自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

2星期前去洗牙,醫生檢查到上排2隻智慧齒已經出齊,好穩定不過下排左右2隻橫生,只見到少少牙面,右邊果隻好大隻仲要好接近神經線,
醫生話要開刀剝,佢話佢冇信心做!!!怕開錯刀會影響我舌頭神經線同影響嘴唇會冇感覺!!!
嚇死我啦!!! 各位我應該點做? 搵咩醫生先岩? 大概幾錢?

男爵府

畀面勳章

sstephanieyl 發表於 18-8-14 15:28
2星期前去洗牙,醫生檢查到上排2隻智慧齒已經出齊,好穩定不過下排左右2隻橫生,只見到少少牙面,右邊果隻 ...

叫佢寫紙去政府,我都係咁,診所唔做。
大約九個月剝咗,開刀唔痛,隻牙很完整。

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

回覆樓主:

睇字面都好驚嚇
應該會拍片睇到……
醫生自己都講無把握……會仲驚
唯有搵多個睇下

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

momodolop 發表於 18-8-14 15:33
...

男爵府

回覆樓主

上次我爸係政府醫院住隔離床個男人,一次過剝四隻智慧齒,要全身麻醉,佢話有危險性,住咗三日醫院,不過唔知點樣收症。
你試下問問醫院
[img align=left]aal[/img][url=[img align=left]aal[/img]][img align=left]aal[/img][/url][img align=right]C:\Documents and Settings\Angie\My Documents\photo~Ivan[/img]

男爵府

畀面勳章

AAl 發表於 18-8-14 15:36
上次我爸係政府醫院住隔離床個男人,一次過剝四隻智慧齒,要全身麻醉,佢話有危險性,住咗三日醫院,不過唔 ...

四隻
我二隻都要分二次,隔一個月。
醫生仲問我一次過剝,你點食嘢。

男爵府

momodolop 發表於 18-8-14 15:39
四隻
我二隻都要分二次,隔一個月。
醫生仲問我一次過剝,你點食嘢。

佢只能飲流質的飲料,佢見我爸食飯話好肚餓 幾日唔食得嘢,我見佢飲葡萄適
[img align=left]aal[/img][url=[img align=left]aal[/img]][img align=left]aal[/img][/url][img align=right]C:\Documents and Settings\Angie\My Documents\photo~Ivan[/img]

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我C6係去排菲臘牙科 睇完話收佢症 之後再等安排入瑪麗 全身麻醉剝晒4隻

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

sstephanieyl 發表於 18-8-14 15:28
2星期前去洗牙,醫生檢查到上排2隻智慧齒已經出齊,好穩定不過下排左右2隻橫生,只見到少少牙面,右邊果隻 ...
太接近神經線要搵口腔頜面專科,你牙醫無介紹醫生俾你?

大宅

回覆樓主

疼唔疼?我同你情況一樣。看兩個牙醫都說唔疼唔好理住。

洋房

回覆 momodolop 的帖子

私人執業的診所可以寫轉介信架? 我怕我又發炎痛死要等好耐!

洋房

Lihoma 發表於 18-8-14 16:11
太接近神經線要搵口腔頜面專科,你牙醫無介紹醫生俾你?

佢話可以搵佢師兄做,好求其咁答我,但係我又想睇定d先

洋房

TripleLFamily 發表於 18-8-14 16:11

一時時,上一次痛係2星期前,因為痛所以去洗牙同檢查牙齒,一痛就成2、3個星期,唔知幾時又痛過

大宅

回覆樓主

搵專科mock
我之前都係咁,專科mock。2年前好似6千左右一隻。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

TripleLFamily 發表於 18-8-14 16:11
係囉, 無痛無爛我無理佢
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

大宅

girlbear 發表於 18-8-14 16:08
我C6係去排菲臘牙科 睇完話收佢症 之後再等安排入瑪麗 全身麻醉剝晒4隻

請問你先生由收症到剝大約等左幾耐呀?我都想去整牙

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

尼加拉瓜 發表於 18-8-14 16:46
請問你先生由收症到剝大約等左幾耐呀?我都想去整牙

差唔多三個月 如果你隨時都得可能快啲 因為有位嘅話 姑娘會比電話問即日可否入院
老公要返工 打咗二次先入去剝

大宅

girlbear 發表於 18-8-14 16:50
差唔多三個月 如果你隨時都得可能快啲 因為有位嘅話 姑娘會比電話問即日可否入院
老公要返工 打咗二次先 ...

咁都唔係等好耐,唔該晒你先

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

girlbear 發表於 18-8-14 16:50
老公要返工 打咗二次先 ...

謝謝資料

翡翠宮

momodolop 發表於 18-8-14 15:33
...

我家人排政府要2020年

首頁

尾頁

跳至