婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

Miulo 發表於 18-8-14 13:06
你都好奇怪,老公出差,你有事佢都救唔到你啦,你覺得唔舒服,你就應該同娘家講。你話你見暈,你又識得叫老 ...

樓主都好公主(emoji)下!
做媽媽要堅強獨立些啦!
成件事睇唔到奶奶的行動,就因佢講的說話否定佢?
而且佢的說話唔覺有問題!
因為佢眼見的新抱係無事,但遠方的仔佢睇唔到,關心下都正常!

奶奶一聽你有事即時出現左,佢唔關心你都唔會出現!
來到你無事無干,仲行開左,咁佢當然係嬲嬲地,覺得你玩野啦!你有無客氣地表示唔該佢過來?

如果老公出差,又怕身體唔好,同娘家商量可否回家住幾日或者家人來陪下你?

很多事都可以有好多解決辦法!

大宅

回覆樓主

今日佢點對你,你日後咪點對返佢。
到時佢就叫自作自受,
唔好動氣,身體要緊

伯爵府

車厘子芒果 發表於 18-8-13 23:29
我依家懷孕7個月,老公出外工幹,我剛剛返屋企時見好暈所以打長途俾老公,如果我哋傾傾下我冇咗反應就幫我 ...

換著我,我會搬返娘家住,起碼自己阿媽都著緊

珍珠宮

樓主有D自我中心,99好無辜

伯爵府

同意大家睇法,我都唔覺樓主奶奶冷血,反而覺得樓主玩野,入lift前唔講聲令人誤會,樓主奶奶巳即趕來,冷血極有限了。其實大家基本上冇血緣關係你只嫁比佢個仔,根本唔應該對奶奶有甚麼期望了,如果你擔心暈,暫時搬回娘家咪仲好,點解唔返去住呢?

別墅

美之選468 發表於 18-8-14 00:32
你不是她的女兒....話之你死 !

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至