自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

至愛朱古力 發表於 18-8-15 01:58

我剛跟團去玩6日,實際玩4日,都玩左好多野,去左好多地 ...

我們上年暑假去黃金海岸,行程與你的一樣。幾好玩,不太辛苦。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

公爵府

回覆樓主:

只留gold coast一個地方我覺得ok,我平時時去都幾留4-5日左右就飛第二個省玩。

侯爵府

回覆樓主:

我明年都想去1個星期, 邊個city未定, 但我未去過, 邊個city都1冇所謂, 睇下到時有平機票

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cinda72. 發表於 18-8-15 01:53
我冇去過澳洲,但長途機,落機都散散地,冇逗留一星期以上,呢d州車勞頓唔多值啦
...

都唔係,我果次去悉尼
凌晨機,去到中午左右, 我當果時day 1
都好夠時間

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

007~sa 發表於 18-8-15 02:55
澳洲係夜晚上機 同時間訓喎
睇城市澳洲坐11小時正常不會jet lag
但如果坐6.5小時去gmt+4既國家會有

係咪中東果d?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

19841984 發表於 18-8-15 00:24
C6係果d對住個海,食三個小時下午茶的人
留三日,可以冇咩地方去過

黃金海岸景靚空氣好,Hea幾日都ok嘅

男爵府

cinda72. 發表於 18-8-15 00:18
計埋jet lag,去黎仲咩呀?

澳洲時差只係2個鐘,夏天3個鐘

BeBe媽媽    發表於 18-8-15 08:53

伯爵府

回覆 19841984 的帖子

我C6都係呢類......總之佢要住好酒店就OK。去親旅行朝朝成11:00後先可以離開到酒店

剛剛暑假去左GC,足7日既。
都有好多無聊時間....我小朋友不好機動遊戲,
所以都好Hea,佢有水,有沙已經超夠玩
以下係我哋去左既地方.....
Movie world ( 睇車表演,然後hea,多)
Currumbin WildLife ( 抱樹熊 及坐小火車 )
Byron bay ( 超靚景,忘不了 )
Wet'n wild ( 個仔玩水到關門 )
Spring brook ( 我7月去,無水,又凍,不值得 )
Surfer paradise ( 玩沙 玩足2天 )
天堂農莊 ( 訂左飛,但最後沒入場 )

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主

黃金海岸我去過幾次,絕對可以望住個海邊到都唔洗去!

男爵府

回覆樓主

我都好期待去GC, 我已買左過年機票去,頭尾10日仲要轉機,實質得6定7晚酒店,會住Brisbane 同GC!第一次坐咁長途機,希望好玩啦!

珍珠宮

19841984 發表於 18-8-15 02:49
請問每位幾多錢?

果啲同你describe 你老公習慣係兩回事喎
再者,上旅行社網有行程有價錢

珍珠宮

如果係咁,去屯門個黃金海岸就得啦! 平好多添。

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

冇問題丫!
兩個大人剩去黃金海岸已足夠,hea下仲舒服。真心5明做放假旅行啫,為乜仲要搞到自己甘忙又辛苦。

翡翠宮

回覆樓主:

最少去多3日啦,洗費咁貴去多2日抵d呀。

翡翠宮

唔好去囉

侯爵府

19841984 發表於 18-8-15 00:14
坐飛機用左兩日
在surfers paradise hea 幾日就走
算不算攞苦來辛?

趕架... 上次我去8日都覺得趕... 純陽光海灘, 星馬泰都有, 唔晒去咁遠...

公爵府

如果focus係個海,近近地東南亞都大把地方揀,慳唔少錢同時間。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我試過,係辛苦架,但因為好想同小朋友去黃金海岸玩所以都照去
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

cinda72. 發表於 18-8-15 01:53
我冇去過澳洲,但長途機,落機都散散地,冇逗留一星期以上,呢d州車勞頓唔多值啦
...

知唔知道jet lag 點解?

男爵府

回覆樓主

Gold Coast 好細咋,六日夠玩

首頁
12345...6

尾頁

跳至