅

回覆樓主:

我都係10月預產期,曾經都好似你咁好唔開心,覺得身邊人未ready做爸爸,唔想結婚,唔想見到所有人,唔知自己既決定岩唔岩 ,好似行錯1步就成世都玩完咁,或者你有冇已經有小朋友既朋友可以傾下計?傾下或者可以係另1個角度出發

大宅

未生已經咁,生完再多埋bb開支,呢個男人危危乎,生完安排bb比人湊,點都要做野

別墅

hohoyin731 發表於 18-8-11 17:20
我都係10月預產期,曾經都好似你咁好唔開心,覺得身邊人未ready做爸爸,唔想結婚,唔想見到所有人,唔知自 ...

我好小朋友有小朋友 有小朋友都系好幸福一個家

別墅

babychen 發表於 18-8-11 17:35
未生已經咁,生完再多埋bb開支,呢個男人危危乎,生完安排bb比人湊,點都要做野 ...

我好想叫距走 死都吾走 我吾想在對住距
飲醉酒大晒 重要個句話大肚婆吾系大晒

男爵府

eyesss 發表於 18-8-11 12:21
本來前幾個月會註冊 但後來無去無註冊 原因6299註冊前右毛啦啦上黎我 ...

你bb都就出生,你已經沒選擇。
根本你們二人都沒有準備好。
但是現在你寶寶出生了,
就好好冷靜計劃吧!

翡翠宮

生完要做野
有仔女係可以好幸福亦可以好唔幸福; 最緊要睇家庭環境
佢父母既做法, 同埋佢o個句: 有左唔係大哂; 其實唔係大錯, 觀點角度問題, 你反應未免激烈左D
心平氣和先可以解決問題.

洋房

回覆樓主:

可以放棄男人,但絕不能放棄小朋友
生完,休養好身體
重新出發,
我小朋友爸爸都講過呢句說話
十分無奈,想要對方關心
但對方根本就唔愛
放手,你會得著更加多

首頁

尾頁