自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

想問有無人都試過自己個小朋友杜牙根,我個仔有1隻牙生牙瘡牙醫話要杜牙根,但6歲甘細小朋友頂唔頂得順杜牙根架,本人未試過但聽落好似好痛甘 所以仲爭扎緊做唔做好!

珍珠宮

Caroltsoi88 發表於 18-8-13 12:54
想問有無人都試過自己個小朋友杜牙根,我個仔有1隻牙生牙瘡牙醫話要杜牙根,但6歲甘細小朋友頂唔頂得順杜牙 ...

打麻醉痛一下囉。 都要杜架,唔杜食都食唔到仲痛

伯爵府

Caroltsoi88 發表於 18-8-13 12:54
想問有無人都試過自己個小朋友杜牙根,我個仔有1隻牙生牙瘡牙醫話要杜牙根,但6歲甘細小朋友頂唔頂得順杜牙 ...

我仔係牙科補健杜左 姑娘好好 冇問題 七歲
開開心心又一天

洋房

HAPPY_YY 發表於 18-8-13 12:56
我仔係牙科補健杜左 姑娘好好 冇問題 七歲

想問牙科保健都會幫佢打麻醉藥嗎?做完過後係5係都5痛

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我女都係牙科保健做, 要打麻醉藥
姑娘好好耐性, 手勢好
做完佢又無咩野喎

伯爵府

Caroltsoi88 發表於 18-8-13 14:11

當然會
開開心心又一天

伯爵府

Caroltsoi88 發表於 18-8-13 14:11

做完唔會痛

開開心心又一天

洋房

HAPPY_YY 發表於 18-8-13 14:32
做完唔會痛

謝謝你

子爵府

回覆 Caroltsoi88 的帖子

我見我個仔係牙科保健度 做杜 牙根.[上年做,做左3隻] 唔係打一枝枝個D麻醉針架喎.

係咬住舊棉花之類. 個舊野就有D麻醉成份既藥係度.~

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

我仔捱緊等牙科保健

洋房

quincy00 發表於 18-8-13 17:17

我見我個仔係牙科保健度 做杜 牙根.[上年做,做左3隻] 唔係打一枝枝個D麻醉針架 ...

你仔甘勇敢一次過做3隻,甘佢有無話痛唔痛

子爵府

唔係, 分開三次做...

佢D牙好嚴重下......點解可以蛀得咁勁.

有一隻已經補/杜唔到.. 只得脫..

洋房

bb鼠 發表於 18-8-13 17:19
我仔捱緊等牙科保健

我都希望可以等9月開學先去牙科保健做,所以想問吓大家去牙醫到做好定去牙科保健到做好,佢剛拔左隻牙,所以唔想佢又要受杜牙根既痛!(emoji)

伯爵府

好媽媽勳章

Caroltsoi88 發表於 18-8-13 17:23
我都希望可以等9月開學先去牙科保健做,所以想問吓大家去牙醫到做好定去牙科保健到做好,佢剛拔左隻牙,所 ...

我仔又係9月小一,上次睇醫生脫咗一隻,另外仲有幾隻要杜,杜一隻好貴呀醫生叫勤d刷牙,希望可以捱到學童保健

子爵府

回覆 bb鼠 的帖子

唔好捱.. 如果嚴重既話真係拿拿林去睇..

因為真係蛀得好快..

我個時就係等..等到有隻牙補/杜唔到.. 要脫..

tsung    發表於 19-1-24 20:34

洋房

quincy00 發表於 18-8-13 17:22

唔係, 分開三次做...

我仔係因為太鐘意食生果,一日分太多次食,所以先攪到甘樣,醫生都話好少係因為食生果食到爛牙!

洋房

bb鼠 發表於 18-8-13 17:27
我仔又係9月小一,上次睇醫生脫咗一隻,另外仲有幾隻要杜,杜一隻好貴呀醫生叫勤d刷牙,希望可以 ...

你仔杜牙根時痛唔痛,係唔係打左麻醉藥就做既過程唔痛

子爵府

同我個仔一樣.. 又係勁仲意食生果,,食正餐又勁慢!!

SORRY.我岩岩未講.. 杜牙根係唔痛既. 因為麻醉左..

佢地係驚. 多過痛..同條喉吸水個條.. 擺落佢地個口又唔舒服.

整完, 過晒麻醉.. 我再問佢地痛唔痛? 佢都話唔痛!

子爵府

Caroltsoi88 發表於 18-8-13 17:23
我都希望可以等9月開學先去牙科保健做,所以想問吓大家去牙醫到做好定去牙科保健到做好,佢剛拔左隻牙,所 ...
想問你小朋友佢拔左邊隻牙? 大牙?

伯爵府

2024勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

回覆樓主

我仔有隻大牙柱得大,牙醫叫脫/杜牙根,請問小一牙科保健係一開學就有架喇?

首頁

尾頁

跳至