懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

自6周起,每朝六點左右就要起身去廁所,然後到咗第8周,5點就要起身去廁所,到依家10周,兩點半就急醒咗,想問呢個情況係咪要一直持續?係咪正常?
真係極度影響睡眠質素,已經係臨瞓前2.5小時唔飲水,口渴都係濕下咀就算,呢幾日返工真係眼瞓到傻

子爵府

rosepig 發表於 18-8-15 09:47
自6周起,每朝六點左右就要起身去廁所,然後到咗第8周,5點就要起身去廁所,到依家10周,兩點半就急醒咗, ...

有時一晚去3次

複式洋房

musiccisum 發表於 18-8-15 10:03
有時一晚去3次

嘩,真係會崩潰,大概幾周會咁密,想有啲心理準備

別墅

自6周起,每朝六點左右就要起身去廁所,然後到咗第8周,5點就要起身去廁所,到依家10周,兩點半就急醒咗, ...

你6周可以訓到6點咪好囉,我6周時開始就2點或3點咁急,10周時就先可以5點

複式洋房

回覆 rosepig 的帖子

我每晚大概2-3次,真係好影響睡眠質數,有時睡着一個小時就急尿醒。

子爵府

rosepig 發表於 18-8-15 10:06
嘩,真係會崩潰,大概幾周會咁密,想有啲心理準備

唔好知唔好諗

複式洋房

回覆樓主

我由5w開始 每晚四次!訓九個鐘 去四次,依家14w都三至四,九點後飲小啲水就兩次
忍耐,一切都好值得

男爵府

我都係,點解會半夜去2次既,早上又有,其間無飲水喎,只係晚飯飲2碗湯

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

咁你都去得幾頻繁吖,我果時候系到後期,先需要起兩次身,而且我都比較快咁可以訓番

複式洋房

sweetilife 發表於 18-8-15 10:08
你6周可以訓到6點咪好囉,我6周時開始就2點或3點咁急,10周時就先可以5點
...

即係你有改善喎,依家覺得瞓到5點係好奢侈

複式洋房

Micaelag 發表於 18-8-15 10:13
回覆 rosepig 的帖子

我每晚大概2-3次,真係好影響睡眠質數,有時睡着一個小時就急尿醒。 ...

你大概幾周開始要2-3次?

複式洋房

Gloria22sen 發表於 18-8-15 10:23
我都係,點解會半夜去2次既,早上又有,其間無飲水喎,只係晚飯飲2碗湯

同疑問,點解咁易急,同埋個容量係同日間一樣咁多咁,都唔明水從何來,晚飯只敢飲一碗湯

複式洋房

我要做媽媽 發表於 18-8-15 10:23
咁你都去得幾頻繁吖,我果時候系到後期,先需要起兩次身,而且我都比較快咁可以訓番 ...

要典好耐先瞓得返,呢個最痛苦

珍珠宮

回覆樓主

初期同後期都好尿頻啊,一晚三次都有。但每次屙得好少,就係有尿急感覺

大宅

我都去得好密,我10點幾就上牀就寢,12點幾去一次,兩三點又去一次,四五點又去一次,六點又去一次......整晚就這樣過了。

幸好已把工作辭掉,我天天都沒有精神,白天只能睡到半小時左右,好辛苦。

別墅

Kairisins 發表於 18-8-15 10:17
我由5w開始 每晚四次!訓九個鐘 去四次,依家14w都三至四,九點後飲小啲水就兩次
忍耐,一切都好值得
...

萬分敬佩!

大宅

不過我不會限制自己喝水,因為真的口渴,而且懷孕期人體需要更多水份。
水喝多了就要去多點廁所,沒辦法。

別墅

rosepig 發表於 18-8-15 10:30
即係你有改善喎,依家覺得瞓到5點係好奢侈

係呀,開頭無睇鐘,後來習慣左去完遲所就睇鐘。最近唔係夜尿問題啦,變左係唔可以平躺,要左側訓,腰又痛,好唔慣訓得仲差

男爵府

初期每一個鐘去一次,到左十幾週以後好啲兩三個鐘

大宅

回覆樓主

我十週,依個星期去密左,兩三次,好在去完訓得返
但朝早九點幾叫完老公起身就要訓到中午先得,好彩辭左工,好難想像要返工點頂,平時落街行下一個鐘已無電返屋企
去覆診就好少少,有老公陪頂到兩三個鐘

首頁

尾頁

跳至