自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

19841984 發表於 18-8-11 17:12
想買,但唔識選

小米8啦。最新

伯爵府

mushroomagic 發表於 18-8-11 20:28
用緊小米mix2s 大mon 好正

但係好重

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

用緊小米6
個人感受
小米出既產品對得住個價
基本上咩都好抵
缺點係比同級機重
同埋相機差少少
大陸版rom好似會有廣告
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我用緊max,都2,3年,又平又抵用,個時買2000都唔駛。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

我仲用緊紅米note 4咋,成兩年,舊電仲係好襟,應該仲有排用

伯爵府

+3金熱血

回覆樓主:

紅米note, max 2, mi 8都用過。幾部都好用

珊瑚宮

之前用红米NOTe 3。日日玩电话18小時。用足2年幾。才有小問題。

現用红米note5。暫時好好
玩具萬歲!

禁止訪問

珊瑚宮

19841984 發表於 18-8-12 12:53
十八小時
真架!半夜都玩。一起身又玩 由朝睇到晚 隻眼就來盲
玩具萬歲!

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

tansyneko 發表於 18-8-11 19:59
啱啱買咗小米8,影相一流

幾$?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

katie0921 發表於 18-8-11 17:21
我覺得唔好用。
我仔用 紅米5plus,用咗3個月唔夠要拎去維修,差電位鬆晒 要換,雙咭機上到深圳用唔到漫遊 ...

咁奇怪, 我用紅米NOTE 3 及紅米 6, 都無彈 APPS , 在國內用又無問題喎, 不過我去大陸會用大陸電話卡。NOTE 3用左應該超過二年了。連我的紅米1 都仲用緊, 但就庄唔到而家的新BK APP , 因為呢部版本過舊了。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

andyman 發表於 18-8-12 15:15
咁奇怪, 我用紅米NOTE 3 及紅米 6, 都無彈 APPS , 在國內用又無問題喎, 不過我去大陸會用大陸電話卡。NOTE ...

我覺得系我部機有問題。
不過我最主要系比我仔放學時打電話比我,所以其他問題,用唔到都冇大礙!下次唔再買紅米機啦!

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

sheenaho 發表於 18-8-11 22:08
我仔部米成日跌, 跌到MON都裂晒, 但係仲用到.

哈哈,我仔又係,跌左幾次,個mon都裂晒,仲要無左一忽,都仲用到
至於,上面有會員話返大陸用唔到,我仔無問題呀!深圳,北京,惠洲.......好幾度大陸地方,都用得好好!
無彈apps,支付寶,微信都用到.
自拍神棍,用其他都ok,係因為佢mon大,買番小米神棍,方便d,好正,完全無問題.

象牙宮

实惠就用以下:

紅米6

HK$ 999起

小米 A2HK$1999

紅米Note 5

HK$ 1799起

我也用紅米。 反正要求不高, 夠用。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

琥珀宮

JChan 發表於 18-8-12 14:55
幾$?

https://www.fortress.com.hk/zt/product/8-smartphone/p/11764276

琥珀宮

clarawuwu 發表於 18-8-12 16:44
哈哈,我仔又係,跌左幾次,個mon都裂晒,仲要無左一忽,都仲用到
至於,上面有會員話返大陸用唔到,我仔 ...

有無睇過依段片?小米確實犀利

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2278091562217808&id=100000509596635

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 熱血金章

回覆樓主

借post 一問,大陸版小米,裝左google play 後,點先可新增google account ,我攪左好耐都未得

珍珠宮

RT 發表於 18-8-11 19:51
小米麻麻,紅米好用

紅米係簡版,所以BUG多好多 ,用搜尋器多就見分別大。
小米完整版流暢好多,電池續航表現亦比較好。

珍珠宮

tinaleung 發表於 18-8-12 23:18
借post 一問,大陸版小米,裝左google play 後,點先可新增google account ,我攪左好耐都未得
...

其實點解要買大6版?平好多嗎?

首頁

尾頁

跳至