婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

本身我同奶奶關係麻麻,老公今朝忽然同我講話出年我plan旅行時plan帶6299去北京。
聽完,我話:你地報團啦!又吾使煩。
老公:甘你去吾去?
想請教點樣可以等老公吾好再叫我去?我真係吾想去。

男爵府

關係麻麻, 你老公知唔知? 好多年前我老公都同兩老跟團去旅行, 我無同行架, 可能因為大家都知一齊去仲唔開心, 老公無迫我同行, 我有返工, 可能用類似請唔到假做藉口!

大宅

leungsyhk 發表於 18-8-13 10:20
關係麻麻, 你老公知唔知? 好多年前我老公都同兩老跟團去旅行, 我無同行架, 可能因為大家都知一齊去仲唔開 ...

知丫,甘佢問我,我又驚直講我吾去佢會吾開心,我講話叫佢地跟團羅。
佢之前都有講過話想同6299去,我都話好丫,你地去啦!

男爵府

如果佢知, 可能都係想問多次問清楚, 兩公婆, 直接講算啦! 無謂想太多, 我都只會答, 好呀! 你地跟團, 我仲會幫佢地睇埋報咩團, 費事老公覺得我會為咗佢地去旅行我會唔開心!

男爵府

你叫佢自己幾條友天倫樂咪算囉
你自己唔去咪當放下自己假啦,仲好

子爵府

回覆樓主:

去就實要去一次架啦。跟團你煩少好多嘢!啲嘢唔啱食: 搵領隊;啲景點好悶:搵領隊;酒店咁差嘅?唔係我book,你同旅行社講啦!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

C6呢2年同6299姑仔一家去旅台灣及日本,我都冇參與同行,佢哋一家人自己去

大宅

如果我c6咁問我,我會好直接同佢講我唔去,就算係ftm都唔去。唔好比幻想佢,佢以為你會去,唔好比佢諗多左。我會叫佢地玩得開心d!

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

chanchan11111 發表於 18-8-13 10:38
知丫,甘佢問我,我又驚直講我吾去佢會吾開心,我講話叫佢地跟團羅。
佢之前都有講過話想同6299去,我都話 ...

答~ 等我都得閒諗下同自己阿爸阿媽去邊度先
總有離別的時候

複式洋房

chanchan11111 發表於 18-8-13 10:02
本身我同奶奶關係麻麻,老公今朝忽然同我講話出年我plan旅行時plan帶6299去北京。
聽完,我話:你地報團啦 ...

如果for觀光,我覺得北京係跟團好!
事關我同朋友兩個後生既,都覺得攰!
我係因為追星...睇演唱會先自己去!

因為北京d路真係大,路長!大部份觀光排隊買飛安檢都好攞命!

如果有d年紀....我真心覺得北京要跟團!

完全唔係台灣咁...可以舒服

男爵府

回覆樓主

唔會去。叫佢同6299玩得開心d啦!
關係未反面既會資助旅費心意心意。

男爵府

chanchan11111 發表於 18-8-13 10:02
聽完,我話:你地報團啦 ...

有無做野?有既話公司有大project攞唔到假

翡翠宮

答佢無假咪得
比我幫佢報埋團比埋團費一了百了等佢地玩得開心唔好煩我.

大宅

HiPP勳章(1)

sorry請唔到假

水晶宮

leungsyhk 發表於 18-8-13 10:45
如果佢知, 可能都係想問多次問清楚, 兩公婆, 直接講算啦! 無謂想太多, 我都只會答, 好呀! 你地跟團, 我仲 ...

唔好主動幫佢睇,唔係個團有咩唔好又有位入

最好係佛系:你問我我會比意見,但唔會主動攪

男爵府

回覆樓主

關係ok會去,擺明都唔妥大家又唔開心去嚟做乜,佢地都係想同個仔去,我都會直接同老公講叫佢同兩老去親子遊,唔好製造咁多火線喇,記得唔好參與任何意見,免得有野比人講,個老公識做既都唔會叫你去啦,去到大家黑口黑面去嚟做乜!

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

Chowying 發表於 18-8-13 18:10
答~ 等我都得閒諗下同自己阿爸阿媽去邊度先

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我99今年年頭時已經成日明示又暗示咁表示想成家人一齊去旅行!仲要講明想坐飛機個D!我C6話今年同佢地去,我就講今年阿仔搵小學呀!要留返D假比佢,直接拒絕!之後佢話咁出年先就黎到出年,要諗定D籍口推先得

複式洋房

回覆 chanchan11111 的帖子

味同佢講你要飲、要返工、姨婆姑姐生日

複式洋房

但我覺得直接同佢講驚玩得唔開心就最好

首頁

尾頁

跳至