美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

學生時代留低咗D凹凸洞,前排份工壓力大勁爆瘡,轉咗工好左,中西醫夾攻,但有好多印去唔到,各位jm有冇咩去印去凹凸洞方法介紹

大宅

亞豬媽媽 發表於 18-8-12 21:43
學生時代留低咗D凹凸洞,前排份工壓力大勁爆瘡,轉咗工好左,中西醫夾攻,但有好多印去唔到,各位jm有冇咩 ...

飲勁多水,戒奶戒糖,做運動,早啲訓,再去角質,搞掂

禁止訪問

用戶要求終止服務

學生時代留低咗D凹凸洞,前排份工壓力大勁爆瘡,轉咗工好左,中西醫夾攻,但有好多印去唔到,各位jm有冇咩 ...

印我覺得還好
用遮瘕化下妝都已好好

凹凸真係要做醫美
我遲下會搵醫生做Scarlet microneedle RF
到時再匯報

珍珠宮

去暗瘡印可以試perfector 呀,有朋友試話唔錯㗎。

複式洋房

南丁媽咪 發表於 18-8-12 23:30
印我覺得還好
用遮瘕化下妝都已好好

我去過銅鑼灣利園一個診所做Scarlet microneedling 幾好

複式洋房

凹凸洞同暗瘡印做蜂巢皮秒最見效我有個凹凸洞超深之前都試過fotona erbiummicroneedle RF都係改善得好慢,所以我都諗住無得,點知令年朋友叫我試Enlighten蜂巢皮秒結果打一次已超明顯效果我從來都無想過打一次可以咁勁我而家已打左5,竟可好番78成,之前發夢都無諗過可以咁大改善,價錢係貴d$3000 1次,不過超值,好過其它d treatment$1XXX 1次,做10次都不及打1Enlighten,真心推介

大宅

marboy 發表於 18-8-13 19:11
凹凸洞同暗瘡印做蜂巢皮秒最見效,我有個凹凸洞超深,之前都試過fotona erbium、microneedle RF,都係改善 ...

可否PM我,勁想解決呢個問題凹凸洞
期待Christmas!!

用戶要求終止服務

baby_boss 發表於 18-8-13 18:30
我去過銅鑼灣利園一個診所做Scarlet microneedling 幾好

我都揾左皮膚科醫生做,
C6的朋友,所以友情價。
佢話有部新機返,返左我就開波

用戶要求終止服務

凹凸洞同暗瘡印做蜂巢皮秒最見效,我有個凹凸洞超深,之前都試過fotona erbium、microneedle RF,都係改善 ...

想問你做microneedle RF downtime 長嗎?
會紅腫流血嗎?

我皮膚科醫生望完我啲洞話可以做scarlet
不過新機未返未開始,
我依家狂做好保濕,
去美容院做hydrafacial.
希望打好個底

大宅

2024年龍年勳章

芝士王 發表於 18-8-12 22:18
飲勁多水,戒奶戒糖,做運動,早啲訓,再去角質,搞掂

樓上講得咁輕鬆,一定唔係嚴重患者,我就真係咩都試過,貴既平既精華試過哂,之前試試偏方試到敏感最後fd嗌我直接搵專科醫生做微針,原來呢個先係最快同有效既方法

大宅

mooncky 發表於 18-8-13 23:06
樓上講得咁輕鬆,一定唔係嚴重患者,我就真係咩都試過,貴既平既精華試過哂,之前試試偏方試到敏感:crying ...

做微針不如做laser

大宅

南丁媽咪 發表於 18-8-12 23:30
印我覺得還好
用遮瘕化下妝都已好好
好呀TKS

大宅

痛唔痛架?

大宅

mooncky 發表於 18-8-13 23:06
樓上講得咁輕鬆,一定唔係嚴重患者,我就真係咩都試過,貴既平既精華試過哂,之前試試偏方試到敏感:crying ...
做微針搵專科咁誇?有冇咩副作用?會唔會成面血?成效點?可唔可以分享下你搵咩醫生?

大宅

2024年龍年勳章

亞豬媽媽 發表於 18-8-13 23:20
做微針搵專科咁誇?有冇咩副作用?會唔會成面血?成效點?可唔可以分享下你搵咩醫生?
...

我都擔心過出血,所以做咗好多research,我做個隻係scarlet rf,好似係有啲咩射頻經好幼既針射落低層,刺激新嘅骨膠原增新令到皮膚平滑,同埋downtime快好多,晏晝打完夜晚就可以出街食飯。 我個treatment係做5次,而家做左3次已經退到6-7成,我個個係整型專科醫生黎,始終係塊面,都係搵專業人士做好D,雖然係貴D,但一定有效,好過美容院做完成個package 都冇用

大宅

2024年龍年勳章

judypig 發表於 18-8-13 23:14
做微針不如做laser

laser我都有睇過fxxxxl repair 同 restore,d人話repair有用,不過好似火燒咁痛同成面血紅勁耐我唔敢做,restore好多人做過都話效果唔大,不過laser始終都係磨蝕左D皮膚,有D驚整完之後敏感同好易紅,聽人講做完仲可能會反黑,所以先揀Scarlet微針,起碼佢個原理係生D新既骨膠原,對皮膚冇咁傷

用戶要求終止服務

mooncky 發表於 18-8-13 23:50
我都擔心過出血,所以做咗好多research,我做個隻係scarlet rf,好似係有啲咩射頻經好幼既針射落低層,刺 ...

我黎緊都係做呢個
Scarlet fractional microneedle RF
都係皮膚科醫生建議做
佢話預我做十次

原來downtime 咁短
我仲怕出晒血
之前係咪要做多啲保濕先去做會得d?

我好期待快d做
已經開始狂做保濕打好個底

複式洋房

mooncky 發表於 18-8-13 23:54
laser我都有睇過fxxxxl repair 同 restore,d人話repair有用,不過好似火燒咁痛同成面血紅勁耐我唔敢做,r ...

打Fraxel 係好舊,而家最新係打蜂巢皮秒,無火燒感覺,亦唔會磨蝕左D表皮,亦唔會有打Fraxel咁痛

複式洋房

南丁媽咪 發表於 18-8-13 20:43
想問你做microneedle RF downtime 長嗎?
會紅腫流血嗎?

如果針頭長過1.5mm, 會出血, 腫就少少, 效果會好少少, 但downtime要成個星期, 如果針頭短過1.5mm, 唔出血, 但效果一般

首頁

尾頁

跳至