在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

Ivy124 發表於 18-8-23 12:03
你公司個會計超慘囉,有實力又勤力先得10.5K,係年紀大D姐,有咩問題喎~
個Receptionist真係超級離譜,咩都 ...

聽返當日負責見後生女=即HR manager 講,後生女話佢自己A:
識做埋出入口紙張報關(因佢父母有做出入口貿易生意所以識) ,

B: 同埋識用excel 做統計表= HR 覺得佢自然應該識統計埋同事每月遲到分鐘紀錄嘢;

點知返咗3個月後叫佢試用excel 統計"已經有秘書沿用的模式讓佢照著跟" 其中5 位跟單文員經常遲到都嚴重甩漏,所以跟單部眼見這計漏遲到情況即時嚇到脚軟,命令後生女Don't touch 他們任何文件,基本上公司用電子報關,後生女識屁咩,所以跟單文員照舊每晚死OT 到11點半至走得。

公爵府

不可奉告 發表於 18-8-23 21:05

聽返當日負責見後生女=即HR manager 講,後生女話佢自己A: ...
基本上要計同事遲到分鐘哩D係好簡單,都唔洗點識D咩,跟足D就OK啦,咁都跟唔掂死得啦,至於報關,唔識就咪扮識啦,一叫做就知咩事啦,有人撐係唔同D~

複式洋房

YAC0601 發表於 18-8-15 20:38
14K好普通咋喎!fresh grad就可能得。
不過我公司又係請極都未請到人,請到又返幾日就走
...

想問你公司重請人嘛?

男爵府

大C 發表於 18-8-13 00:53
我地比都有14K Up
福利還算不錯~
老闆又好。

什麼post,我做開account。

大宅

大C 發表於 18-8-12 17:05
想問做Hr的媽媽們,通常你地在咩渠道出Post請人?
事源我公司請一位Admin請左成個月。唔知是否渠道有問題? ...

有興趣喎
Pm ok?

首頁

尾頁

跳至