自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

宜家香港寬x續約咩價?家屋上網,唔連電話

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

都想知

大宅

回覆樓主

我本來$158/100mb,唔連家居電話,宜家續約要$179

大宅

hashtag影視迷勳章

回覆 clarisselui 的帖子

我合約至9月底, 上星期續約$188 私樓 (1000M + 家居電話 + mytv super + 30min IDD)

大宅

ivylouie 發表於 18-8-16 00:35

我合約至9月底, 上星期續約$188 私樓 (1000M + 家居電話 + mytv super + 30min I ...

咁多嘢先$188,仲要有1000mb,所以我覺得我續約$179得個WiFi 蛋同一個WiFi 好唔抵,mytv super我上次續約已經送咗比我哋

洋房

我本身都係$158最近打黎話要$19x. 我真心有啲想轉去smT

大宅

arsa89 發表於 18-8-16 01:05
我本身都係$158最近打黎話要$19x. 我真心有啲想轉去smT

我朋友話smt都幾好, $138/1000mb

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

回覆樓主

我上個月中續約$138 (1000M + mytv super 機頂盒)

wcpcelia    發表於 18-8-16 09:21

珍珠宮

本來用開500M + Tel = $108
一來開口就要17X - 18X (36 / 24mth contract)

只係跟埋個爛鬼SUPER基本版,
HFT禮券400 (去BKmall買, 6幾折有交易啦)
外遊wifi蛋租用好似係送10日使用, 合約期內可分兩次用

於是打上去要求約滿終止服務

之後過幾日login就見到限時優惠plan

公/居plan BB+MyTV+ 室外Wifi熱點
做緊98 / 118 / 138 for 100-200 / 500 / 1000M

要埋家居電話+$20 跟30mins IDD
(IDD: +30 = 100mins, +40 = 200mins)

雖然聽過有人話交cut form後 last 一日 才續
可以續返淨100M 68定78 唔跟SUPER

不過比較少見的啦

wcpcelia    發表於 18-8-16 09:22

子爵府

mingaga 發表於 18-8-16 02:19
我上個月中續約$138 (1000M + mytv super 機頂盒)

你呢個底 係米sales打比你定自己網上續?

大宅

mingaga 發表於 18-8-16 02:19

點先有咁嘅價錢?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

peppamo 發表於 18-8-16 08:10
你呢個底 係米sales打比你定自己網上續?

Cut form 後,找sales 續約

leungping23    發表於 18-8-22 15:48

侯爵府

clarisselui 發表於 18-8-16 10:45
點先有咁嘅價錢?

要求Cut 後,再找sales 續

大宅

ivylouie 發表於 18-8-16 00:35

我合約至9月底, 上星期續約$188 私樓 (1000M + 家居電話 + mytv super + 30min I ...

好抵,我原先同你一樣,$198,上星期打黎同我講$298

大宅

hashtag影視迷勳章

wawa246 發表於 18-8-16 23:43
好抵,我原先同你一樣,$198,上星期打黎同我講$298
我原先都係$188, package都係一模一樣, 即係續約無加價, 今次好似mytv super仲送埋disney台, 不過我無睇開, 所以無留心聽

最初打嚟同我講係$278, 不過我一路無理佢, 直到上星期打嚟話$188同先前一樣, 咁咪續囉!

大宅

回覆樓主:

我個合約10月到期,而家係160蚊包100M+家居電話(居屋),佢地由6月開始不停打黎,最初開價218蚊,我不停拒絕話貴,打到而家佢地比返舊價我,但我都吾應承住,睇下會吾會再平d,我見朋友用緊薯x通,130蚊吾使包哂上網+電話+TVsuper

子爵府

yuenshanl 發表於 18-8-17 09:51
我個合約10月到期,而家係160蚊包100M+家居電話(居屋),佢地由6月開始不停打黎,最初開價218蚊,我不停拒絕 ...

160都貴呀!我同你所有野都一樣,每月只係118咋!

複式洋房

Send cut form係最有用,之後再上網自己續約。
Sales開價最平都$138
自己續$118
包上網、電話(連30分鐘IDD)、myTV super、街外wifi

4月先剛剛續咗

大宅

回覆樓主

佢最後比返原價我,$158,我續咗
下次我都自己上網續先

男爵府

cindy12321 發表於 18-8-19 01:29
Send cut form係最有用,之後再上網自己續約。
Sales開價最平都$138
自己續$118

請問是私樓嗎?

首頁

尾頁

跳至