自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

條友話我打佢尖 其實我地係同時去緊個扶手電梯 咁佢推住架車行得慢 我咪快2步 點知佢突然衝前 我都讓返佢先 然後佢無啦啦話我打尖 我都唔出聲
點知佢話“你呢啲人小丑黎”
我即刻話"我已經無出聲啦wo"
佢就著左咁話“你呢啲人讀咁多書都無用”

其實果下我想串返佢“都好過你做運輸” 但又驚佢傻起上黎打我 但條氣又唔順

你地會唔會同呢啲人嘈

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

對方 ,我會避開。

男爵府

回覆樓主:

香港太多人痴線,我唔會同佢嘈。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

梗係唔會啦!點知佢有冇收埋把刀架

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

其實快一步慢一步啫,照睇佢本身的確行係你前面,但你態度以人哋做運輸同痴線為前題,相信當時人會感受到

放鬆d,人都開心d

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主

緊係唔會同佢嘈啦!

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

唔會,我條命好貴,我個仔仲好細

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔會同人嘈,香港多病人

男爵府

MM2H 發表於 18-8-15 11:36
其實快一步慢一步啫,照睇佢本身的確行係你前面,但你態度以人哋做運輸同痴線為前題,相信當時人會感受到

...

其實一開始一開始我完全無出聲 任佢鬧 因為果下分唔到對錯 但佢講到我係小丑 我就忍唔住
仲話我讀書讀到咁 我先嬲想話返佢做運輸 不過我都無咁講出口 但佢話我小丑係講出口的

珍珠宮

王國教室勳章

ValerieBaBa 發表於 18-8-15 11:33
香港太多人痴線,我唔會同佢嘈。

X2
我試過,我唔會回應,我又唔慣同人嘈,好核突
我見過人嘈交,突然間發狂狂打對方,博唔過,嗌贏左佢都唔會覺得開心。

水晶宮

回覆樓主

唔會嘈。行快D算
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實佢推住架車我會讓佢先, 因為驚佢响我後面撞到我
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

珍珠宮

kitlinggloria 發表於 18-8-15 11:28
條友話我打佢尖 其實我地係同時去緊個扶手電梯 咁佢推住架車行得慢 我咪快2步 點知佢突然衝前 我都讓返佢 ...

見到勞動人民,喼神,B車上扶手梯,我會讓3級......

大宅

回覆樓主:

咪同佢嘈, 而家一街顛佬
我見過有個女人同個傻既係到嘈俾人吐口水, 真係無仇報

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

話明痴線,嘈完對方都唔會明,慳番啖氣好過

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

brindlewin 發表於 18-8-15 12:56
見到勞動人民,喼神,B車上扶手梯,我會讓3級......

我喺自動彈開幾級

伯爵府

回覆樓主

唔會,最驚人癡線

琥珀宮

我唔會出聲,上次我遇到個西裝鬼佬,又係以為我打尖,大佬呀我趕時間自己行快兩步都唔得架,個條直路嚟架,有咩話打唔打尖呀,呀西裝鬼佬從後而上突登撞開我,怕鬼咗佢條路其實好闊架我行開去其他邊位繼續行,跟住行到有個位要開門,個度有幾度門既都係通往同一方向,條友係我準備開門時得突由佢面前度門行去我度門度一手開咗少少攝入去,痴X花,真係小器又恐怖,但重點係我無打佢尖呀,男人之家小器到一個點

男爵府

vivibabyvivi 發表於 18-8-15 11:35
梗係唔會啦!點知佢有冇收埋把刀架

我好怕係街d痴線佬跟住我行

我之前係mtr station見過有個痴線佬係咁大叫, 一路跟住個女仔, 又'big'佢去wall到唔比個女仔走....

我同媽媽係tst街行, 試過有痴線佬追住大叫, 話我同媽媽走佬唔理佢

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

最近睇套韓劇
有個阿太揸車,見前面行得慢就爬佢頭
對方追上嚟隔住窗話佢爬頭
阿太唔抵得話返佢轉頭
結果原來個人係精神病,收埋把槍係車
呯一聲向住阿太開槍
雖然係做戲,但唔排除有人癲起上嚟控制唔到自己
唯有自己eq高啲

首頁