自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

我係果d出去食飯,叫野食成日都係我想食果樣就無,一係賣曬,一係無左。

又例如,我果日好想食某間店既面包,去到就會無得賣果款面包(有時會問個店員,佢都話今日唔知點解咁多人買果款,平時唔係咁)。平時行過明明都會有。唔止係食物,係好多野,我想買果日就會無。一係就直頭果日唔開。

唔係我自己型住,因為呢個情況,係我既朋友同埋老公都好認同成日發生响我身上。

唔係負能量post,純粹覺得幾搞笑同巧合,想知有無jm 都係咁。

珍珠宮

zola 發表於 18-8-12 23:44
我係果d出去食飯,叫野食成日都係我想食果樣就無,一係賣曬,一係無左。

又例如,我果日好想食某間店既面 ...

特別係搭巴士,你唔搭果陣就連續幾架嚟,你想搭果陣就等極都無

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

好少

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我覺得唔好去在意就會冇事,有說不如意事十常八九,既然人人都係咁,遇到都好閒遮。

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

我啊
我型到去間餐廳食signature dish
人地個chef剛剛無做,無人識,叫我下星期可以再去

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

我覺得好食想再去, 通常都會執左笠或者轉左手, 無論在香港還是深圳.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

會啊,專登食某款食物而去果間店,點知坐底話果日冇,好想走唔想食勒
又試過去買米線,居然話停電冇開

男爵府

回覆樓主

1. 試過有晚開OT, 收工打算食餐好少少慰勞自己(間舖成日去),專登去到點知執左。第二日又開OT, 又想食好d,又專登去左一間想食的餐廳,點知搬左。明明兩間舖一星期重響度。

2.收工要搭架不定時的小巴出市區,每次出公司門有九成時間見到架小巴在我面前經過(公司門同巴士站有幾十米距離),每次都目送佢走。諗住追唔到就慢慢行,點知有四成時間響我慢慢行時有第二個小巴飛過,小巴司機見冇人就飛站。

3. 公司同事都幫襯同一個中醫師,包括我老細都係。咁我地收工6:00,中醫師收6:30,我地一定要收工即走先睇得切。咁同事們都唔想睇中醫時遇到老細, 所以專登搵老細遲收工日子去睇。

上個月我第一次幫襯呢個中醫,收工時確定老細遲走我先去,諗住好顺利。點知老細在6:30出現在中醫診所,還是碰上了。想講嘅係同事們去左幾十次都撞不到,我一次就瀬嘢了

男爵府

最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主:

我係去親旅行啲名勝一係就冇開一係就裝修緊總之就去唔到 連相都影唔到

珍珠宮

樓主,我朋友係創業者,有時會擺手作市集,下次擺果陣你去幫襯佢買一件野得嫁啦xd

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

有咁啱得咁橋 有時會咁

侯爵府

twotigers 發表於 18-8-12 23:54
特別係搭巴士,你唔搭果陣就連續幾架嚟,你想搭果陣就等極都無
係,的士由其明顯!

侯爵府

魚兒小寶貝 發表於 18-8-12 23:58
我覺得唔好去在意就會冇事,有說不如意事十常八九,既然人人都係咁,遇到都好閒遮。 ...
其實我ok的,因為太習慣了,有時叫果樣竟然有會驚喜

用戶要求終止服務

回覆樓主

剛點起煙車就來

作詞:林一峰
作曲:林一峰

你有金錢心情消閒 偏時間嫌太短
有足夠空閒消磨得財政赤字
越想不起的越重要
快要放棄便亮起轉機 真玄妙

你最饑寒交集的時刻 雪櫃永遠最空
最需要筆和紙時 方圓百里也欠奉
而手機快快沒電了
還有兩句極重要句子 懸在半空

每當剛點起煙車就來
節目定下日期更改
一刻疏忽了便出意外
最怕挑剔篩選好情人
辛苦揀好才驚覺
最稱心的一位終於趕到
現在誰都不敢愛

遇上傾盆傾盆風雨於忘記帶傘那天
陽光最充沛好日子你看老細嘴臉
誰開的小小大玩笑
答案永遠事後終揭曉 從未對焦

每當剛點起煙車就來
節目定下日期更改
一刻疏忽了便出意外
最怕挑剔篩選好情人
辛苦揀好才驚覺
最稱心的一位終於趕到
現在誰都不敢愛

zola    發表於 18-8-13 08:57

侯爵府

Ashleycorina 發表於 18-8-13 00:00
我啊
我型到去間餐廳食signature dish
人地個chef剛剛無做,無人識,叫我下星期可以再去:w ...
我都有一次好搞笑,等個沙律等左成半個鐘,問侍應,佢話:㕑師發現唔夠材料,走左落街買,所以咁耐。。。

侯爵府

andyman 發表於 18-8-13 00:01
我覺得好食想再去, 通常都會執左笠或者轉左手, 無論在香港還是深圳.
係呀

侯爵府

mariefish 發表於 18-8-13 00:03
會啊,專登食某款食物而去果間店,點知坐底話果日冇,好想走唔想食勒
又試過去買米線,居然話停電冇開:pity ...
我明白!去果度就係為左食果樣野,無就唔知去黎做乜。

侯爵府

Fatjelly 發表於 18-8-13 00:23
我係去親旅行啲名勝一係就冇開一係就裝修緊總之就去唔到 連相都影唔到
我去大三巴無開燈,去鼎泰豐竟然無開。。。

侯爵府

i_love_leslie 發表於 18-8-13 00:21

1. 試過有晚開OT, 收工打算食餐好少少慰勞自己(間舖成日去),專登去到點知執左。第二日又開O ...
太唔好彩了。。。

侯爵府

Angel_Rose 發表於 18-8-13 00:28
樓主,我朋友係創業者,有時會擺手作市集,下次擺果陣你去幫襯佢買一件野得嫁啦xd ...
點解呢?因為貨如輪轉?

首頁

尾頁

跳至