想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

已經5次iui, 2次ivf都失敗,完全唔著床

我AMH 好低,究竟我可以做乜❓會是免疫問題嗎?定卵既質素太差

我已經睇同一個中醫九個月,一星期針灸兩次

尋日知道ivf 失敗,爆喊,挨左好多針,請左好多假,用左好多錢,日日飲兩次針藥,咁辛苦都係得個吉

超級低落,好想放棄

大宅

Sara0900 發表於 18-8-14 06:56
已經5次iui, 2次ivf都失敗,完全唔著床

我AMH 好低,究竟我可以做乜❓會是免疫問題嗎?定卵既質素太差

你係香港做?你本身乜事要做iui ?

男爵府

回覆樓主:

另類方法,去求支簽睇下咩年咩月先做會成功。

複式洋房

回覆 Sara0900 的帖子

我情況同你一樣,二次iui,一次ivf,都係失敗,我amh都好底0.75,現在試緊另類療法,ivf後的經期由勁多血塊,到今次冇哂,身體機能慢慢提升。我會再接再勵,年尾再試次ivf

複式洋房

我情況同你一樣!IUI 三次,Ivf 一次,自己仲小產過兩次,仲要係兩年內發生!

放棄?我知道我地大家都唔會放棄!

以我老公講既!最主要唔好傷到身體,因為我地既身體仲要照顧遲來既bb!

加油呀!累既去旅行放鬆下,身體唔好再揾中醫調理!
(我都係前兩日知道失敗😜)

複式洋房

我想請問其實AMH係代表著什麼?因為我都有驗喔!我係診所驗,然後醫生就咁打電話解釋報告好好,然後就郵寄報告俾我。能請問大家嗎?

複式洋房

回覆 kevinkazumi 的帖子

我忘記講 我有37歲多喔!

別墅

Dalkishan 發表於 18-8-14 08:48
你係香港做?你本身乜事要做iui ?

係香港,因為試左一年唔得所以iui
但之後發現AMH好低

別墅

Bicanna 發表於 18-8-14 08:52
另類方法,去求支簽睇下咩年咩月先做會成功。

我唔係好信呢d 野... 但唔知自然療法得唔得呢

別墅

wahsuesue 發表於 18-8-14 11:46

我情況同你一樣,二次iui,一次ivf,都係失敗,我amh都好底0.75,現在試緊另類療法, ...

可唔可以分享下用咩另類療法呢❓
我完全無晒方向

別墅

kingken0627 發表於 18-8-14 14:31
我情況同你一樣!IUI 三次,Ivf 一次,自己仲小產過兩次,仲要係兩年內發生!

放棄?我知道我地大家都唔會 ...

一齊加油!

大宅

Sara0900 發表於 18-8-14 22:03
係香港,因為試左一年唔得所以iui
但之後發現AMH好低

你會吾會去台灣check 下係乜問題先?
而且去台灣做ivf 成功率又高d,價錢又平d~

別墅

回覆樓主:

之前有個post 兩次ivf失敗 之後驗出原來免疫問題
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21776628

複式洋房

通穴位治療通過手法與經絡相互結合,調節我氣血的運行,改善我的宮寒問題,對我有很大幫助,希望你可試下

別墅

Dalkishan 發表於 18-8-14 22:24
你會吾會去台灣check 下係乜問題先?
而且去台灣做ivf 成功率又高d,價錢又平d~
...

仁安話因為AMH 太低...
可能會去台灣試下...
其實台灣成功率大概幾多❓
仁安話佢地有30%

別墅

dettol75 發表於 18-8-14 23:18
之前有個post 兩次ivf失敗 之後驗出原來免疫問題
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread& ...

多謝你,可能真的和免疫有關,但香港有地方檢查嗎?

別墅

wahsuesue 發表於 18-8-15 13:50

通穴位治療通過手法與經絡相互結合,調節我氣血的運行,改善我的宮寒問題,對我有很 ...

自然療法❓

大宅

Sara0900 發表於 18-8-16 22:16
仁安話因為AMH 太低...
可能會去台灣試下...
其實台灣成功率大概幾多❓

我amh 都好低,但我岩岩見左醫生,佢話成功率都有5成以上~但你仲有無其他問題?如果有,又可能低d

別墅

Dalkishan 發表於 18-8-16 22:22
我amh 都好低,但我岩岩見左醫生,佢話成功率都有5成以上~但你仲有無其他問題?如果有,又可能低d
...

無其他問題,仁安話正常無問題先有30%, 我呢d AMH 咁低,仲要放一粒胚胎既,成功率再低...
你50%係香港❓
我AMH 真的好低,只有0.48

複式洋房

Sara0900 發表於 18-8-16 22:25
無其他問題,仁安話正常無問題先有30%, 我呢d AMH 咁低,仲要放一粒胚胎既,成功率再低...
你50%係香港❓
...

加油!

首頁

尾頁

跳至