自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2023年兔年勳章 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

n年前新聞講過有孔雀石綠後已經冇食,咁多年後嘅今日都仲有問題。

今次最有趣係,大部份人都覺得最cheap嘅雞寶冇事,反而高檔超市嘅貨有問題

https://topick.hket.com/article/2137630/冰鮮桂花魚鮮白鱔含致癌孔雀石綠%E3%80%80屯門超市桂花魚超標3.5倍?mtc=10012

大宅

回覆樓主

死啦上個禮拜先食完

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

珍珠宮

回覆樓主:

我好鐘意食

近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

我以前好鍾意食,但有人做呢行同我講
呢種魚唔食得,無孔雀綠都有好多激素。

象牙宮

回覆樓主:

唔係掛,係好食,不過而家都幾貴,同一個價錢買到青班仔

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

Ashleycorina 發表於 18-8-14 16:41
...

咁買咩魚好呀

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Ashleycorina 發表於 18-8-14 16:41
...

仲有咩魚都係少吃為妙?
放下自在

珍珠宮

王國教室勳章

cattz288 發表於 18-8-14 16:47
仲有咩魚都係少吃為妙?

我最記得呢種,因為以前成日食水煮。
佢話養的都要少食啊,衰過海魚的污染

珍珠宮

王國教室勳章

IamDirector 發表於 18-8-14 16:45
咁買咩魚好呀

佢話養的衰,海會有污染,不過都好過養。
我聽佢講,唔好不斷重複同一種魚,唔好再日日食魚。

寶石宮

回覆樓主:

已經冇食好耐

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

都唔知食乜好?

男爵府

我的育兒心得勳章 熱血勳章

回覆樓主

好耐冇食過桂花了,近年鍾意食寶石鱸,超好味

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

IamDirector 發表於 18-8-14 16:45
咁買咩魚好呀

同問

翡翠宮

回覆樓主:

bk jm講過桂花魚好多激素又有孔雀石绿,已经唔敢食

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Ashleycorina 發表於 18-8-14 16:52
佢話養的衰,海會有污染,不過都好過養。
我聽佢講,唔好不斷重複同一種魚,唔好再日日食魚。

我仔鍾意食黃立䱽, 成曰叫我買
放下自在

珍珠宮

回覆樓主

呢兩年真係多翻好多人食桂花

珍珠宮

bb2 發表於 18-8-14 16:56
bk jm講過桂花魚好多激素又有孔雀石绿,已经唔敢食

還有多寶魚
這兩種都無買

珍珠宮

王國教室勳章

cattz288 發表於 18-8-14 16:56
我仔鍾意食黃立䱽, 成曰叫我買

輪住食吖,我女都係獨愛幾種魚,但唔理佢,要輪住食咋

象牙宮

Ashleycorina 發表於 18-8-14 16:58
輪住食吖,我女都係獨愛幾種魚,但唔理佢,要輪住食咋

好哇~謝謝
放下自在

首頁

尾頁

跳至